Pontos idő: 2025 jún. 15 19:03

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 781 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Rejtett kamerás felvételek hazánkból
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20 17:56 
Tag (238)

Hely: Budapest/Mátra
Id:50940(N)
Valóban kicsinek tűnik a hely, de ezt írják mindenhol jó méretnek 30x30cm alapterület, és a baglyos madarászok is megerősítették, hogy ok a méret ők is ezt használják, habár lehet, hogy csak annó Andrési Pál benézett valamit és mivel mindenhol az ő Cselekvő természetvédelem című könyvét veszik alapul... szóval lehet, hogy azóta kell szegény macskabaglyoknak egy 30x30as oduban "nyomorogni" :-) de poént félretéve, ha abból indulunk ki, hogy ez a bagoly inkább oduban fészkel, akkor nem nagyon reménykedhet a természetben ekkora vagy ennél nagyobb odukban, hisz kevés az olyan öreg fa aminek ilyen méretű odva lehet. Egyébként meg a kisbaglyok egész korán kijönnek már az oduból, még röpképesség előtt, és ott ülnek kint az ágon, és kint eteti az anyjuk őket.

Csatolmány:
800px-Strix_aluco_3young.jpg
800px-Strix_aluco_3young.jpg [ 98.06 KiB | Megtekintve 7729 alkalommal. ]

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20 15:56 
Tag (9881)

Hely: Budapest
Id:50906(N)
Pusi, nyugodtan zrikáld a pestieket, ilyenek vagyunk tényleg. Én ritkán közlekedem metróval, és tudom, hogy nem szoktak ránézni az emberekre a többiek. Most már én is leszoktam róla. Illetve azért egy-egy érdekesebb fazont megnézek stikában, de ahhoz, hogy kiszúrjam az érdekeset, mégiscsak körbe kell nézni. Akkor viszont fennáll a veszély, hogy egy Jehovás vagy bárki más megszólít, és nem tudod levakarni.

Ami a videót illeti, nekem is nagyon tetszik, és tök szimpi ez a bagoly. Egy dolog miatt nyugtalankodom csupán: ebben az odúban hogy fér majd el 3-4 anyányi bagolygyerek, amikor nem hátratett kézzel ülnek, hanem randalíroznak? Egymás fején fognak tapodni. De lehet, hogy az nem baj. Teher alatt nő a pálma. Mondjak még hülyeségeket?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20 15:17 
Tag (79748)

Id:50899(N)
TGergo30 írta:

A legszimpatikusabb bagoly. Az eddig látott baglyok mind unott képpel bámultak, illetve átnéztek az emberek. (mint a pestiek a Metrón)
Bocs, többet nem zrikálom a pestieket, velem van a baj, mert belebámulok mindenkinek a képébe. :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20 14:59 
Tag (18845)

Id:50895(N)
Gergő, fantasztikusan jó a videód :clap: :clap: a bagoly alaposan szétnézett, hova is tette a fenekét.
Nagyon ügyes, és kitartó vagy. Gratulálok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 20 14:50 
Tag (238)

Id:50894(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 13:51 
Tag (7035)

Id:50693(N)
Nagyon örülök, hogy ilyeneket írtatok Gergőnek az egérkékről!! :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 12:20 
Tag (4201)

Id:50684(N)
TGergo30 írta:
Egyrészről igen, de a Mátrában télen amikor folyamatos hó lepel van nagyon sok bagoly elpusztul, ezért a gyöngybagoly populáció pl nagyon hullámzó az elhullások miatt, tehát ez a fő ok amiért ebbe az irányba akarok lépni, de egyébként írtam még a hét elején ezzel kapcsolatban 3 baglyokkal mélyebben foglakozo hivatásos madarásznak, akik ugyan nem néznek email túl sűrűn, de egy héten belül szoktak válaszolni, szóval majd ők úgis megmondják a tutit, egyelőre erre várok igazán, csak gondoltam feldobom nektek is a labdát...

Kíváncsi vagyok, ők mit javasolnak majd...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 11:57 
Tag (238)

Id:50682(N)
Egyrészről igen, de a Mátrában télen amikor folyamatos hó lepel van nagyon sok bagoly elpusztul, ezért a gyöngybagoly populáció pl nagyon hullámzó az elhullások miatt, tehát ez a fő ok amiért ebbe az irányba akarok lépni, de egyébként írtam még a hét elején ezzel kapcsolatban 3 baglyokkal mélyebben foglakozo hivatásos madarásznak, akik ugyan nem néznek email túl sűrűn, de egy héten belül szoktak válaszolni, szóval majd ők úgis megmondják a tutit, egyelőre erre várok igazán, csak gondoltam feldobom nektek is a labdát...

ebpiaf írta:
Gergő, csatlakozom az előttem szólókhoz. Abszolút nem lenne jó semmiféle tálalásban az egér. Bízd ezt a baglyokra szerintem is. Ez az a bizonyos "be nem avatkozás". De esetleg megkérdezem valahol, hogyha éppen egérszűke van, milyen más táplálék jó a bagolynak, amit el is fogad (csirkenyak vagy hasonló). Ez szimpibb lenne, de csak akkor, ha tényleg éheznek. Nem szabad elkényeztetni őket, muszáj megdolgozniuk az ennivalóért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 11:53 
Tag (9881)

Id:50681(N)
Gergő, csatlakozom az előttem szólókhoz. Abszolút nem lenne jó semmiféle tálalásban az egér. Bízd ezt a baglyokra szerintem is. Ez az a bizonyos "be nem avatkozás". De esetleg megkérdezem valahol, hogyha éppen egérszűke van, milyen más táplálék jó a bagolynak, amit el is fogad (csirkenyak vagy hasonló). Ez szimpibb lenne, de csak akkor, ha tényleg éheznek. Nem szabad elkényeztetni őket, muszáj megdolgozniuk az ennivalóért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 11:17 
Tag (4201)

Id:50679(N)
margo írta:
Nekem is az az érzésem, az egerek mintha vesztésre állnának....ööö...ööö..ha a pelék amúgy is álomra hajtják fejecskéjüket, nem lehetne a természetre bízni ezt az egér bagyoly meccset, a végén úgy is az egerek isszák meg a levét.

Csatlakozom az óhajhoz. :-)
Ha már Gergőék úgyis tartanak ott kukoricát, gondolom, rágcsálóból is van bőségesen, a vadászattal járó testmozgás pedig a bagolyra is ráfér, nem kell jobban kiszolgálni. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 10:44 
Tag (18845)

Id:50676(N)
Nekem is az az érzésem, az egerek mintha vesztésre állnának....ööö...ööö..ha a pelék amúgy is álomra hajtják fejecskéjüket, nem lehetne a természetre bízni ezt az egér bagyoly meccset, a végén úgy is az egerek isszák meg a levét.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 09:56 
Tag (79748)

Id:50672(N)
Ez az '"egérnek is jó legyen" elég húzós lesz. :mrgreen: :mrgreen: Nem tudom miért érzem úgy, hogy nem teljesen lesz jó neki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 09:15 
Tag (238)

Id:50667(N)
gerzadett írta:
Csatlakozom az előttem szólóhoz ebpiaf-hoz, és légyzsi időről időre tájékoztas bennünket, hogy mi történik az oduban.
És a pelével folytatott "háborúban" csak ütközetet, vagy az egész háborút megnyerted-e? :P

A pelével jól állunk, most mind a 4en bent alszanak az oduban, és a diók is érintetlenek a magaslesen. Még várok azért 1 hetet, de utána elkezdem visszakarni a szigetelést.
Még pár hét és úgyis bealszanak a pelék, aztán áprilisig nem lesz vekük gond remélem. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 09:08 
Tag (238)

Id:50666(N)
Viszont, ha valakinek van ötelete az alábbi problémámra azt szívesen fogadom. Akarok kirakni egeret a baglyoknak, egyrészt, hogy jó legyen nekik, főleg majd a fiókáknak, másrészt, hogy a környéken, ne a pelékre vadásszanak, hanem legyen elég egér. Van egy kis féltetős nyársalós kiülősünk, annak a tetejére gondoltam, de a kérdés, hogy hogyan, mert az első verzió az volt, hogy kikötöm a lábánál fogva, de az se az egérnek nem jó, meg a madzag, damis stb veszélyes lehet a bagolynak ha lenyeli, második ötletem, hogy mint valami kaloda a közép korban, és az egyik egér lábat beleteszem, akkor az nem fáj az egérnek (milyen kedves vagyok, hogy ilyen humánusan végzem ki az egeret, de az állatkereskedésben lévő egerek úgyis így végzik, jellemzően egy hüllő szájában, úgyhogy kiscsúsztatással úgy gondolom belefér a bagoly érdekében) szóval ezzel meg az a baj, hogy mikor lecsap a bagoly, akkor fura lesz neki, hogy nem tud simán elrepülni az egérrel, szóval nem igazán van öteltem a tálalásra vonatkozóan. A neten azt olvastam, hogy ilyen "egérvárakat" kéne csinálni, szalma, kukoricaocsú stb keverékéből, és akkor odaszoknak a környék egerei, de az meg azért nem tetszik, mert egyrészt a pelék is odaszoknak, és akkor veszélybe kerülnek, másrészt mi néhány mázsa kukoricát tartunk fent a vadak etetése miatt, és nm túl célszerű még több rágcsálót odaszoktatnom. Tehát ha valakinek van olyan ötlete amivel fel elehtne tálalni az egeret úgy hogy mindenkinek jó legyen (bocsi cincin) szóval majdnem mindenkinek, akkor azt szívesen veszem. Tennék ki kamerát, és elég jó felvételeket lehetne csinálni ahogy lecsap a bagoly...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 09:06 
Tag (238)

Id:50665(N)
09.12-én volt bent először, de már az előtte lévő éjszakán ott volt a fán éjjel lehetett hallani hogy ott huhog, és vissza - vissza száll. Azóta 5ször volt bent az oduban, csak most a szarvasbőgés miatt nem nézegettem vissza az odu képét, mert mással voltunk elfoglalva, így csak tegnap pörgettem végig, hogy mi volt benne, először úgy meglepődtem, mert minidg csak cinke meg pele ment bele, aztán hirtelen ott ez a szép nagy bagoly és kitölti az egészet. Megörültünk nagyon, rögtön elkezdtem visszapörgetni az egész hetet. Most átrpogramoztam a rögzítőt, hogy ide rakjon 25 framet, úgyhogy a következő videó már folyamatos lesz. Kicsit erős az infra, de sajna azzal nem tudok mit kezdeni, emiatt kicsit fehérebb a kép, de ez csak éjjel lesz így úgyhogy semmi para.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 07:41 
Tag (4201)

Id:50659(N)
TGergo30 írta:
Megvan az első bagoly az oduban.

Ó, ez nagyszerű, Gergő, gratulálok. :D :D :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 07:34 
Tag (18845)

Id:50656(N)
Gergő, a kitartásodnak meg lett az eredménye, nagyon szép bagoly, úgy tünik tetszik neki a kégli. Gratulálok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 06:41 
Tag (79748)

Id:50646(N)
TGergo30 írta:

Hűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!! Gratulálok! Gyönyörű szép a bagoly.
Gondolom ez teszt volt a részéről, megtekintette a bérleményt és azt mondta, hogy jó lesz, kiveszem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 06:33 
Tag (2557)

Id:50644(N)
Gratulálok Gergő! Milyen szép kis szemei vannak :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 06:31 
Tag (6427)

Id:50643(N)
Csatlakozom az előttem szólóhoz ebpiaf-hoz, és légyzsi időről időre tájékoztas bennünket, hogy mi történik az oduban.
És a pelével folytatott "háborúban" csak ütközetet, vagy az egész háborút megnyerted-e? :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 18 05:14 
Tag (9881)

Id:50641(N)
Ez nagyon klassz, Gergő! Remélem, tetszeni fog neki, és megtelepszik benne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 17 23:52 
Tag (238)

Id:50639(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 16 08:24 
Tag (238)

Id:50428(N)
A pelék egyelőre kint ragadtak, a szarvasok, meg nagyon durván bőgnek...:-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 11 08:29 
Tag (9881)

Id:50138(N)
Micsoda izgalmak! :P Nagyon tetszik!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 11 07:53 
Tag (238)

Id:50135(N)
Tovább folytatódik a "küzdelem". Tegnap már azt hittem bezártam szegény pelét és nem tud kijönni, de aztán kiderült (miután lecsavaroztam egy gerendatartót) hol bújik meg mikor bent vagyok, csak azt nem tudtam hogy jön be.
Nézegettük egymást a lesen vagy 10 percig, miután nem volt már hova bújnia... Aztán kinyitottam az ajtót, és kikisértem, jópofa volt, mert minidig a fülke átellenben lévő oldalára helyezkedett mint én, úgyhogy csináltunk egy díszkört a fal mentén mire ő ott ment ki ahol én bejöttem :-)
Nem ment messzire, csak az eresz alsó részén kapaszkodott, és itt jött el az én időm. Leültem egy székre gondoltam kivárom mikor és hol megy vissza. Addig működött is, hoyg az eresz alatt 10 perc alatt kifáradt a lába és visszajött, csakhogy volt egy szimpatikus ülőke amire elhelyezkedett és nézelődött. Ezt fél óra után meguntam, és hogy mozduljon valamit felmásztam a létrán, de ettől már meg sem ijedt, úgyhogy kb 10cm-re oda kellett nyúlnom, hogy megnt vissza menjen az eresz alá, akkor megint 10 perc ucsörgés, aztán úlőke kis mozgás majd elszenderült, megint felmásztam a létrán... ezt játszottuk úgy másfél órán keresztül, mikor is végre megmutatta, hol megy be :-) akkor beszögeltem megint kitessékeltem az ajtón, és húztam haza mert már nagyon késésben voltam, majd ma kiderül, hogy mi lett az eredmény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 10 07:01 
Tag (79748)

Id:50075(N)
TGergo30 írta:
Egyelőre jól állunk, nem jött vissza. Viszont az oduba is csak 2 kicsi van 2 napja....

Gergő, legyen szerencséd! Maradjon is így. Még nagyon kevés idő telt el.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 09 23:48 
Tag (238)

Id:50067(N)
Egyelőre jól állunk, nem jött vissza. Viszont az oduba is csak 2 kicsi van 2 napja....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 09 13:38 
Tag (7035)

Id:50044(N)
margo írta:
Gergőnek drukkolok, mert ezeknek az aranyos pofikájú peléknek szeretne jót tenni.

Csak vicceltem Margó. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 09 10:06 
Tag (18845)

Id:50030(N)
Gergőnek drukkolok, mert ezeknek az aranyos pofikájú peléknek szeretne jót tenni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 09 09:57 
Tag (7035)

Id:50026(N)
TGergo30 írta:
Lerácsoztam a magaslesen lévő réseket, hogy a pelék ne tudjanak visszamenni. Nem raktam vissza a szigetelést, mondván tesztelünk egy kicsit hátha kihagytam egy két rést. Első nap alma, dió eltűnt. Rövid anyázás után kiraktam egy kamerát, újabb dió, újabb alma. Másnap megyek megnézni és meg kell álapítanom a Pele vezet 2:0-ra, kerestem további nyílásokat, befoltoztam 3at, megint kint a kamera, most várok...:-)

:lol: Kinek is drukkoljak... :mrgreen:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 781 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]