Pontos idő: 2017 nov. 24 22:05

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2514 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 20:12 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1620(N)
pusi írta:
Jöhecc nyugodtan, még egy darvat is felhajtok, ígérem!

Csomagolok! Hozom azt a gyógyszeremet is, amit majd csak egy hónap múlva kell bevenni! :lol:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 20:10 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1618(N)
Jöhecc nyugodtan, még egy darvat is felhajtok, ígérem!


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 20:08 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1617(N)
pusi írta:
ebpiaf írta:
Akkor már csak az időpontot egyeztessük! :D :lol:

Jöhetsz! Már a sütőben van.


Oké! Odarepülök, aztán ottragadok a vasutas sztrájk miatt, és kénytelen leszek megenni az összes tortát.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 19:42 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1610(N)
ebpiaf írta:
pusi írta:
Isteni, mi is szeretjük.

Marhanagy megállapításom van, egész nap dolgoztam rajta, illetve keresgéltem a neten:

1 tojásfehérje 3-3,5 deka. A mélyhűtőmben lévők száma aránypárral megállapítva 9 db. Volt olyan nőszemély is, aki 36 db-ot gyűjtött össze a mélyhűtőjében.

Jó kis torta lesz belőle.


Akkor már csak az időpontot egyeztessük! :D :lol:

Jöhetsz! Már a sütőben van.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:51 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:1596(N)
Szombat óta hatszor terveztem át a karácsonyi menüt, kicsit sem vagyok bizonytalan.
Lehet, hogy a narancshéjas megoldás áll a legközelebb hozzám, azzal nincs sok macera.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:45 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1593(N)
pusi írta:
Isteni, mi is szeretjük.

Marhanagy megállapításom van, egész nap dolgoztam rajta, illetve keresgéltem a neten:

1 tojásfehérje 3-3,5 deka. A mélyhűtőmben lévők száma aránypárral megállapítva 9 db. Volt olyan nőszemély is, aki 36 db-ot gyűjtött össze a mélyhűtőjében.

Jó kis torta lesz belőle.


Akkor már csak az időpontot egyeztessük! :D :lol:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:29 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1588(N)
Isteni, mi is szeretjük.

Marhanagy megállapításom van, egész nap dolgoztam rajta, illetve keresgéltem a neten:

1 tojásfehérje 3-3,5 deka. A mélyhűtőmben lévők száma aránypárral megállapítva 9 db. Volt olyan nőszemély is, aki 36 db-ot gyűjtött össze a mélyhűtőjében.

Jó kis torta lesz belőle.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:22 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:1586(N)
ebpiaf írta:
anna írta:
Tiramisut csináltam a hétvégén ! Egyszerű , gyors és finom !


Hűűűű deguszta! Nagyon szeretem! Kép
Babapiskótával, vagy sütöttél?


Csak egyszerűen ! Francia babapiskótával csináltam .


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:15 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1585(N)
anna írta:
Tiramisut csináltam a hétvégén ! Egyszerű , gyors és finom !


Hűűűű deguszta! Nagyon szeretem! Kép
Babapiskótával, vagy sütöttél?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 18:12 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:1584(N)
KépTiramisut csináltam a hétvégén ! Egyszerű , gyors és finom !


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 08:40 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1498(N)
Köszönöm, lányok! Muffinba nagyon jó lesz.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 08:37 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:1497(N)
Cukros és kakaós narancshéj

Hozzávalók: narancshéj, cukor, kakaópor, esetleg kevés citromlé.
A narancsokat fogyasztás előtt megmossuk, hámozáskor ügyelünk arra, hogy a héj egyben, minél nagyobb darabokban maradjon. (Érdemes egyszerre többet készíteni, ha kicsi a család narancsfogyasztása, a héjakat 1-2 napig a hűtőben tartani, míg komolyabb mennyiség összejön.) A héjdarabokat megközelítőleg hasonló, úgy 1x3 cm-s szeletkékre vágjuk, és 2-3 napig, naponta cserélt vízben áztatjuk. Sűrű cukorszirupot készítünk, melyet esetleg kis citromlével lehet ízesíteni. A szirupban úgy félórán át főzzük a héjdarabkákat, majd lecsöpögtetve lapos tálba szedjük.
Itt kettéválik a recept.
1. Szikkadni hagyjuk, míg a cukor ki nem kristályosodik rajta. Azonnal fogyasztható, de hűvös, száraz, szellős helyen hosszabb ideig is jól eláll.
2. Még nedvesen alaposan megszórjuk kakaóporral (a hagyományos, nem instant fajtával) és jól összeforgatjuk vele. Száradás után fogyasztható.

Cukrozott narancshéj 1.

Hozzávalók: 20 dkg narancshéj, 20 dkg kristálycukor, 1 dl víz, 5 dkg cukor a bevonáshoz
A narancshéj fehér belső részét eltávolítjuk, a héjat apró darabkákra vágjuk. Üvegpohárba tesszük, friss vizet öntünk rá és négy napig áztatjuk. A vizet mindennap váltjuk, esetleg többször is. Az ötödik napon a 20 dkg kristálycukrot az 1 dl vízzel megfőzzük, beletesszük a lecsurgatott narancshéjat, és addig főzzük, míg a szirup megsűrűsödik. Ekkor kivesszük a narancshéjat, meghempergetjük finom kristálycukorban, gyúródeszkán szétteregetjük és megszikkasztjuk.

Cukrozott narancshéj 2.

A vékonyan meghámozott narancshéjat apró szeletkékre vágom, csipet sóval, kevés vízben puhára főzöm (a vizet időnként pótolom). Ezután teszem rá bőven a cukrot, amivel sziruposodásig főzöm. Tányérra borítom, lazán elrendezem és száradni hagyom, ameddig a cukor kikristályosodik rajta. Csavaros tetejű üvegben tárolom.
Csokikrémhez keverve különlegesen finom. Főzött máktöltelékben a reszelt citromhéj mellett elengedhetetlen.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 15 08:32 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1494(N)
ebpiaf írta:
Pusi, a múltkor írtad, hogy a narancshéjat sose dobod ki. Hogy csinálod meg, hogy süteménybe lehessen később belerakni?


Lehámozod, felvágod csíkokra, és befőttesüvegben vízben a hűtőben tárolod, amíg összegyűlik néhány narancs héja. A vizet érdemes rajta naponta cserélni. Utána szirupban kell megfőzni. Én nem tudom a szirup receptjét, egyszerűen jó cukros vízben megfőzöm. Lepje el a víz, és a legkisebb lángon, lassan. Csak a végén kell rá figyelni, igyekszem a lehető legjobban elfőzni alóla a szirupot. Jól el van ez magában a gázon.
Kiszedem egy kristálycukros sütőpapírra és szárad rajta egy-két napot. Akkor már nem ragad, és acskóban be a mélyhűtőbe.
(de meg is tudnám enni, mert nagyon jó rágcsálni)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 23:19 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1483(N)
Pusi, a múltkor írtad, hogy a narancshéjat sose dobod ki. Hogy csinálod meg, hogy süteménybe lehessen később belerakni?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 19:47 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1372(N)
Sajnos nincs készletem belőle. :( :( :( :(


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 19:45 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:1370(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Pusi!
Elmentettem, meg fogom csinálni!

Nem fogsz benne csalódni. A tejszínbe reszelt fehércsoki finom, nem émelygős, nem nagy meló összedobni.

Megjegyzem nagyobb lenne a lelkesedés, ha előtte épp hogy csak megkóstolnék 4-5 szeletecskét, hogy tényleg érdemes-e megcsinálni.
Kép

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 19:39 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1369(N)
baby63 írta:
Pusi!
Elmentettem, meg fogom csinálni!

Nem fogsz benne csalódni. A tejszínbe reszelt fehércsoki finom, nem émelygős, nem nagy meló összedobni.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 19:35 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:1367(N)
Pusi!
Elmentettem, meg fogom csinálni!

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 19:32 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1365(N)
Már évek óta ezt a fehércsoki tortát szoktam csinálni, hetekkel előtte és mehet mélyhűtőbe. Ez bevált recept, nagyon finom, csak szeretnék már valami máááááááást.


Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál mandulaaroma
15 dkg liszt
10 dkg mandula
1 teáskanál sütőpor
vaj, liszt a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
40dkg fehér csokoládé
3 evőkanál tejszín
15 dkg vaj
4 dl
tejszín
Egy fémtálban összekeverek
húsz deka cukrot hat tojássárgájával, aztán gőz fölött, kézi habverővel
folyamatosan kavargatva egy két perc alatt megmelegítem a cukros tojást. Ezután
leveszem a gőzről, belelöttyintek egy teáskanál mandulaaromát, és a csuklómat
kímélendő, robotgépre váltok. Így pár perc alatt habosra és eredeti
térfogatához képest a duplájára tudom keverni a sárga masszát úgy, hogy közben
gyorsan ki is hűl. Egy másik tálban összekavarok tizenöt deka lisztet, tíz deka
mandulát, és egy teáskanál sütőport. A megmaradt hat tojásfehérjéből csipetnyi
sóval kemény habot verek, és mielőtt fakanállal széles, könnyű mozdulatokkal
belekeverném a fehér habot a sárgába, előtte néhány kanálnyi fehérrel
fellazítom a sárgát: így nem törik össze a többi fehérjehab. Jöhet bele a
sütőporos-mandulás liszt, aztán Az egészet kivajazott, kilisztezett
tortaformákba kanalazom, és előmelegített, 175 C-os sütőben (gázsütőben 4-es fokozat)
negyven-negyvenöt perc alatt megsütöm.
Mivel rengetegen szoktunk lenni, az egész műveletet megismétlem még
egyszer. A két torta bevonatához összeolvasztok harminc deka darabokra tört
fehér csokit hat evőkanál tejszínnel és harminc deka vajjal, hozzászórok
harminc deka porcukrot, és kicsit kevergetem, hogy a cukor felolvadjon. Ha
kihűlt, beköltöztetem a hűtőbe hadd dermedezzen. A nem túl bonyolult, de annál
finomabb töltelékhez nyolc deci nagyon hideg tejszint kemény habbá verek, és
belereszelek negyven deka fehércsokit. Ennyi az egész. A kisütött tortákat
három-három rétegbe fölszeletelem és megtöltöm. A dermedten sűrű majd pedig
kézi robotgéppel habosra kevert bevonattal oldalt és felül alaposan megkenegetem a két tortát, és már mehetnek a
mélyhűtőbe.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 18:51 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:1358(N)
Jól hangzik! Már éppen meg akartam kérdezni, hogy mitől vörös bolygó, de aztán látom, hogy Mars szeletekkel kell díszíteni.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 14 18:43 
Tag (60900)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:1356(N)
Áttanulmányoztam Mackó receptjeit. Vannak benne jó dolgok, amelyek megragadták a fantáziámat.
Most lefagyasztható tortákra hajtok. Mindig előre elkészítem, és csak a mélyhűtőből kell kiszedni.

Most ez szimpatikus.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 12 13:46 
Tag (7035)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 10:32
Hely: Budapest
Id:962(N)
Mackó és Anna!! Ezt köszi, egyiket sem tudtam.

_________________
A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények,s nem lehet teljes az élet kutya nélkül... Gerald Durrell


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 11 20:59 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:791(N)
Advent első vasárnapján egy almát annyifelé kell vágni ahány tagú a család és mindenkinek meg kell ennie,hogy a következő évben is annyian legyenek, és együtt legyenek ! Mi akkor esszük meg amikor meggyújtjuk az első gyertyát , estefelé amikor már sötétedik .


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 08 15:55 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:16(N)
Hogy ne maradjunk kaja nélkül!
A képeket kéretik nem helyben elfogyasztani! Viszont ha elkészíted a családnak, írd meg, ízlett-e?

Ezt a sütit Pusi már megsütötte, nekik ízlett. Hónapokon keresztül tartott, míg végre rábukkantam.

Nehéz sós teasütemény
Hozzávalók (kb 35 dkg-hoz)
A tésztához:
200 g vaj
100 ml tejszín
375 g liszt
2 db tojássárga
8 g só
A díszítéshez:tojás a kenéshez,szemes mák, durvára őrölt dió,durvára őrölt mandula, szezámmag, lenmag,sajt,vagy köménymag a szóráshoz
Elkészítés
1. Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldolgozni.
Figyelem! Lényeges, hogy a tésztát ne gyúrjuk túl. Amint összeállt, egynemű lett a tészta, hagyjuk abba a gyúrást, akkor is ha foszlós.
3. Az így kapott tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 15 mm vastagra, majd tegyük tányérra, vagy tálcára, és tegyük fél órára a fagyasztóba
4. Ha a tészta kifagyott, várjuk meg, míg annyira felenged, hogy deformálás nélkül fel tudjuk vágni egy éles késsel. Ha eléggé felengedett, felvágjuk a késsel, vagy egy kis kiszúróval is kiszúrhatjuk apró, kb 1,5-2 cm átmérőjű alakokra
5.A felszeletelt aprósüteményeket megkenjük vékonyan tojással, majd megszórjuk a díszítőanyagokkal
6. Még fagyosan tesszük be a sós sütit a 200 C-os sütőbe. Aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt, majd 1 órát hagyjuk állni.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2514 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Magdi valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  

45,848,819 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség