Pontos idő: 2017 szept. 20 00:25

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2504 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 09:45 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3217(N)
margo írta:
ebpiaf írta:
Margó, ez a fetasajtos, póréhagymás csirkemell birizgálja a fantáziámat, biztos nagyon finom.

Edit! Ehhez nem kell nagyobb főzőtudomány, nyugodtan kipróbálhatod, nem lehet elrontani, és tényleg finom, akár hidegen is.

Már leadtam anyukámnak a rendelést! Mindjárt ki is nyomtatom.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 29 09:44 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:3216(N)
ebpiaf írta:
Margó, ez a fetasajtos, póréhagymás csirkemell birizgálja a fantáziámat, biztos nagyon finom.

Edit! Ehhez nem kell nagyobb főzőtudomány, nyugodtan kipróbálhatod, nem lehet elrontani, és tényleg finom, akár hidegen is.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 21:15 
Tag (6942)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 07 21:06
Id:3128(N)
macko50 írta:
pusi írta:
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Van két összefoglaló irodalmam is a gépi kenyérsütésről, rengeteg recepttel. Ha valaki kéri szivesen elküldöm neki.


Fenti recepthez egy fotót is melléklek :

Csatolmány:
kenyer.gif
kenyer.gif [ 47.21 KiB | Megtekintve 6430 alkalommal. ]

_________________
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errõl nem tud, és megvalósítja."
(Albert Einstein)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 20:02 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3120(N)
Megköszönnénk Mackó, ha küldenéd. Én mindent elolvasok és megrágok szorgalmasan. Most néztem át éppen Edit ajánlatát. Isteni sütireceptek vannak benne, és nem kell vele vacakolni.

Nekem vannak Shtal Judit féle receptes dokumentumok, és szívesen küldöm, ha kéri valaki.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 19:46 
Tag (6942)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 07 21:06
Id:3115(N)
pusi írta:
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Van két összefoglaló irodalmam is a gépi kenyérsütésről, rengeteg recepttel. Ha valaki kéri szivesen elküldöm neki.

_________________
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errõl nem tud, és megvalósítja."
(Albert Einstein)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:23 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3077(N)
Nagyon jól néz ki az a baguett. Először csodálkoztam, hogy milyen sok a folyadék, de azután leesett, hogy sütőben sütötthöz sokkal több víz kell, mint a gépihez.

Holcinak kovászos "Mackó módra":


Előtte való nap, de lagalább 12 órával előtte csinálok kovászt. 1 adag kovász :

1/6 -od élesztő
20 gr kristálycukor
100 gr liszt ( BL80-as )
0.4 dl viz

Jól összegyúrom, beföttes üvegbe teszem, és vizes konyharuhával letakarom ( 2-3 napig felhasználható )

A kenyér :

1/6 -od élesztő
1 adag kovász
440 gr liszt ( BL 80-as )
160 gr teljes kiőrlésü rozsliszt
2 evőkanál sikér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
20 gr kristálycukor
26 gr konyhasó
3.5 dl viz


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:19 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3071(N)
Ez a két kedvencem:
Kenyér, sörös-mustáros

200ml sör, 100 ml víz, 1 evőkanál vaj , 1 teáskanál só, méz, 40 dkg fehér liszt, 10 dkg graham liszt, 3 teáskanál dijoni mustár, élesztő


Kenyér, paradicsomos

200 ml víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 tojás, 3 evőkanál ketchup, 1 teáskanál só, bors,
40 dkg fehér, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,10 reszelt sajt, 1/3 csomag élesztő, olasz fűszer

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:13 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3065(N)
Francia baguette

300ml víz
1 EK méz
'1 kismérő cukor
2 kismérő só
540 g liszt (BL 80-ból sütöttem)
2/3 Friss élesztő
Egy kicsi lötyi ecet és kicsi lötyi olaj
A gépi progi után kicsit átdögönyözöm, négy részre osztva formázom
és még fél órát kelesztem. A tetejét tojássárgája-víz keverékével átkenem. Ja, és hideg sütőbe tettem be.
Kép

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:08 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3063(N)
Igen!
A bagett, amit feltettem oda, tényleg nagyon finom.
Mindjárt idehozom!

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:07 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3062(N)
baby63 írta:
....Még reciket is tettem fel. Csak biztos nem olvastad eeeeel!! :twisted:
Vajat teszek a magvasba, sajtosba, sörös-mustárosba.
Ha olaszos ízesítéssel csinálom, olívaolajat teszek bele.

Az még a régiben van? A régi fórumon, ugye?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:05 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3059(N)
ebpiaf írta:
Pusi, nézd, mit találtam! (Bár lehet, hogy ismered!) Teljesen fel vagyok csigázva.
Receptek és tanácsok kenyérsütéshez a Moulinextől
És még fórumszerű tanácsok, szerintem (főleg egy kezdőnek, vagyis nekem) elég hasznos:
Tanácsok a felhasználóktól


Nekem is van hozzá ilyen baguett izé. Jó ötletek és hasznos tanácsok. Érdemes benne elmélyedni.

Az a Margó féle póréhagymás engem is magával ragadott.


Baby, vissza kell olvasnom, mert abban az időszakban nem volt gépem, és csak evett a fene.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 18:00 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3055(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Jöttem a konyhába, sütni. :mrgreen:
Szóval: ha cukor helyett egy kis kanál mézet teszel a tésztába, attól lesz jó ropogós a héja.
Vajat, vagy olívaolajat mindig teszek a tésztába, attól függően, hogy milyen ízesítésű kenyeret csinálok.


