Pontos idő: 2019 jan. 21 01:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2523 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:31 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3429(N)
Kajszival töltött padlizsán

Hozzávalók: 2 kisebb padlizsán, 250 gr feles vöröslencse, 2 kk (10 ml) olívaolaj, 1 kis fej hagyma finomra vágva, 1/2 kk őrölt római kömény, 1/2 kk őrölt koriander, 75 gr apróra szelt aszalt sárgabarack, 2 ek (30 ml) almalé, 1 ek (15 ml) szójaszósz, 3 ek (45 ml) lencse főzőlé vagy víz

A hagyományos török ételnek egyik egészséges változatát paradicsomszósszal, zöldpaprikával és fejessalátával tálaljuk. (Szerintem önmagában is finom - mi úgy ettük.)

A padlizsánokat félbevágjuk, belsejüket kivájjuk. A lencsét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Felforraljuk, fedő alatt 10-15 percig kis lángon főzzük, majd leszűrjük, és a levet félretesszük.
Kis lángon fölmelegítjük az olajat, 5 percig pároljuk benne a hagymát, a köményt és a korandert. Beletesszük a padlizsánforgácsot és a lencsét, 5-8 percig főzzük. Hozzáadjuk a sárgabarackot, az almalevet, a szójaszószt és a főzőlét, vagy vizet. Még 5 percig főzzük, majd megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
A keveréket a fél padlizsánokba töltjük, és lefedve előmelegített sütőben 190 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) 45 percig sütjük.
Kép

De jó! Rég elfeledett szuper vegás könyvekre találtam rá a könyvszekrényemben. :P


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:12 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3428(N)
Ájult imám
(török hideg előétel)

Hozzávalók: 4 kicsi, karcsú padlizsán, 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg közepes nagyságú paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 1 húsleveskocka, só, őrölt bors, mokkáskanálnyi oregánó.

A padlizsánokat megmossuk, megtörölgetjük, és az oldalukat behasítva a belsejüket karalábévájóval kiszedjük, de a héjukon ujjnyi padlizsánhús maradjon. Ügyeljünk arra, hogy a padlizsánok azért egészben maradjanak. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágva két evőkanálnyi olajon aranysárgára sütjük. A tört fokhagymát is beleforgatjuk, és két paradicsomot félretéve, a többit meghámozva szintén a hagymába keverjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és 15 percig pároljuk. Ekkor a kivájt padlizsánbelsőt is hozzáadjuk, és időnként meg-megkeverve, öt percig pároljuk. A padlizsánok üregét kitörölgetjük, és a paradicsomos péppel megtöltjük. Egy lefedhető tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, a húsleveskockát mellémorzsoljuk, és egy deci vízzel meg a maradék olajjal megöntözzük. A tetejére a félretett, felszeletelt paradicsomot rakjuk. A tálat lefödve a forró sütőbe toljuk, és kb. egy óráig pároljuk. Alaposan behűtve, tálalás előtt kétujjnyi vastag szeletekre vágva, pecsenyék vagy roston sült hal köreteként, de előételként is kínálhatjuk. A török néphit szerint a nevét ez a kitűnő fogás onnan kapta, hogy az imám a gyönyörűségtől elájult, amikor kedvenc felesége ezzel kínálta.
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 11:46 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3388(N)
halacs írta:
baby63 írta:
Köszi, Halacs!
Tegnap is sütöttem, kb. úgy, mint az első receptedben van.
Most csak tönkölyt ehetek. Tegnap köménymagot tettem bele, de nem sokat segített rajta az sem :cry: :cry: :cry: :cry:


Ráadásul a tönkölybúzaliszt még nagyon drága is. :-(
Azt a joghurtos receptet viszont lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod.

Az biztos, hogy drága!
A Tescoban 800 Ft kilója. Ugyanazt, ráadásul egy jobb minőséget Ebesen 400 Ft-ért vettem meg.
Legközelebb majd kipróbálom a joghurtosat.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 11:33 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:3387(N)
baby63 írta:
Köszi, Halacs!
Tegnap is sütöttem, kb. úgy, mint az első receptedben van.
Most csak tönkölyt ehetek. Tegnap köménymagot tettem bele, de nem sokat segített rajta az sem :cry: :cry: :cry: :cry:


Ráadásul a tönkölybúzaliszt még nagyon drága is. :-(
Azt a joghurtos receptet viszont lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 11:12 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3385(N)
Köszi, Halacs!
Tegnap is sütöttem, kb. úgy, mint az első receptedben van.
Most csak tönkölyt ehetek. Tegnap köménymagot tettem bele, de nem sokat segített rajta az sem :cry: :cry: :cry: :cry:

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 09:02 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:3381(N)
Élesztő nélküli kenyerek

Barna kenyér


Hozzávalók:
4 dl víz
8 ek olaj
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
1 tk fűszer (lehet kömény vagy zöldfűszer)
1 tk szódabikarbóna


Reformkenyér

Hozzávalók:
- 45 ml extraszűz olívaolaj
- 2 doboz (125 ml-es) natúr joghurt
- 2 joghurtosdoboz víz
- 3 tk. só
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 tk. szódabikarbóna
- 1,5 ek. szezámmag, szárazon megpirítva
- 0,5-1 ek. pirított és darált lenmag
- 0,5-1 ek. tisztított napraforgómag

Joghurtos kenyér

Kenyérsütőgépbe teszek 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natúr Danone Activia joghurtot, egy joghurtos pohár vizet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat.

Ezt lehet édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele a só, csak egy kis édesítő és variálható, almával diósan, vagy kókuszos is lehet.

----------------
A barna kenyeret kipróbáltuk, de nem jött be. Egy alkalommal lett ehető, a másik két próbálkozásnál ehetetlenül sületlen lett.
Viszont most kedvet kaptam hozzá, asszem sütök egy adag reformkenyeret a fiamnak.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 08:50 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:3377(N)
ebpiaf írta:
Piros lencse, azaz vörös lencse? Vagyis az a szép, apró, narancssárga színű? Az nagyon rövid idő alatt krémessé fő széjjel. Nagyon jó receptem van, az ájult imám, abba kellett, aszalt sárgabarackkal keverve ezzel kellett megtölteni a padlizsánt. Nagyon fincsi volt, és azért ez a neve, mert ez a keleti főúr elájult, amikor egyik felesége ilyet tálalt fel neki. A gyönyörűségtől ájult el az imám.



Lécci írd le ezt a receptet! :-)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 23:07 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3354(N)
Piros lencse, azaz vörös lencse? Vagyis az a szép, apró, narancssárga színű? Az nagyon rövid idő alatt krémessé fő széjjel. Nagyon jó receptem van, az ájult imám, abba kellett, aszalt sárgabarackkal keverve ezzel kellett megtölteni a padlizsánt. Nagyon fincsi volt, és azért ez a neve, mert ez a keleti főúr elájult, amikor egyik felesége ilyet tálalt fel neki. A gyönyörűségtől ájult el az imám.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:32 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:3341(N)
Hogy hogy diétán vagy, nem vagy jól?
A szilvesztert én sem szeretem, nem is ünneplem az utóbbi időben.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:30 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3340(N)
Utálom a szilvesztert.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:26 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3338(N)
margo írta:
baby63 írta:
pusi írta:
Én már főztem hasonlót. A piros lencsét nem kell csak nagyon rövid ideig főzni, pillanatok alatt puha. Viszont nem tudom, hogy szerencsét hoz-e a piros is. :shock:

Francba a szerencsével!
Én szilveszterkor direkt nem eszek lencsét. Mééééér kell nekem pontosan akkor ennem?

Mééér mit fogsz enni?

Lencsét és virslit nem! :mrgreen:
Egyébként most diétán vagyok, úgyhogy valami lájtosat. :roll: Nagy feneket nem kerítek neki, nem is szeretem a szilvesztert.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:21 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:3335(N)
baby63 írta:
pusi írta:
Én már főztem hasonlót. A piros lencsét nem kell csak nagyon rövid ideig főzni, pillanatok alatt puha. Viszont nem tudom, hogy szerencsét hoz-e a piros is. :shock:

Francba a szerencsével!
Én szilveszterkor direkt nem eszek lencsét. Mééééér kell nekem pontosan akkor ennem?

Mééér mit fogsz enni?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:20 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3334(N)
baby63 írta:
pusi írta:
Én már főztem hasonlót. A piros lencsét nem kell csak nagyon rövid ideig főzni, pillanatok alatt puha. Viszont nem tudom, hogy szerencsét hoz-e a piros is. :shock:

Francba a szerencsével!
Én szilveszterkor direkt nem eszek lencsét. Mééééér kell nekem pontosan akkor ennem?


Ne már!!!!!!! Nem lesz pénzed, muszáj enni! Majd sopánkodhatsz, hogy miért nincs fizetésemelés meg minden! Egyed elsején azt a lencsét!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:18 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3332(N)
pusi írta:
Én már főztem hasonlót. A piros lencsét nem kell csak nagyon rövid ideig főzni, pillanatok alatt puha. Viszont nem tudom, hogy szerencsét hoz-e a piros is. :shock:

Francba a szerencsével!
Én szilveszterkor direkt nem eszek lencsét. Mééééér kell nekem pontosan akkor ennem?

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:17 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3330(N)
margo írta:
Ezt majd akkor próbálom ki, ha nem rendelésre főzök.
Szeretem a zöldséges, paradicsomos kajákat, bár lencsével érdekes párosítás.

Első blikkre ehetetlennek tűnik. Nekem nagyon bejött.
Bár én szeretem a különlegesebb ízeket.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:16 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3329(N)
Én már főztem hasonlót. A piros lencsét nem kell csak nagyon rövid ideig főzni, pillanatok alatt puha. Viszont nem tudom, hogy szerencsét hoz-e a piros is. :shock:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:16 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:3327(N)
Ezt majd akkor próbálom ki, ha nem rendelésre főzök.
Szeretem a zöldséges, paradicsomos kajákat, bár lencsével érdekes párosítás.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 22:13 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3325(N)
Zöldséges piros lencse
Hozzávalók
• 40 dkg piros lencse (de lehet barna vagy zöld lencséből is)
• 2 evőkanál fehérbor ecet
• 2 evőkanál olívaolaj
• kakukkfű
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• 1 kis fej vöröshagyma
• fekete bors
• 1 kis sárgarépa
• 1 kis zeller
• 2-3 evőkanál paradicsompüré
• 6,5 dl zöldségleves (kockából is lehet)

Elkészítés
A fokhagymát olajban megfuttatjuk, a darabokra vágott zöldséget rádobjuk, és kevergetve gyorsan átsütjük. A paradicsompürét belekeverjük, a levessel fölengedjük, és felforraljuk. A beáztatott lencsét lecsöpögtetjük és a paradicsomos lébe szórjuk. Lefedve 30-40 percig főzzük. A borecetet beleöntjük, a kakukkfüvet beledobjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kis lángon további 10-15 percig főzzük.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 11:31 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3224(N)
Mackó, az a kenyér valami csodás, pláne ha figyelembe vesszük, hogy rozsliszt. Minden elismerésem. Nagyon szépen megnőtt. Nekem még nem sikerült ilyen gyönyörűség, csak fehér lisztből. Azt hiszem érdemes kovászolni, ha ez attól ilyen magas.

A póréhagymás nálam is étlapon lesz.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 09:45 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3217(N)
margo írta:
ebpiaf írta:
Margó, ez a fetasajtos, póréhagymás csirkemell birizgálja a fantáziámat, biztos nagyon finom.

Edit! Ehhez nem kell nagyobb főzőtudomány, nyugodtan kipróbálhatod, nem lehet elrontani, és tényleg finom, akár hidegen is.

Már leadtam anyukámnak a rendelést! Mindjárt ki is nyomtatom.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 09:44 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:3216(N)
ebpiaf írta:
Margó, ez a fetasajtos, póréhagymás csirkemell birizgálja a fantáziámat, biztos nagyon finom.

Edit! Ehhez nem kell nagyobb főzőtudomány, nyugodtan kipróbálhatod, nem lehet elrontani, és tényleg finom, akár hidegen is.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 21:15 
Tag (6942)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 07 21:06
Id:3128(N)
macko50 írta:
pusi írta:
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Van két összefoglaló irodalmam is a gépi kenyérsütésről, rengeteg recepttel. Ha valaki kéri szivesen elküldöm neki.


Fenti recepthez egy fotót is melléklek :

Csatolmány:
kenyer.gif
kenyer.gif [ 47.21 KiB | Megtekintve 8455 alkalommal. ]

_________________
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errõl nem tud, és megvalósítja."
(Albert Einstein)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 20:02 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3120(N)
Megköszönnénk Mackó, ha küldenéd. Én mindent elolvasok és megrágok szorgalmasan. Most néztem át éppen Edit ajánlatát. Isteni sütireceptek vannak benne, és nem kell vele vacakolni.

Nekem vannak Shtal Judit féle receptes dokumentumok, és szívesen küldöm, ha kéri valaki.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 19:46 
Tag (6942)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 07 21:06
Id:3115(N)
pusi írta:
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Van két összefoglaló irodalmam is a gépi kenyérsütésről, rengeteg recepttel. Ha valaki kéri szivesen elküldöm neki.

_________________
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errõl nem tud, és megvalósítja."
(Albert Einstein)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:23 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3077(N)
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:19 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3071(N)
Ez a két kedvencem:
Kenyér, sörös-mustáros

200ml sör, 100 ml víz, 1 evőkanál vaj , 1 teáskanál só, méz, 40 dkg fehér liszt, 10 dkg graham liszt, 3 teáskanál dijoni mustár, élesztő


Kenyér, paradicsomos

200 ml víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 tojás, 3 evőkanál ketchup, 1 teáskanál só, bors,
40 dkg fehér, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,10 reszelt sajt, 1/3 csomag élesztő, olasz fűszer

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:13 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3065(N)
Francia baguette

300ml víz
1 EK méz
'1 kismérő cukor
2 kismérő só
540 g liszt (BL 80-ból sütöttem)
2/3 Friss élesztő
Egy kicsi lötyi ecet és kicsi lötyi olaj
A gépi progi után kicsit átdögönyözöm, négy részre osztva formázom
és még fél órát kelesztem. A tetejét tojássárgája-víz keverékével átkenem. Ja, és hideg sütőbe tettem be.
Kép

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:08 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3063(N)
Igen!
A bagett, amit feltettem oda, tényleg nagyon finom.
Mindjárt idehozom!

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:07 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3062(N)
baby63 írta:
....Még reciket is tettem fel. Csak biztos nem olvastad eeeeel!! :twisted:
Vajat teszek a magvasba, sajtosba, sörös-mustárosba.
Ha olaszos ízesítéssel csinálom, olívaolajat teszek bele.

Az még a régiben van? A régi fórumon, ugye?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:05 
Tag (66875)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3059(N)
ebpiaf írta:
Pusi, nézd, mit találtam! (Bár lehet, hogy ismered!) Teljesen fel vagyok csigázva.
Receptek és tanácsok kenyérsütéshez a Moulinextől
És még fórumszerű tanácsok, szerintem (főleg egy kezdőnek, vagyis nekem) elég hasznos:
Tanácsok a felhasználóktól


Nekem is van hozzá ilyen baguett izé. Jó ötletek és hasznos tanácsok. Érdemes benne elmélyedni.

Az a Margó féle póréhagymás engem is magával ragadott.


Baby, vissza kell olvasnom, mert abban az időszakban nem volt gépem, és csak evett a fene.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2523 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  

54,528,769 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség