Pontos idő: 2018 okt. 20 09:29

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 10 01:55 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:4674(N)
Nem tudom ti sütöttetek e már krumplit, vörös hagymával?
Ma kipróbáltam, mondhatom nagyon finom volt, ezentúl csak így fogok krumplit sütni, olyan finom ízű, mintha valamilyen különleges fűszerrel szórtam volna be.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 09 22:58 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:4649(N)
halacs írta:
ebpiaf írta:
margo írta:
Őrülök hogy ízlett, nekem is nagyon bejött, de csak ilyen olyan töltelékekkel, vagyis minden ami nem gyümi, mert azt a párosítást nem szeretem. :(

Kár. Például nagyon finom a rántott husi őszibarack befőttel. Vagy sárgabarackkal. Vagy natúr sült husit úgy elkészíteni, hogy rajta sütöd, vele együtt a sárgabarack befőttet. Nyammmmm-nyammmmmm!


Imádom a gyümölcsös húsokat. Nálunk a kacsa elképzelhetetlen sült alma nélkül, de imádom a birsbefőttet a natúr húsok mellé, vagy az ananászos csirkét, az aszalt szilvás husik pedig zseniálisak. :-)
Régebben én is idegenkedtem az ilyenektől, a lányom viszont megkóstolni sem hajlandó. :-(

A gyümiseket megkóstoltam, és nem ízlett, amúgy meg külön, imádom az összes befőtt félét.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 09 22:53 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:4642(N)
ebpiaf írta:
margo írta:
Őrülök hogy ízlett, nekem is nagyon bejött, de csak ilyen olyan töltelékekkel, vagyis minden ami nem gyümi, mert azt a párosítást nem szeretem. :(

Kár. Például nagyon finom a rántott husi őszibarack befőttel. Vagy sárgabarackkal. Vagy natúr sült husit úgy elkészíteni, hogy rajta sütöd, vele együtt a sárgabarack befőttet. Nyammmmm-nyammmmmm!


Imádom a gyümölcsös húsokat. Nálunk a kacsa elképzelhetetlen sült alma nélkül, de imádom a birsbefőttet a natúr húsok mellé, vagy az ananászos csirkét, az aszalt szilvás husik pedig zseniálisak. :-)
Régebben én is idegenkedtem az ilyenektől, a lányom viszont megkóstolni sem hajlandó. :-(


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 09 21:59 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:4586(N)
margo írta:
Őrülök hogy ízlett, nekem is nagyon bejött, de csak ilyen olyan töltelékekkel, vagyis minden ami nem gyümi, mert azt a párosítást nem szeretem. :(

Kár. Például nagyon finom a rántott husi őszibarack befőttel. Vagy sárgabarackkal. Vagy natúr sült husit úgy elkészíteni, hogy rajta sütöd, vele együtt a sárgabarack befőttet. Nyammmmm-nyammmmmm!


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 09 21:57 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:4583(N)
ebpiaf írta:
Margó, anyukám megcsinálta a pórés-fetás csirkét. Álompuha lett, nagyon finom az egész! Nagyon jó recept, mindenkinek ajánlhatom. Én szeretem a száraz husit, a csirkemellet is szeretem, nagyon fincsi lett. Viszont egy kicsit sós lett, szerintem nagyon könnyű ezt túlsózni, mert a piros arany, meg a reszelt sajt, meg főleg a feta irtó sós, talán külön nem is kellene megsózni. De nagyon ízlik. Lehet, hogy ennyi sós egy icipici édeset kívánna, mit szólnátok, ha gyömöszölnénk bele egy kis aszalt szilvát? Vagy őszibarack kompótot? Szerintem az nagyon passzolna hozzá.

Őrülök hogy ízlett, nekem is nagyon bejött, de csak ilyen olyan töltelékekkel, vagyis minden ami nem gyümi, mert azt a párosítást nem szeretem. :(
Tképen mindenki azt tölt bele amit akar, ettem már olyan cs.mellet is amire nem zseb volt vágva, hanem középen lyuk és bele fűzni kolbászt, az is nagyon fincsi volt.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 09 21:46 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:4571(N)
Margó, anyukám megcsinálta a pórés-fetás csirkét. Álompuha lett, nagyon finom az egész! Nagyon jó recept, mindenkinek ajánlhatom. Én szeretem a száraz husit, a csirkemellet is szeretem, nagyon fincsi lett. Viszont egy kicsit sós lett, szerintem nagyon könnyű ezt túlsózni, mert a piros arany, meg a reszelt sajt, meg főleg a feta irtó sós, talán külön nem is kellene megsózni. De nagyon ízlik. Lehet, hogy ennyi sós egy icipici édeset kívánna, mit szólnátok, ha gyömöszölnénk bele egy kis aszalt szilvát? Vagy őszibarack kompótot? Szerintem az nagyon passzolna hozzá.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 01 20:56 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3614(N)
baby63 írta:
Pusi!
Szenzációs vagy!
Képes voltál ma sütni?? Nekem nem lett volna hozzá lelkierőm!
Imádom a sajtos rolót!
Micit is imádom.


Szólj, ha erre jársz, és várlak egy sajtos rolóra. Mici is örülne.
Ez nem nagy ügy, nagyon gyorsan kész van.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 01 20:51 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3612(N)
Pusi!
Szenzációs vagy!
Képes voltál ma sütni?? Nekem nem lett volna hozzá lelkierőm!
Imádom a sajtos rolót!
Micit is imádom.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 01 16:32 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3594(N)
ebpiaf írta:
Pusi, ez nagyon klassz, tök jó, hogy ilyen részletesen leírtad, legalább egy kicsit képben vagyok. Majd Micit valahogy kölcsön kell adnod, ha sajtos rolót sütök, különben kiben esnék hasra?

Mici mehet, de az is benne van a pakliban, hogy a farka belelóg a levesbe.
Azt elfelejtettem, hogy a maradék szezámmagot nagyon szerették a verebek.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 01 16:00 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3585(N)
Pusi, ez nagyon klassz, tök jó, hogy ilyen részletesen leírtad, legalább egy kicsit képben vagyok. Majd Micit valahogy kölcsön kell adnod, ha sajtos rolót sütök, különben kiben esnék hasra?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 01 15:28 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3582(N)
Sajtos rolót én így szoktam csinálni.

Nagyon fontos, hogy tudat alatt mindig bennem legyen, hogy a macskát, aki a konyha kövén döglik, kikerüljem, ne rúgjam fel és ne essek hasra benne.
Kép

Ha fél kg körüli vajas-leveles tésztát veszek, akkor hosszában négy ilyen csíkot vágok belőle.
Kép

Végignyújtom a fél méteres táblám két végéig:
Kép

Azután kb 17-20 cm szélesre, és másfél centis csíkokra vágom:
Kép

Feltekerem rudacskákra, ez kb 5 perc ennél a mennyiségnél, ha több, akkor nem vagy elég hatékony. Gyorsulni kell. Egy sör, vagy kispohár pálinka:
Kép

Ha ilyen kis fémrudakra tekerem, akkor egyet, ha kukoricaszárra, akkor kettőt tekerek fel rá, de volt már 3 tekercs is egy rúdon.
A fémrudakat anyósom testvérétől örököltem, a kukoricaszár nagyanyámtól maradt rám, aki a hatvanas években halt meg. Ami azt illeti a természet időtállóbb dolgokat produkál, mint a csúcstechnika.
Kép

Megkenem tojásfehérjével. Mivel a sajtkrémbe csak a sárgája kell, már akkor résen vagyok, hogy milyen jól fog a többi hasznosulni.
Azután beleforgatom abba a zacsi pirított szezámmagba:
Kép

Mehet a sütőbe:
Kép

Amikor leszedem a rudacskákról, hűlni kell neki, mert másképpen megolvad a sajtkrém. Azzal a kis ketyerével megtöltöm. nagyon hasonlít ahhoz a műszerhez, amivel az inszeminátor a tehenek mesterséges megtermékenyítését végzik, tehát, ha olyan van otthon, az is jó.
De egy nylonzacsi is jó.
Kép

Kész, macskát kikerülni!
Kép Kép

A képen látható mennyiség a fél kg feléből készült. Ez a kaja igazából frissen finom. A sajtkrémet beraktam a fagyasztóba, majd ha sor kerül az újabb adagra kiszedem, s géppel jól felverem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:44 
Tag (2398)

Csatlakozott: 2008 dec. 09 16:04
Id:3540(N)
pusi írta:
Szerintem a visszamaradt csodatrutyit ette meg. Én a tepsinek nem arra az oldalára hajtanék, hanem ahol a zsír van, onnan azt leönteném, és az a sötét ragacsos levet, azt! Puha kenyérrel, isteni. Semmiféle malachusi nem léphet a nyomába sem.

Stimmel. A számból vetted ki a szót. Tényleg, most hogy nézema képet, hát van még mit leválasztani a zsírtól.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:41 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3539(N)
Szerintem a visszamaradt csodatrutyit ette meg. Én a tepsinek nem arra az oldalára hajtanék, hanem ahol a zsír van, onnan azt leönteném, és az a sötét ragacsos levet, azt! Puha kenyérrel, isteni. Semmiféle malachusi nem léphet a nyomába sem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:39 
Tag (2398)

Csatlakozott: 2008 dec. 09 16:04
Id:3538(N)
ebpiaf írta:
holsderteufel írta:
Bocs Edit, de nehéz a felfogásom, mint tuggyuk. Próbálom megfejteni a kérdésedet, de nem megy, így azt sem tudom, mire kéne válaszolnom...
Ja a gép már nem fagy le a házitündérben, amíóta újra lett telepítve az op. rendszer. A hiba ezek szerint a gépemben volt.


Felrobbanok! Kép Mit ettél kenyérrel és vöröshagyma karikákkal, ha nem a malachusit, ami a tepsiben sült?

Értem már a kérdést. Ami a tepsi bal felső sarkában látható, annak nem tudom mi a neve. Az ilyen üledék, ami a sütés után a zsír alján uszkál ,ill. a tepsi oldalfalára rásül és onnan nagy nehézségekkel lehet csak levakarni. Elképesztően finom. Egyesek szerint rákkeltő. Persze ezt nem hiszem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:32 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3535(N)
holsderteufel írta:
Bocs Edit, de nehéz a felfogásom, mint tuggyuk. Próbálom megfejteni a kérdésedet, de nem megy, így azt sem tudom, mire kéne válaszolnom...
Ja a gép már nem fagy le a házitündérben, amíóta újra lett telepítve az op. rendszer. A hiba ezek szerint a gépemben volt.


Felrobbanok! Kép Mit ettél kenyérrel és vöröshagyma karikákkal, ha nem a malachusit, ami a tepsiben sült?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:19 
Tag (2398)

Csatlakozott: 2008 dec. 09 16:04
Id:3534(N)
Bocs Edit, de nehéz a felfogásom, mint tuggyuk. Próbálom megfejteni a kérdésedet, de nem megy, így azt sem tudom, mire kéne válaszolnom...
Ja a gép már nem fagy le a házitündérben, amíóta újra lett telepítve az op. rendszer. A hiba ezek szerint a gépemben volt.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:17 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3532(N)
holsderteufel írta:
Kép
Megpróbálom ecsetelni, hogy mi ez: A tepsiben malacpecsenye sült. De én nem azért vagyok oda, hanem azért, ami a tepsi bal felső sarkában látható (látható volt, mert már megettem kenyérrel és vöröshagyma karikákkal.)

Pontosan tudjuk Holci, hogy mi ez. Én elkövettem azt a hibát, hogy teflon tepsiben ajánlottam fel drága emberemnek, aki teflonbevonattal együtt termelte be ezt a finomságot.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:15 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3531(N)
holsderteufel írta:
Megpróbálom ecsetelni, hogy mi ez: A tepsiben malacpecsenye sült. De én nem azért vagyok oda, hanem azért, ami a tepsi bal felső sarkában látható (látható volt, mert már megettem kenyérrel és vöröshagyma karikákkal.)

Holci, türelmesen magyarázom Neked, hogy ROSSZZ A SORRENNDDDDD!!!!!! Kép
Először fényképez, aztán fal, először fényképez, aztán fal!!!!! Most hogy a mókusba tudjam, hogy mit etté Te meg kenyérrel és vöröshagymakarikákkal?

Egyébként nézdmáncsak, mitkereselteitten? Nemfagyszle?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 31 19:03 
Tag (2398)

Csatlakozott: 2008 dec. 09 16:04
Id:3530(N)
Kép
Megpróbálom ecsetelni, hogy mi ez: A tepsiben malacpecsenye sült. De én nem azért vagyok oda, hanem azért, ami a tepsi bal felső sarkában látható (látható volt, mert már megettem kenyérrel és vöröshagyma karikákkal.)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 21:55 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:3462(N)
baby63 írta:
pusi írta:
Én is elájultam a padlizsántól nem csak az imám. nagyon szeretem, de csak krémet szoktam belőle készíteni. Erdélyben vinetának, vagy vinetének hívják.

Baby, az a 800 Ft-os tönköly szerintem bio liszt.Nem hiszem, hogy érdemes belőle a bio-t venni, de ha ragaszkodsz ehhez a minőséghez, szívesen megnézem a biopiacon a Klaipeda sarkon, hogy ők mennyiért árulják, gondolom lényegesen olcsóbb. Szombatonként szokott lenni piac.

Köszi, de amit a Forrásban vettem, az is bio. Legalább is az van ráírva , hogy bio, ellenőrzött gazdaságból.


Én még csak egyszer készítettem padlizsánkrémet, pedig mesés volt. Ezekkel a receptekkel meg teljesen megőrjítettetek, alig várom, hogy kipróbáljam. Köszönöm nektek!

A SPAR-ban ma 619 ft-ért vettem biotönkölylisztet.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 19:08 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3436(N)
pusi írta:
Én is elájultam a padlizsántól nem csak az imám. nagyon szeretem, de csak krémet szoktam belőle készíteni. Erdélyben vinetának, vagy vinetének hívják.

Baby, az a 800 Ft-os tönköly szerintem bio liszt.Nem hiszem, hogy érdemes belőle a bio-t venni, de ha ragaszkodsz ehhez a minőséghez, szívesen megnézem a biopiacon a Klaipeda sarkon, hogy ők mennyiért árulják, gondolom lényegesen olcsóbb. Szombatonként szokott lenni piac.

Köszi, de amit a Forrásban vettem, az is bio. Legalább is az van ráírva , hogy bio, ellenőrzött gazdaságból.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:56 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3435(N)
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:45 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3434(N)
pusi írta:
Erdélyben is pontosan így készítik. Csak olaj és hagyma. Szerintem is így az igazi, illetve már próbáltam joghurtot belekavarni, és úgy is finom volt.


Joghurtot nem bánom, azt hiszem már próbáltam, kicsit megszelidíti a vad fokhagymás ízt, az nem baj. De a majonézt nem szeretem, csak nagy ritkán vetemedem rá, és csak nagyon kis mennyiségben.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:41 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3433(N)
Erdélyben is pontosan így készítik. Csak olaj és hagyma. Szerintem is így az igazi, illetve már próbáltam joghurtot belekavarni, és úgy is finom volt.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:37 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3431(N)
Én is megőrülök a padlizsánkrémért, de nem majonézesen, hanem csak olajjal, jó sok fokhagymával, pirítósra kenve..... már csorog a nyálam....
Egyébként felkockázva, különböző módon rizzsel vagy tésztával, egyéb zöldségekkel is fantasztikus íze van, akkor inkább a savanykássága jön ki. Nekem a felkarikázom és megsütöm nem nagyon vált be, mert még teflonban is annyi olajat megiszik, hogy borzasztó.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:34 
Tag (66055)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:3430(N)
Én is elájultam a padlizsántól nem csak az imám. nagyon szeretem, de csak krémet szoktam belőle készíteni. Erdélyben vinetának, vagy vinetének hívják.

Baby, az a 800 Ft-os tönköly szerintem bio liszt.Nem hiszem, hogy érdemes belőle a bio-t venni, de ha ragaszkodsz ehhez a minőséghez, szívesen megnézem a biopiacon a Klaipeda sarkon, hogy ők mennyiért árulják, gondolom lényegesen olcsóbb. Szombatonként szokott lenni piac.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:31 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3429(N)
Kajszival töltött padlizsán

Hozzávalók: 2 kisebb padlizsán, 250 gr feles vöröslencse, 2 kk (10 ml) olívaolaj, 1 kis fej hagyma finomra vágva, 1/2 kk őrölt római kömény, 1/2 kk őrölt koriander, 75 gr apróra szelt aszalt sárgabarack, 2 ek (30 ml) almalé, 1 ek (15 ml) szójaszósz, 3 ek (45 ml) lencse főzőlé vagy víz

A hagyományos török ételnek egyik egészséges változatát paradicsomszósszal, zöldpaprikával és fejessalátával tálaljuk. (Szerintem önmagában is finom - mi úgy ettük.)

A padlizsánokat félbevágjuk, belsejüket kivájjuk. A lencsét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Felforraljuk, fedő alatt 10-15 percig kis lángon főzzük, majd leszűrjük, és a levet félretesszük.
Kis lángon fölmelegítjük az olajat, 5 percig pároljuk benne a hagymát, a köményt és a korandert. Beletesszük a padlizsánforgácsot és a lencsét, 5-8 percig főzzük. Hozzáadjuk a sárgabarackot, az almalevet, a szójaszószt és a főzőlét, vagy vizet. Még 5 percig főzzük, majd megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
A keveréket a fél padlizsánokba töltjük, és lefedve előmelegített sütőben 190 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) 45 percig sütjük.
Kép

De jó! Rég elfeledett szuper vegás könyvekre találtam rá a könyvszekrényemben. :P


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 18:12 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:3428(N)
Ájult imám
(török hideg előétel)

Hozzávalók: 4 kicsi, karcsú padlizsán, 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg közepes nagyságú paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 1 húsleveskocka, só, őrölt bors, mokkáskanálnyi oregánó.

A padlizsánokat megmossuk, megtörölgetjük, és az oldalukat behasítva a belsejüket karalábévájóval kiszedjük, de a héjukon ujjnyi padlizsánhús maradjon. Ügyeljünk arra, hogy a padlizsánok azért egészben maradjanak. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágva két evőkanálnyi olajon aranysárgára sütjük. A tört fokhagymát is beleforgatjuk, és két paradicsomot félretéve, a többit meghámozva szintén a hagymába keverjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és 15 percig pároljuk. Ekkor a kivájt padlizsánbelsőt is hozzáadjuk, és időnként meg-megkeverve, öt percig pároljuk. A padlizsánok üregét kitörölgetjük, és a paradicsomos péppel megtöltjük. Egy lefedhető tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, a húsleveskockát mellémorzsoljuk, és egy deci vízzel meg a maradék olajjal megöntözzük. A tetejére a félretett, felszeletelt paradicsomot rakjuk. A tálat lefödve a forró sütőbe toljuk, és kb. egy óráig pároljuk. Alaposan behűtve, tálalás előtt kétujjnyi vastag szeletekre vágva, pecsenyék vagy roston sült hal köreteként, de előételként is kínálhatjuk. A török néphit szerint a nevét ez a kitűnő fogás onnan kapta, hogy az imám a gyönyörűségtől elájult, amikor kedvenc felesége ezzel kínálta.
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 11:46 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3388(N)
halacs írta:
baby63 írta:
Köszi, Halacs!
Tegnap is sütöttem, kb. úgy, mint az első receptedben van.
Most csak tönkölyt ehetek. Tegnap köménymagot tettem bele, de nem sokat segített rajta az sem :cry: :cry: :cry: :cry:


Ráadásul a tönkölybúzaliszt még nagyon drága is. :-(
Azt a joghurtos receptet viszont lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod.

Az biztos, hogy drága!
A Tescoban 800 Ft kilója. Ugyanazt, ráadásul egy jobb minőséget Ebesen 400 Ft-ért vettem meg.
Legközelebb majd kipróbálom a joghurtosat.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 30 11:33 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:3387(N)
baby63 írta:
Köszi, Halacs!
Tegnap is sütöttem, kb. úgy, mint az első receptedben van.
Most csak tönkölyt ehetek. Tegnap köménymagot tettem bele, de nem sokat segített rajta az sem :cry: :cry: :cry: :cry:


Ráadásul a tönkölybúzaliszt még nagyon drága is. :-(
Azt a joghurtos receptet viszont lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  

51,702,264 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség