Pontos idő: 2018 nov. 15 01:27

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 28 17:46 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:3046(N)
Jöttem a konyhába, sütni. :mrgreen:
Szóval: ha cukor helyett egy kis kanál mézet teszel a tésztába, attól lesz jó ropogós a héja.
Vajat, vagy olívaolajat mindig teszek a tésztába, attól függően, hogy milyen ízesítésű kenyeret csinálok.

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 26 09:29 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2764(N)
Ez nagyon jól hangzik. Sajtos sonkásat rendszeresek készítek, de ez végre valami új. Köszi.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 26 09:18 
Tag (18845)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:27
Id:2762(N)
Fetasajtos, póréhagymás csirkemell.

Egy egész csirkemellfilét elfelezek, a filé oldalán akkora zsebet vágok, amekorát csak lehet ezt belül megkenem páccal /olaj, mustár, só, bors piros arany, fokhagyama, keverékéből áll/
A póréhagymát kis vajon megdinsztelem szerecsendióval, ha kihűlt, sajtot reszelek hozá.
A filé belsejét kibélelem ezzel a keverékkel, de csak vékonyan, és utána annyi fetasajtot gyömöszölök bele, amennyit csak tudok. A vágott részt hústűvel összetűzöm, a fent emlitett páccal megint bekenem, bacon szalonnával körbetekerem, kb. 40 perc alatt pirosra sütöm.
Nagyon finom puha lesz a hús a páctól. Ha megsült, tálalásnál rézsút szeletelem, nagyon guszta és finom is.
Érdemes előzőnap elkészíteni, kicsit babrás meló.
A sajttal sonkával töltött p.mellnél ugyanezt a pácot használom, teljesen omlós lesz a hús.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 20:44 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:2551(N)
baby63 írta:
Sokszor csak azért veszek citromot, mert épp a héja kell. :o


Ez nálam is így van. :-)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 14:17 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2535(N)
Sokszor csak azért veszek citromot, mert épp a héja kell. :o

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 13:43 
Tag (4201)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 09 08:46
Id:2531(N)
anna írta:
A múltkor erről beszéltem !


Hát ez nem túl biztató.
Azt mondjuk tudom, hogy valami vegyszerrel kezelik a citrom héját, de az meleg ultrás vízzel lesikálható.
Én inkább lédig citromot vettem, ezen nincs felirat. :-)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 12:55 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:2529(N)
Kép A múltkor erről beszéltem !


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 23 00:03 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2512(N)
baby63 írta:
ebpiaf írta:
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.

Mondjuk, ha előtte nyiszálod, a kisebb darabokat jobban átjárja a pác. :mrgreen:

Nyiszáljon akkor mindenki, amikor jónak látja, én ehhez nem értek. Még a citromlés-boros áztatás után jön a többi hozzávalóval való dédelgetés legalább egy órán át. Szóval bármikor nyiszáljátok, amikor jólesik! :)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 22:59 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2499(N)
ebpiaf írta:
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.

Mondjuk, ha előtte nyiszálod, a kisebb darabokat jobban átjárja a pác. :mrgreen:

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:55 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2493(N)
Jajj, az kimaradt a receptből, hogy a halat is kockára kell vágni! Csak tudnám, mikor?
....
Mondjuk az után, hogy állt egy órát a citromlében, borban a hűtőben. Odaírom.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:27 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2482(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.

Olyat még nem ettem. Majd veszek és eszek...

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:03 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2477(N)
pusi írta:
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.

Azaz! Kijavítom a receptben is. :)


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:01 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2475(N)
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

Azt hiszem pangasius a hal. Jó vastag szelet, nem olyan mint a többi tonhal, hogy kiolvad és nem marad belőle semmi.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 21:01 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2474(N)
baby63 írta:
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???


Szerintem bármilyen halból megcsinálhatod, még csak ki sem szárad, mert ragus. Nekem csak az a lényeg, hogy ne legyen benne szálka, mert még egy étterem közepén is képes vagyok úgy halat enni, hogy borsó nagyságú darabokra masszírozom az ujjaimmal, szálkák után kutatva, szóval kézzel-lábbal, mert nagyon félek a szálkától.
Karácsonyra harcsát eszünk. Ez is bevált, nem száraz, még ha csak kirántod, akkor sem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:58 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2471(N)
Tonhalból jó? Vagy hekk? Vagy mi???

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:56 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2470(N)
pusi írta:
Jól hangzik. Kipróbáltad?

Ezt a halat szoktam venni rendszeresen. Metróban mindig van. A múltkor ételbemutató volt a Metróban, kis kockára vágva befűszerezték, és wokban megsütötték. Isteni finom volt, kétszer álltam sorba, pedig nem szokásom ezeken a bemutatókon lejmolni.


Ezt nálunk egy rendezvényre csinálták, mi meg megettük, ami maradt. (A mennyiségeket ezért nem tudom, mert vagy száz főre készült, csak megkértem a szakácsot, mondja el, hogy hogyan csinálta.) Én nem vagyok egy kimondott halevő, hangulat kell hozzá - bár most jut eszembe, egy üveg ruszli figyel a hűtőben hónapok óta, egyszer a s..eggére verek -, de ez a halragu, ez valami fantasztikusan finom volt, napokig sóvárogtam még utána. Meg fogom egyszer csinálni, csak előbb gondolatban rendeznem kell a dolgot, mint egy férfinak. :)
A hal nevét meg nem tudom megjegyezni, de valahogy így kezdődik.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:54 
Tag (19678)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 15:34
Id:2469(N)
Jól hangzik ez a reci!

_________________
Gólyafészkek története>>>


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:49 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2467(N)
Jól hangzik. Kipróbáltad?

Ezt a halat szoktam venni rendszeresen. Metróban mindig van. A múltkor ételbemutató volt a Metróban, kis kockára vágva befűszerezték, és wokban megsütötték. Isteni finom volt, kétszer álltam sorba, pedig nem szokásom ezeken a bemutatókon lejmolni.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 20:38 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2465(N)
Halragu (nagyon finom!)

Hozzávalók: (mennyiségek találomra)
hal (nálunk pangasius filéből készítették, Auchanban láttam már ilyet a fagyasztóban, meg talán a Metroban is, – abszolút szálkamentes)
citromlé, fehér bor
ananászbefőtt (a leve is), aszalt szilva
fokhagyma
lilahagyma
paprika, paradicsom
friss gyömbér reszelve (vigyázz, nagyon kevés kell belőle!)
só, bors
vaj

A halat kiengedjük, leitatjuk szárazra, sózzuk, citromlével bedörzsöljük, felkockázzuk, fehér borral meglocsoljuk. Lefóliázzuk, és hűtőben legalább egy órán keresztül állni hagyjuk. Ezután elkészítjük a ragut: ananászbefőttet és aszalt szilvát felaprítunk, a fokhagyma félgerezdjeiből kivesszük a csírát, nehogy keserű legyen, leszeleteljük, hozzáadunk vékonyra vágott lilahagymát, paprikát, paradicsomot, reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ananászlével megöntözzük, ezt is ráöntjük a felkockázott halra, és egy órán át érleljük. Jénait vastagon kivajazunk, beletesszük a ragut, letakarás nélkül kb. 20 percig 170-180 °C-on sütjük.
Ezt a receptet többféle módon lehet elkészíteni, változatos fűszerezésekkel, a lényeg a következő pár alkotórész: citromlé, aszalt szilva, bor, fokhagyma, ananász.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 22 08:26 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2383(N)
Szerintem ez nem hizlal, esetleg az a kis cukor, meg a szirup. Rágcsálhatod nyugodtan. Én nagyon szeretem.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 21 22:26 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2372(N)
pusi írta:

Ha kiszeded érdemes egy cukorral beszórt sütőpapíron szikkasztani, és közben eszegetni.

Folyamatban! És közben dühöngök, hogy mostanában milyen vacak nadrágokat, meg szoknyákat varrnak, hogy egy idő után mind összemegy! :mrgreen:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 21 22:06 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2370(N)
ebpiaf írta:
Főzöm a narancshéjat, 30 deka lett, ehhez tettem majdnem ugyanennyi cukrot, meg kicsit sok vizet, nem hiszem, hogy el tudom főzni. Viszont elfelejtettem, hogy a fél óra 19.45-kor, vagy 20.45-kor jár-e le? Na mindegy, szerintem már jó, a levét meg kiöntöm, nem? Vagy mit lehet csinálni egy ilyen sűrű cukorlével? Gondolom, narancshéj ízű. Sajnos, nem vettem észre, és csak barna cukor volt itthon.... úgyhogy kicsit barnás lett az egész, de nem baj, a felét úgyis összekeverem kakaóval.


Teljesen mindegy, hogy milyen a cukor. Szerintem kóstold meg, hogy puha-e. Ha puha, akkor jó. A levével sajnos nem tudom mit lehet kezdeni. Majd megszakad nekem is a szívem, hogy ha ki kell önteni. Viszont egy ilyen tömény cukros lötyő nagyon sokáig eláll egy csavaros üvegben, ha esetleg főzöl újra narancshéjakat, akkor újra felhasználható.
Ha kiszeded érdemes egy cukorral beszórt sütőpapíron szikkasztani, és közben eszegetni.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 21 21:43 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2368(N)
Főzöm a narancshéjat, 30 deka lett, ehhez tettem majdnem ugyanennyi cukrot, meg kicsit sok vizet, nem hiszem, hogy el tudom főzni. Viszont elfelejtettem, hogy a fél óra 19.45-kor, vagy 20.45-kor jár-e le? Na mindegy, szerintem már jó, a levét meg kiöntöm, nem? Vagy mit lehet csinálni egy ilyen sűrű cukorlével? Gondolom, narancshéj ízű. Sajnos, nem vettem észre, és csak barna cukor volt itthon.... úgyhogy kicsit barnás lett az egész, de nem baj, a felét úgyis összekeverem kakaóval.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 21 09:01 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2289(N)
Szerintem a recept mellé oda kellene biggyeszteni értékelő szmájlikat, és az értékelő nevét. Aztán mindenki eldöntheti, hogy kipróbálja-e vagy sem. Ez a torta négy kis ördögöt kapna.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 21 08:34 
Tag (66253)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 17:46
Id:2280(N)
pusi írta:
Áttanulmányoztam Mackó receptjeit. Vannak benne jó dolgok, amelyek megragadták a fantáziámat.
Most lefagyasztható tortákra hajtok. Mindig előre elkészítem, és csak a mélyhűtőből kell kiszedni.

Most ez szimpatikus.


Ez a vörösbolygó torta volt.
Felejthető. Túl édes, émelygős és baromi drága, Oetker reklámtorta. Nem kell minden reklámnak beugrani. Ha valakinek megtetszett a recept, felejtse el. :evil: :evil: :evil: :evil:


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 18 22:10 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2044(N)
anna írta:
ebpiaf írta:
anna írta:
Az emberem kb. két hete vásárolni volt az egyik bótba, és a citrom kisérő papírjára az volt ráírva, hogy a citrom héja emberi fogyasztásra alkalmatlan . Azt hittem , hogy viccel, de hót komolyan mondta . Na nesze neked !


Hoppá! Hát, ha rá is írják, akkor az nem tréfadolog. Akkor nem szabad ilyesmit enni. Most mit csináljak a napok óta áztatott, 4 db narancshéjjal? Főzzem vagy ne főzzem?



Mér, örökké akarsz élni ?

Főzöm!


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 18 21:46 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:2034(N)
ebpiaf írta:
anna írta:
Az emberem kb. két hete vásárolni volt az egyik bótba, és a citrom kisérő papírjára az volt ráírva, hogy a citrom héja emberi fogyasztásra alkalmatlan . Azt hittem , hogy viccel, de hót komolyan mondta . Na nesze neked !


Hoppá! Hát, ha rá is írják, akkor az nem tréfadolog. Akkor nem szabad ilyesmit enni. Most mit csináljak a napok óta áztatott, 4 db narancshéjjal? Főzzem vagy ne főzzem?



Mér, örökké akarsz élni ?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 18 21:41 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2031(N)
anna írta:
Az emberem kb. két hete vásárolni volt az egyik bótba, és a citrom kisérő papírjára az volt ráírva, hogy a citrom héja emberi fogyasztásra alkalmatlan . Azt hittem , hogy viccel, de hót komolyan mondta . Na nesze neked !


Hoppá! Hát, ha rá is írják, akkor az nem tréfadolog. Akkor nem szabad ilyesmit enni. Most mit csináljak a napok óta áztatott, 4 db narancshéjjal? Főzzem vagy ne főzzem?


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 18 21:37 
Tag (6232)
Avatar

Csatlakozott: 2008 dec. 08 21:55
Id:2028(N)
ebpiaf írta:
anna írta:

Elkezdtem gyűjteni a narancshéjat, és most mondják a "Szempont" c.műsorban , hogy a narancs héja tele van vegyszermaradványokkal ! :( Hát csak megkockáztatom , ha megöl , akkor is !


Egyébként ezt én is hallottam, már sokkal régebben, ezért nem is forszíroztam nagyon ezt a narancshéj dolgot. Ugyanez vonatkozik a citromhéjra is. De hát remélhetőleg nem minden nap eszünk meg több kilónyi ilyesmit. Volt egy kollégám, ő ilyenkor azt szokta kérdezni: Mér, örökké akarsz élni?
Szerintem, ha nagy ritkán teszünk ilyesmit az ételbe, talán nem okoz bajt. Amúgy sem tudjuk, miket eszünk.



Az emberem kb. két hete vásárolni volt az egyik bótba, és a citrom kisérő papírjára az volt ráírva, hogy a citrom héja emberi fogyasztásra alkalmatlan . Azt hittem , hogy viccel, de hót komolyan mondta . Na nesze neked !


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Házitündér
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 18 21:32 
Tag (9881)

Csatlakozott: 2008 dec. 08 11:19
Hely: Budapest
Id:2026(N)
anna írta:

Elkezdtem gyűjteni a narancshéjat, és most mondják a "Szempont" c.műsorban , hogy a narancs héja tele van vegyszermaradványokkal ! :( Hát csak megkockáztatom , ha megöl , akkor is !


Egyébként ezt én is hallottam, már sokkal régebben, ezért nem is forszíroztam nagyon ezt a narancshéj dolgot. Ugyanez vonatkozik a citromhéjra is. De hát remélhetőleg nem minden nap eszünk meg több kilónyi ilyesmit. Volt egy kollégám, ő ilyenkor azt szokta kérdezni: Mér, örökké akarsz élni?
Szerintem, ha nagy ritkán teszünk ilyesmit az ételbe, talán nem okoz bajt. Amúgy sem tudjuk, miket eszünk.


Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  

52,443,180 Megtekintve


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség