Pontos idő: 2024 márc. 19 10:38

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2019 jan. 16 22:07 
Tag (8074)
Avatar

Csatlakozott: 2015 ápr. 17 18:50
Hely: Keszthely
Id:341819(N)
https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2019 ... umplifank/

_________________
"Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért" G.G.Marquez


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2018 jan. 28 20:18 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:322162(N)
Gizuska túrófánkja, isteni fínom.


Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg túró
» 25 dkg liszt
» 1 kis pohár tejföl
» 3 tojás
» 3 evőkanál kristálycukor
» 1 cs. vaníliás cukor
» 1 teáskanál szódabikarbóna
» 1 citrom reszelt héja, csipet só

» Borsodóhoz:
» 2 dl fehérbor
» 1 dl víz
» 1 kávéskanál liszt
» 10 dkg cukor
» 2 tojás

A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.

Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.
Kb. 30 - 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb. Önmagát forgatja sülés közben!!!

Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is, vagy borsodót is adhatunk hozzá!

Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2017 nov. 19 19:31 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:319112(N)
NAGYI

Kekszes fínomság

Fél kilo síma háztartási kekszet sordrófával kis darabokra török., zacskóba téve, részletekben.
Kb 2 deci tejet felmelegítek, teszek bele 3 púpos teáskanál kakaóport, és kb 10 deka margarint és kb 10 deka cukrot, rum és vanilia aromát
Amikor a margarin elolvadt és jól összekeveredett minden, akkor beleforgatom az összetört kekszet és még csokidarabokat, narancshéjat apróra vágva, , mazsolát, diót, vörös áfonyát, vagy amit akarok.
Jól összekeverem, állni hagyom a lábosban kb fél órát.

Vagy őzgerinc formába teszem, alája fóliával, vagy rudakat csinálok és betekerem szorosan alufóliába és beteszem a hűtőbe pár órára, vagy reggelig, hogy a kekszdarabok jól magukba szívják a trutyit.
Nagyon hamar el fog fogyni.

Multkor sok volt a tej és szottyos lett, most kevesebbet tettem bele azt hiszem jó lett. /2 dl/
Cukrot tetszés szerint lehet kevesebbet is tenni bele,

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2016 okt. 20 18:17 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:292590(N)
NAGYI

Császármorzsa.

4 tojás szétválasztva, sárgája kb 10 deka cukorral és kb 4-5 dkg olvasztott margarinnal, vajjal kikeverve, citromhéj, vaniliaaroma, kb 4 deci tejjel felengedve, bele a gríz, kb 1 bögrényi, meg mazsola.
1/2 órát áll. Tojásfehérjét felverni, belekeverni.
Piskóta sűrűségű legyen.
Vastag aljú lábos alaposan kikenve hidegen, beleönteni a masszát.
Közepes tűzön hagyni kb 10 percig nyugton, ha már a szélén látszik, hogy kezd egybeállni, akkor lapos fakanállal fordítgatni, törögetni időnként, kisebb egységekre. Nem baj, ha a közepe még lágy a forgatás kezdetén, attól alul már piros lehet.
További 10-15 perc, míg az egész átsül. Nem kell minden részének barnásnak lenni. Párom kakaóval, én lekvárral eszem.
Benke Laci bácsi mondta, hogy így kell csinálni. /majdnem/

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2016 feb. 17 21:16 
Tag (8074)
Avatar

Csatlakozott: 2015 ápr. 17 18:50
Hely: Keszthely
Id:272803(N)
http://www.otvenentul.hu/tarsasag/index ... /view/8225

_________________
"Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért" G.G.Marquez


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2014 jan. 20 11:52 
Tag (50675)
Avatar

Csatlakozott: 2013 aug. 26 10:20
Hely: Budapest
Id:210703(N)
Magdi

ÓVÁRI SZELET

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, utána lisztbe mártjuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, és rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát. Sóval, vagy ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel ízesítve megdinszteljük. A hússzeleteket egy jénaiba, vagy tepsibe egymás mellé rakjuk. Minden szeletre teszünk egy szelet sonkát, a sonkára meg egy-egy kanál gombát. Utána befedjük a szeleteket sajttal. Többnyire lapkasajtot szoktam rátenni. Betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt kicsit megpirul.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2012 dec. 14 22:33 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:181353(N)
pusi

Piskóta
6 tojás mindenestől robotgépbe, mondjuk héját azt nem, 3 deci kristálycukorral a gép felveri, majd bele 7 evőkanál olaj, 4 deci liszt.
---------------------------------------------------------
Májkrém
Pörköltet csinálok a csirkemájból, és főtt tojással ledarálom. Vagy késes aprítóba. Utána jöhet a fűszerezés. Annyi főtt tojást teszek bele kb, hogy fele-fele legyen. Ha ez az egész 1 kiló körül van, akkor egy vajat, vagy fél margarint.
Ha sertésmájból készül, akkor fele máj, fele sertéscomb, a többi ugyanaz. Párod így szeretni fogja. Majoránna is mehet bele bőven, nagyon jó a májhoz, és én a mustárt is szeretem benne. Ezt a sertésmájasat régebben bevágtam a hússal együtt a kuktába, és úgy készült belőle pörkölt. Ne legyen száraz.
---------------------------------------------------
Püspökkenyér tojásfehérjáből:
6 tojás fehérje
10 deka cukor
12 deka liszt
5 dkg margarin.
5-5 deka smincmanc dió, mazsola, csoki és ami éppen van. Meggyet is szoktam bele tenni, narancshéjat, minden jó bele.

5 perc erős lángon, aztán nagyon leveszem, esetleg le kell takarni.
------------------------------------------
Ezt a tökös sütit sütöttem.

http://www.femina.hu/recept/sutotokos_muffin

Lehet tortaformában is. Tettem bele fahéjat, szegfűszeget, vaníliacukrot, birsalmasajtot, csokidarabokat. Utóbbiakat azért, hogy a családot sikerüljön beetetni, de be is vált a dolog.
Ezt kikísérleteztem.

17 deka cukor
17 deka liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 tojás
1 csomag pudingpor(vagy vaníliás, vagy tejszínes)
35 deka sült tök kb.
1 nagy narancs reszelt héja, és leve
aprított csoki, ha van, de általában nincs mert megesszük

Mindez megy a késes robotgépbe egyszerre, megforgatom és kész, irány a muffin papír

Nem jó légkeverésesben, csak sima sütés 200 fokon, kb fél óra (ha nem ragad a tűre)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2012 dec. 14 22:29 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:181352(N)
Nagyi

ROZSDÁS HUSI
A rozsdás husi anyukám találmánya, megbuherálta a hagymás rostélyost egy kicsit. Lehet, hogy ti is ismeritek.
A husi szeleteket előző este olaj és mindenféle főszer, /só, bors, kis kömény, magyaros füszer, esetleg fokhagymás füszerkeverék, meg amit még szerettek keverékével be kell jó alaposan kenni.
Fél kiló húshoz, /ami pulykamell/, kell 1 kg hagyma, amit szálkásra vágva, szép pirosra kell kisütni. Egyszerre csak annyit, amennyi a lábosban elterül. Nem kell sok olajban, csak amennyi éppen ellepi.
Ez a legmacerásabb.
Amiben a hagyma sült, abban ki kell sütni a hússzeleteket, előtte lisztbe mártva.
Amikor minden ki és megsült, jénaiba rétegezve le kell rakni.
/én most a kacsasütőbe rakom, mert annyi lesz/
Utána, a maradék sült zsírban lisztet pirítva és a finom lesült rétegeket felkotorva, barna mártást csinálok, kis borssal, pirospaprikával, kb tejföl sűrűségűt, és legalább 1 liternyit. amit ráöntök a rétegelt dologra.
Ez után felzabáljuk krumplipürével, meg majonézes krumplival.
Ha marad hagymás trutyi, az másnap a legjobb, kenyérre kenve.
Nem egészen böjtös étel.

