KataKókusztekercs:Tészta: 40dkg liszt
1 ráma margarin, 2 evőkanál cukor, 1csomag élesztő, 4 tojássárgája (én egy adaghoz csak fél csomag élesztőt szoktam tenni)összegyúrjuk, addig pihen, amíg a töltelék elkészül.Esetleg kis tej kellhet még az összeállításhoz.
Töltelék: Egy csomag kókuszreszelék, 40dkg porcukor, és a 4 tojás felvert habja. Én kevés darált diót is szoktam hozzátenni. A tésztát 4-5 cipóba vágom, hosszúkásra nyújtom, és a töltelékkel gyorsan kell dolgozni, mert megkeményedik. Föltekerem, és újnyi vastagságú szeletekre vágom
-----------------------------------
LudlábkrémLúdláb, sima mezei piskóta, rajta lúdlábkrém (1.5margarin, fél vaj, egy egész tojás+2 tojássárgája, 40 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, és rumaróma, de rummal sokkal finomabb! A tetején csokimáz, ami most egész kivételesen valamennyire sikerült. A másik süti egy kókusztekercs, hátul hurka
-------------------------------------------
Kata 'bundáskenyere", feltettem ide is, el ne vesszen. Biztosan nagyon fínom.
Egy kissé másképp a megszokott, hagyományos bundás kenyér helyett:
Hozzávalók: egy gáztepsire való kenyérszelet, 1 doboz tejföl, 2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva, só, bors, a tetejére reszelt saj + adhatsz
a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát,
párizsi vagy sonka felvágott kockát, petrezselyem zöldet, stb.
A gáztepsit beteríted sütőpapírral, így rakod le a kenyeret. A tojást
felvered, hozzáadod a tejfölt és jól kikevered, majd beleteszel mindent,
amit akarsz és jól összedolgozod. Evőkanállal rákanalazod a
kenyérszeletekre - lefolyik, de nem baj. Végül megpakolod reszelt sajttal és
irány a sütő 15 percre 180-200 fokon vagy jó közepes lángon.
Annyira ütős, hogy addig eszed, amíg látod...