Ez jó ötlet. Mondhattad volna hamarabb is. Suttyomban sütöd itt a jó kis kenyereket.
Mitől függ, hogy olíva agy vaj?

Ne beszélj mán ződeket!
Hát tudod, hogy sütöm a kenyeret, bagettet, zsemlét!
Még reciket is tettem fel. Csak biztos nem olvastad eeeeel!! :twisted:
Vajat teszek a magvasba, sajtosba, sörös-mustárosba.
Ha olaszos ízesítéssel csinálom, olívaolajat teszek bele.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 17:57 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3053(N)
Margó, ez a fetasajtos, póréhagymás csirkemell birizgálja a fantáziámat, biztos nagyon finom.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 17:55 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3050(N)
Pusi, nézd, mit találtam! (Bár lehet, hogy ismered!) Teljesen fel vagyok csigázva.
Receptek és tanácsok kenyérsütéshez a Moulinextől
És még fórumszerű tanácsok, szerintem (főleg egy kezdőnek, vagyis nekem) elég hasznos:
Tanácsok a felhasználóktól


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 17:54 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3049(N)
baby63 írta:
Jöttem a konyhába, sütni. :mrgreen:
Szóval: ha cukor helyett egy kis kanál mézet teszel a tésztába, attól lesz jó ropogós a héja.
Vajat, vagy olívaolajat mindig teszek a tésztába, attól függően, hogy milyen ízesítésű kenyeret csinálok.


Ez jó ötlet. Mondhattad volna hamarabb is. Suttyomban sütöd itt a jó kis kenyereket.
Mitől függ, hogy olíva agy vaj?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 17:46 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3046(N)
Jöttem a konyhába, sütni. :mrgreen:
Szóval: ha cukor helyett egy kis kanál mézet teszel a tésztába, attól lesz jó ropogós a héja.
Vajat, vagy olívaolajat mindig teszek a tésztába, attól függően, hogy milyen ízesítésű kenyeret csinálok.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 26 09:29 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2764(N)
Ez nagyon jól hangzik. Sajtos sonkásat rendszeresek készítek, de ez végre valami új. Köszi.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 26 09:18 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:2762(N)
Fetasajtos, póréhagymás csirkemell.

Egy egész csirkemellfilét elfelezek, a filé oldalán akkora zsebet vágok, amekorát csak lehet ezt belül megkenem páccal /olaj, mustár, só, bors piros arany, fokhagyama, keverékéből áll/
A póréhagymát kis vajon megdinsztelem szerecsendióval, ha kihűlt, sajtot reszelek hozá.
A filé belsejét kibélelem ezzel a keverékkel, de csak vékonyan, és utána annyi fetasajtot gyömöszölök bele, amennyit csak tudok. A vágott részt hústűvel összetűzöm, a fent emlitett páccal megint bekenem, bacon szalonnával körbetekerem, kb. 40 perc alatt pirosra sütöm.
Nagyon finom puha lesz a hús a páctól. Ha megsült, tálalásnál rézsút szeletelem, nagyon guszta és finom is.
Érdemes előzőnap elkészíteni, kicsit babrás meló.
A sajttal sonkával töltött p.mellnél ugyanezt a pácot használom, teljesen omlós lesz a hús.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 20:44 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:2551(N)
baby63 írta:
Sokszor csak azért veszek citromot, mert épp a héja kell. :o


Ez nálam is így van. :-)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 14:17 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2535(N)
Sokszor csak azért veszek citromot, mert épp a héja kell. :o

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 13:43 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:2531(N)
anna írta:
A múltkor erről beszéltem !


Hát ez nem túl biztató.
Azt mondjuk tudom, hogy valami vegyszerrel kezelik a citrom héját, de az meleg ultrás vízzel lesikálható.
Én inkább lédig citromot vettem, ezen nincs felirat. :-)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 12:55 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:2529(N)
Kép A múltkor erről beszéltem !


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 00:03 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2512(N)
baby63 írta:
ebpiaf írta:
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.

Mondjuk, ha előtte nyiszálod, a kisebb darabokat jobban átjárja a pác. :mrgreen:

Nyiszáljon akkor mindenki, amikor jónak látja, én ehhez nem értek. Még a citromlés-boros áztatás után jön a többi hozzávalóval való dédelgetés legalább egy órán át. Szóval bármikor nyiszáljátok, amikor jólesik! :)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 22:59 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2499(N)
ebpiaf írta:
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.

Mondjuk, ha előtte nyiszálod, a kisebb darabokat jobban átjárja a pác. :mrgreen:

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:55 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2493(N)
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:27 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2482(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.

Olyat még nem ettem. Majd veszek és eszek...

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:03 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2477(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.

Azaz! Kijavítom a receptben is. :)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:01 
Tag (60241)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2475(N)
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:01 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2474(N)
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???


Szerintem bármilyen halból megcsinálhatod, még csak ki sem szárad, mert ragus. Nekem csak az a lényeg, hogy ne legyen benne szálka, mert még egy étterem közepén is képes vagyok úgy halat enni, hogy borsó nagyságú darabokra masszírozom az ujjaimmal, szálkák után kutatva, szóval kézzel-lábbal, mert nagyon félek a szálkától.
Karácsonyra harcsát eszünk. Ez is bevált, nem száraz, még ha csak kirántod, akkor sem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:58 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2471(N)
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2504 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron

44,711,316 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség