Hogy ne maradjunk kaja nélkül! A képeket kéretik nem helyben elfogyasztani! Viszont ha elkészíted a családnak, írd meg, ízlett-e?
Ezt a sütit Pusi már megsütötte, nekik ízlett. Hónapokon keresztül tartott, míg végre rábukkantam.
Nehéz sós teasütemény Hozzávalók (kb 35 dkg-hoz) A tésztához: 200 g vaj 100 ml tejszín 375 g liszt 2 db tojássárga 8 g só A díszítéshez:tojás a kenéshez,szemes mák, durvára őrölt dió,durvára őrölt mandula, szezámmag, lenmag,sajt,vagy köménymag a szóráshoz Elkészítés 1. Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. 2. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldolgozni. Figyelem! Lényeges, hogy a tésztát ne gyúrjuk túl. Amint összeállt, egynemű lett a tészta, hagyjuk abba a gyúrást, akkor is ha foszlós. 3. Az így kapott tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 15 mm vastagra, majd tegyük tányérra, vagy tálcára, és tegyük fél órára a fagyasztóba 4. Ha a tészta kifagyott, várjuk meg, míg annyira felenged, hogy deformálás nélkül fel tudjuk vágni egy éles késsel. Ha eléggé felengedett, felvágjuk a késsel, vagy egy kis kiszúróval is kiszúrhatjuk apró, kb 1,5-2 cm átmérőjű alakokra 5.A felszeletelt aprósüteményeket megkenjük vékonyan tojással, majd megszórjuk a díszítőanyagokkal 6. Még fagyosan tesszük be a sós sütit a 200 C-os sütőbe. Aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt, majd 1 órát hagyjuk állni.
_________________ Gólyafészkek története>>>
|