soskaa írta:
Próbált beszállni a fészekbe a másik, de nem engedte.
Ez már a sokadik próbálkozás. Ráadásul ez a piszkosabb gólya. Én az eseményeket ahogy látom, megpróbálom összeszedni, de ez nyugodtan cáfolható, hiszen nem láttam csak egy részét, és bizonyára a lényeget pont nem, tehát nem mondom, hogy ez egy szent verzió.
Felváltva állnak a fészekben. tegnap sikerült neki betenni a lábát, így már ő is tulajdonának tekinti, és hol az egyik, hol a másik zavarja el az érkezőt.
Nincs a két gólya jóban, sőt a miénk nem fogadja el az idegen közeledését.
Tegnap én párzást nem láttam, csak többször felmászott a hátára, de vagy gyorsan leült a mi gólyánk, vagy lelökte. (ettől függetlenül lehetett) A közeledést mindig a fehér, tiszta gólya utasítja el, szerintem ő a mi gólyánk, és hímnemű. A másik is a hím. A másik gólya durva, és támad. Nem csak kilöki, de kap a csőréve a mi gólyánk nyaka felé. Félek rossz vége lesz. Nem a csőrével tesz kárt, hiszen abban nincs erő. Amikor Babyval vittük ki a gólyát górésra, többször elkapta a csuklómat, és innen a tapasztalat. Ha sérülnek, az abból adódna, hogy repüléskor nagy lendülettel egymásnak mennek, és belső sérüléseket okoznak egymásnak. Ez is egy laikus verzió, így gondolom.
Rengeteg képet mentettem, de én másképpen értelmezem. A hátravetett fej nem csak örömet jelent, hanem "tűnjél innen" azt is. Sokáig álltak tegnap egymás mellett a fészekben, ami látszat barátság az én érzéseim szerint.
A következő kép nem egy pillanat, hanem hosszú percek. A jobb oldali leszegett fejjel, megfeszült testtel áll rezzenéstelenül. Ez nem béke, holott a képen nem ez látszik.

Szóval ez feltételezés, a tegnapi mentésem azonnal beraktam, tehát az események időpontja a hozzászólás időpontjával egybeesik. Jóval utánam jött Sacek, és akkor már más dolgok történtek.
Tehát szerintem mindkettő hím, a fehér a mi gólyánk, és a szürkébb gólya már nem csak a lánynak hitt gólyáért harcol, hanem a fészekért is.
Jó lenne, ha Ti is írnátok verziót, hogy össze tudjuk rakni, ki mit lát.
Utóirat: Aki a sárga házban lakik fantasztikusan tud utánfutóval tolatni, amit én mindig szájtátva csodálok, mert a büdös életben nem fogom megtanulni.