Karácsonyi mézes
A tésztához
8 dkg darabolt mandula
5 dkg kockára vágott cukrozott narancshéj
10 dkg kockára vágott cukrozott citromhéj
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál mézes fűszerkeverék
37,5 dkg finomliszt
1 teáskanál szalakáli
12,5 dkg kristálycukor
2 db tojás
25 dkg méz
10 dkg Rama
Elkészítés
A mézet a Ramával felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra verjük és a mézes masszához adjuk. A szalakálit a liszttel, a mézes fűszerkeverékkel, a citromhéjjal, a rummal, a kakaóval, a cukrozott citrom- és narancshéj darabokkal és a mandulával összekeverjük, majd a tojásos-mézes keverékkel összegyúrjuk. A sütőlapot Ramával kikenjük, a tésztát egyenletesen belehelyezzük, lesimítjuk. A mandulát leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A cukrozott cseresznyét megfelezzük vagy negyedeljük. Vonalzóval vagy késsel a tésztára 7x9 cm-es kockákat rajzolunk. A süteményt mandulával és cukrozott cseresznyével díszítjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel elkeverjük és a mézes süteményt bekenjük vele. 175 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
gyermekkel is készíthető
A díszítéshez
6 dkg cukrozott cseresznye
7,5 dkg mandula
1 db tojásfehérje

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2012 dec. 14 22:26 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:181351(N)
Saci:

Valamelyik heten csinalt Jamie Oliver egy nagyon jo
sos muffint, illetve muffin alaku palacsintat. Mar tobbszor is megcsinaltam es nem lehet abbahagyni.

Masfel bogre liszt,
masfel bogre tej
1-2 tojas
so egy kis bors.

Sutot elomelegiteni 200 fokra. A hozzavalokat turmix gepen osszezutyulni. Muffintepsit langon felmelegiteni, lyukakba loccsantani kis olajat, ha szukseges kikenni a format. Amikor meleg, akkor beleonteni a lötyikét es be a sutobe. Fel fog emelkedni, laza es konnyu lesz, de isteni. 20 perc alatt kesz.Ne nyisd ki a sutot,mert osszeesik. Kremlevesek melle nagyon el tudom kepzelni.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2012 dec. 14 22:08 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:181349(N)
Kata

Kókusztekercs:

Tészta: 40dkg liszt
1 ráma margarin, 2 evőkanál cukor, 1csomag élesztő, 4 tojássárgája (én egy adaghoz csak fél csomag élesztőt szoktam tenni)összegyúrjuk, addig pihen, amíg a töltelék elkészül.Esetleg kis tej kellhet még az összeállításhoz.
Töltelék: Egy csomag kókuszreszelék, 40dkg porcukor, és a 4 tojás felvert habja. Én kevés darált diót is szoktam hozzátenni. A tésztát 4-5 cipóba vágom, hosszúkásra nyújtom, és a töltelékkel gyorsan kell dolgozni, mert megkeményedik. Föltekerem, és újnyi vastagságú szeletekre vágom
-----------------------------------
Ludlábkrém
Lúdláb, sima mezei piskóta, rajta lúdlábkrém (1.5margarin, fél vaj, egy egész tojás+2 tojássárgája, 40 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, és rumaróma, de rummal sokkal finomabb! A tetején csokimáz, ami most egész kivételesen valamennyire sikerült. A másik süti egy kókusztekercs, hátul hurka
-------------------------------------------
Kata 'bundáskenyere", feltettem ide is, el ne vesszen. Biztosan nagyon fínom. :D

Egy kissé másképp a megszokott, hagyományos bundás kenyér helyett:

Hozzávalók: egy gáztepsire való kenyérszelet, 1 doboz tejföl, 2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva, só, bors, a tetejére reszelt saj + adhatsz
a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát,
párizsi vagy sonka felvágott kockát, petrezselyem zöldet, stb.
A gáztepsit beteríted sütőpapírral, így rakod le a kenyeret. A tojást
felvered, hozzáadod a tejfölt és jól kikevered, majd beleteszel mindent,
amit akarsz és jól összedolgozod. Evőkanállal rákanalazod a
kenyérszeletekre - lefolyik, de nem baj. Végül megpakolod reszelt sajttal és
irány a sütő 15 percre 180-200 fokon vagy jó közepes lángon.
Annyira ütős, hogy addig eszed, amíg látod...

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 18 15:03 
Tag (23512)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 11:18
Hely: Budakalász
Id:155119(N)
Tengelic

Sajtos rudacskák:

Hozzávalók:

35 dkg. liszt
25 dkg. margarin
2 EK tejföl
1 EK só
1 db. tojás
10 dkg. sajt a tésztába, 5 dkg. a tetejére
tojás a kenéshez

Az összetevőket jól összedolgozzuk, és pihentetjük 1 órát. Ezután kinyújtjuk a tésztát, 5-6 mm vastagra. Derejevágóval felvágjuk, és sütőpapiros tepsibe helyezzük őket. Atetejüket megkenjük tojással, rászórjuk a maradék sajtot. Tehetünk rá (izlés szerint) köménymagot, nagyszemű sódarabkákat. Előmelegitett sütőben aranybarnára sütjük.
----------------------------------------
Gyömbéres atom koktél -influenza előtt v. alatt lévőknek

Natúr atom koktél összetevői:
1/2 citrom frissen kifacsart leve
térfogatra mégegyszerannyi méz
fél mokkás kanál fahéj (a barátnőm simán beletett egy egész mokkás
kanállal, erősebb lett az tuti, viszont mindent kitisztított neki)
pár szelet gyömbér, szerintem reszelve hatékonyabb, kb 1cm gyömbér!
Ez a keverék kb. fél deci, de fel lehet higítani/nem forró/ meleg
vízzel is, kinek-kinek gusztusa szerint
Nagyobb baj esetén akár napi 3 adag is elfogyasztható, lehúzni
hidegrázós, de a hatás is frenetikus!

_________________
Ameddig az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: HÁZITÜNDÉR receptjei
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 10 10:11 
Tag (18305)
Avatar

Csatlakozott: 2010 szept. 19 19:13
Hely: Székesfehérvár
Id:153607(N)
Jutka

"Népi gyógymódok" linkje

http://ketszersult.blog.hu/2009/10/24/n ... n=blhshare
---------------------------------

Mézes golyók /

1 evőkanál mézet,
3 evőkanál porcukrot,
1 citrom és 1 narancs reszelt héját és kicsavart levét
fél csomag mézeskalács fűszerkeverékkel felforralni.
Folyamatos keverés mellett annyi darát diót adunk hozzá ,hogy formázható masszát kapjunk.
Mikor langyosra hűlt kis-golyókat formázunk, kakaópor és kristálycukor keverékébe hempergetjük,majd hűtőben kihűtjük.
Bármi másba lehet forgatni.
Ez a világon a legegyszerűbb édesség.
Tanácsos dupla adagot készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy.
------------------
Mézes (eredete: tavaly egy fogalmamsincsfórumon találtam)b]

-500 gr liszt
-1,5 teáskanál szódabikarbóna
-3 tojás
-350 gr. méz
-4 evőkanál olaj
-1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

a, liszt+szódabika+fűszerkeverék
b. 2 tojás+mézzel habosra keverni
a.+ b.+olaj+ 3 evőkanál víz.
Ezután hidegre tenni.
Szaggatni, tojással megkenni. (ide jön a harmadik tojás:-)
Kiolajozott tepsiben 180°-on 8-9 percig sütni.
Úgy emlékszem, egyszer mikor volt időm összeállítottam és follpackba csomagolva hűtőbe tettem.
Másnap, mikor eszembe jutott elővettem, nyújtottam, pici liszt alá-rá, szaggattam, sütöttem. Több részletben.
Papírral bélelt fémdobozba tettem kihűlés után.
Végig illatos, puha maradt.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron

104,905,204 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség