Pontos idő: 2025 jún. 16 11:33

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Technikai kérdések, válaszok, gyakorló pálya
HozzászólásElküldve: 2010 dec. 21 08:08 
Tag (4504)

Hely: Lengyeltóti, Somogy megye
Id:123912(N)
pusi írta:
Gelu írta:
Pusi, nézd meg ezt a képet avatarnak.Kép

Lekicsinyítettem: Kép

Kicsit szűkre vágtad Gelu. Többet kellett volna hagyni felül a fejénél egy picivel. Ha megvan az eredeti, akkor még egyszer vágd ki belőle,úgy hogy jobban érvényesüljön az arca.

Gelu, amit feltöltöttél most avatar képet, az kisebb, mint amit én csináltam Hunorékról. Most ahogy mérem, 70 pixel körül van. Én 90 pixelest csináltam, és azt elfogadja a fórum. Kicsinyítettél rajta?[/quot Kép Eredetileg ekkora.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 21 07:29 
Tag (79752)

Id:123908(N)
Gelu írta:

Lekicsinyítettem: Kép

Kicsit szűkre vágtad Gelu. Többet kellett volna hagyni felül a fejénél egy picivel. Ha megvan az eredeti, akkor még egyszer vágd ki belőle,úgy hogy jobban érvényesüljön az arca.

Gelu, amit feltöltöttél most avatar képet, az kisebb, mint amit én csináltam Hunorékról. Most ahogy mérem, 70 pixel körül van. Én 90 pixelest csináltam, és azt elfogadja a fórum. Kicsinyítettél rajta?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 20 22:33 
Tag (4504)

Id:123898(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 20 18:11 
Tag (4504)

Id:123851(N)
pusi írta:
Gelu írta:
Pusi !köszönöm én is az avatar képeket ,nekem a 2.kép és a 3. kép a nyerő,megköszöném ha még tennél fel gólyás avatar képeket elmenteném .

Szívesen Gelu. Majd körülnézek, hogy van-e avatarnak való kép Hunorékról. Szerintem jót választottál, nekem is ez tetszett.

Köszönöm Pusikám!Pont ezt akartam kérdezni ,ugye jól választottam ?Gondoltam hogy neked is tetszik :-))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 20 09:22 
Tag (79752)

Id:123795(N)
Gelu írta:
Pusi !köszönöm én is az avatar képeket ,nekem a 2.kép és a 3. kép a nyerő,megköszöném ha még tennél fel gólyás avatar képeket elmenteném .

Szívesen Gelu. Majd körülnézek, hogy van-e avatarnak való kép Hunorékról. Szerintem jót választottál, nekem is ez tetszett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 20 09:04 
Tag (4504)

Id:123791(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 23:52 
Tag (6949)

Id:123773(N)
Bikfic_ írta:
Mackó, nagyon szépen köszönöm, de hogy ezt mindet megértsem, és meg is tudjam csinálni, ahhoz legalább egy nyiugodt pár órára lesz szükségem. Ezekszerint rengeteg hiba van abba, amit most tettem fel!(sajnos) Remélem előbb-utóbb menni fog!

Szerintem első kisérletre nagyon jól sikerült ez a film, alapvetően csak egy komolyabb hiba van benne, hogy a képek időbeni hossza és a zene hosssza nem lett összehozva. A képek vetítési ideje hosszabb a zenénél.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 22:39 

Id:123765(N)
Mackó, nagyon szépen köszönöm, de hogy ezt mindet megértsem, és meg is tudjam csinálni, ahhoz legalább egy nyiugodt pár órára lesz szükségem. Ezekszerint rengeteg hiba van abba, amit most tettem fel!(sajnos) Remélem előbb-utóbb menni fog!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 21:03 
Tag (6949)

Id:123735(N)
3. Most következik a Pásztázás és Zoom beállítása. Nyisd meg a Movie Maker-t, és nyisd meg az utoljára elmentett projektet. Jelöld ki az első képkockát, majd Videóhoz használható eszközök - Animációk. Itt ugyanaz a technikát kell használni, mint az előző esetben. Fölé húzod a kurzort, megnézed, ha tetszik, akkor kijelölöld (ráákattintasz) ezt a Zoom-ot arra a képkockára. Ha rákattintasz az Alkalmazás az összeshez gombra, akkor ezt a Zoom-ot fogja használni az egész filmhez. Nézd meg az eddigi müvedet, és ha tetszik ismét mentsd el egy projekt-be.
Ezután adhatsz a filmednek egy címet és egy stáblistát is. Ezt talán jó ha megcsinálod máskor rögtön a képek felrakása után, de most is lehetséges.
Kezdőlap - Cím - Megnyilik az elején egy új ablak, aminek az időtartamát beállíthatod. Ide beírod a film címet, minden be tudsz állítani mint egy szövegszerkesztőben (betűméret, betű tipus, betü szín, háttér szín...). Képkockánként meg tudsz adni egy feliratot, és a végére még tudsz egy stáblistát is készíteni. Természetsen a kezdő cím és a stáblista miatt a zene és a képek hossza megint eltolódik, ezért amikor kész vagy, megint menjél a Projekt-hez, és kattints az Igazítás a zenéhez gombra. Játszd le, ha tetszik, mentsd el a projektet. Ha minden tetszik, akkor jöhet a film mentése. Jobb felső sarokban a lefelé nyiló nyílnál Film mentése. Két lehetőséged van: Számítógéphez vagy Nagyfelbontású megjelenítéshez. Ha szép emléket akarsz, akkor a másodikat válaszd, ha csak úgy meg akarsz mutatni valamit akkor jó az első is. Arra vigyázz hogy a kész film ne legyen 10 percnél hosszabb és 1 Gbyte-nál nagyobb. Ez a méret még feltölthető a Youtube-ra. Röviden ennyi. Ha van még felmerülő kérdés szívesen segítek. Valóban a film mentése elég sokáig tart, de a fenti technikával ezt csak egyszer kell megcsinálni, ha már teljesen elkészültél vele.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 20:49 
Tag (6949)

Id:123727(N)
2. Ha a projekt el van mentve, akkor mindíg vissza tudsz majd térni az utolsó mentett állapotra, ha valamit közben elrontasz.
Tehát a mentés után gyakorlásképpen lépjál ki a Movie Maker-ből, majd lépj vissza ismét. Ismét menj a bal felső sarokb a lefelé mutató nyilhoz, és kattints a Projekt megnyitása feliratra. Jelöld ki az elmentett projektedet, és kattints a Megnyitás-ra. Azt fogod tapsztalni, hogy változatlanul visszajön minden, amit elmentettél. Javaslom, ha valami új dologba kezdesz, előtte ezt a mentést mindíg végezd el, mert így soahsem fog az előző munkád elveszni.
Tehát most ott tartunk, hogy van egy filmünk áttünések, feliratok, animációk nélkül, de a zene és a képek hossza megegyezik egymással, tehát már le is játszható. A következő lépés az átmenetek és a zoom-olás beállítása képkockánként, vagy pedig a teljes filmre egy kattintás segítségével. Jelöld ki az első képkockát, majd kattints a Videóhohoz használható eszközök - Animációk gombra. Fönnt bol oldalt megjelennek a lehetséges Átmenetek, jobb oldalt pedig a Pásztázás és a Zoom beállítások. Fontos!!!!! Úgy tudod bármelyiket kipróbálni, hogy odahúzod a kurzort, ekkor a lejátszó lejátsza az aktuális vizuális hatást, ha nem tetszik választasz egy másikat és azt is lejátsza, de ha rákattintasz, akkor ehhez a képkockához már ezt fogja használni, kitörölni nem lehet. A sáv jobb szélén található le- ás fel nyilakkal újabb áttünéseket választhatsz ki. Az áttünésekhez be lehet állítani az időtartamot is. Tehát csak akkor kattints rá a kiválasztott áttünésre, ha már biztos vagy benne, hogy ezt akarod használni. A kattintásssal el is mented az adott képkockához tatozó áttünést. Ha ezután rákattintasz az 'Alkalmazás az összeshez' gombra, akkor az egész filmre az első kockához tartozó áttünést fogja alkalmazni. Csináld meg az áttünéseket, ha közben elrontod, töröld a projektet (lépjél ki mentés nélkül), és utána nyisd meg újra ugyanezt a projekted. Ha kész vagy az áttünésekkel ismét mentsd el a projektet.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára macko50 2010 dec. 19 21:58-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 20:20 
Tag (6949)

Id:123720(N)
1. Szóval a képek nem duplán jelennek meg, ez csak azt jelzi, hogy az időtengelyt milyen felbontásban látod. Ha növeled a nagyítást, akkor ugyanaz a képkoca többször jelenik meg egymás után.
Ha a jobb alsó sarokban mozgatod a csúszkát (Időskála nagyítása) - irányban, akkor egy idő múlva csak egy képet fogsz látni. Ezzel a csúszkával tudod nagyítani és kicsinyíteni az időtengelyt. Amikor előszőr rakod fel a képeket, ez a csúszka mindíg a bal oldali állásban legyen, így nem fog zavarni a dolog, mert minden kép helyén csak egyet fogsz látni.
A későbbiekben, bármilyen nagyítás esetén a különböző képeket úgy tudod megkülönböztetni, hogy van köztük egy függőleges megszakadás.

Amikor ezután a zenét hozzáadod (Kezdőlap- Zene hozzáadása), akkor a zene megjelenik egy viszintes sávban a képek felett. Ezután amit eddig csináltál rögötön le is tudod játszani a lejátszó gommbbal. Ekkor valószínüleg még a zene és a képek időtartama nem lesz egyenlő hosszú. Ekkor rákattintasz bármelyik képre, maj fent a 'Videóhoz használható eszközök'-re és utána pedig a Projekt menüpontra. Itt rákattintasz az Igazítás a zenéhez ikonra. Ekkor széthúzza úgy a képeidet, hogy a képek és a zene időbeni hossza megegyezzen egymással. Ekkor lejátszod ha akrod.

Még mielőtt továbmennél, javaslom hogy az eddigi munkádat mentsd el egy projekt-be. (Ctrl + S), vagy pedig a bal felső sarokban a lefelé mutató nyílnál lenyitod az ablakot, és rákattintasz a 'Projekt mentése' feliratra.
A 'Fájl neve' -nél adsz neki egy nevet, és elmented. Ha nem adsz meg más könyvtárad akkor ez a Dokumentumok könyvtárba fog kerülni. Az elmentett file .wlmp kiterjesztést fog kapni.

A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára macko50 2010 dec. 19 21:52-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 19:41 
Tag (6949)

Id:123716(N)
Szia Bikfic!

Elnézést, de voltak nálam, most mentek el.
Mindjárt nézem, hogy mit írtál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 17:52 

Id:123702(N)
Sziasztok! Macko, szerintem Te vagy ebbe a profi, de bárkitől örömmel várom a segítséget. Tehát: A win-7-hez ugye egy teljesen új movie Maker tartozik. Már az első lépésnél gondom volt, mert a kijelölt képek nem egyesével települtek oda, hanem volt olyan kép, ami háromszoros példányban is felkerült, de ez lett volna a kisebbik baj, mert amikor behúztam a képeket a filmkészítéshez, tudtam figyelni, hogy melyik van duplán. Jó dolog, hogy itt mindjárt lehetett írni a képekre, de amikor a zenét hozzárendeltem, a képráírások elcsúsztak, minden szöveg egy képpel előrébb került. Az animációkat egyáltalán nem tudtam, hogyan lehet használni, mert amikor a képekre kattintottam, az animáció felirat eltünt. Az első ilyen videom, képaláírások nélkül olyan szépre sikerült, akkor még fogalmam se volt a MM. használatáról, és mégis sokkal szebb lett, a képek ugy jöttek egymás után, mint egy film, tehát egybeolvadva az egész, most meg egymás után, mint mikor lapoz az ember.
Aztán: A filmfeltöltés nagyságrendekkel lasúbb, mint a régi mm-nél, nem írja ki az időt, szóval sok a gondom vele. Köszönöm a segítségeteket előre is!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 14:45 
Tag (79752)

Id:123681(N)
snagyi1 írta:
Sikerült. Köszi :D :clap:

Szívesen Nagyi. próbáld ki a többit is, hátha lesz jobb. Örülök, hogy sikerült.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 13:51 
Tag (18655)

Hely: Székesfehérvár
Id:123676(N)
Sikerült. Köszi :D :clap:

Vissza a tetejére
  OnlineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 10:25 
Tag (79752)

Id:123648(N)
Nagyi, nekem egy sorban vannak, így nem tudom, hogy melyik, de próbáld ki, hogy melyik néz ki jól feltöltve.

Mentsd el a képet ebben a méretben.

Fent a Madarak szigete alatt, kattints a felhasználói vezérlőpultra.

Kép

Utána a bal oldalon megjelenő profilra:

Kép

Utána az avatar szerkesztése:

Kép

Utána feltöltés, a tallózt válaszd, és után az elküld:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 09:42 
Tag (18655)

Id:123644(N)
Egyik édesebb, mint a másik. Talán hpzzám a második sor első képe illik, mert néha sokat beszélek.
És akkor mit kell csinálni? Mert szeretném én is megtanulni.
Nagyon aranyos vagy, hogy segítesz. Köszi :whistle: :whistle:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 19 07:01 
Tag (79752)

Id:123638(N)
Én bármelyiket szívesen megcsinálom Nagyi, csak válaszd ki, vagy mondd meg, melyik a kedvenc madarad. Azért lenne jobb egy fotó, mert tisztábban, élesebben látszik, ha lekicsinyítjük a képet.

Ilyen fotóim vannak, ha esetleg ebből valamelyik szimpatikus, ezeknek a mérete jó:

Kép Kép KépKép Kép KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 18 22:47 
Tag (18655)

Id:123630(N)
A Madáretetőbe tettem fel dec.14-én erről a madárkáról képeket, abból akartam csinálni kicsit. Bár melyik jó lenne., mert nekem nagyon tetszik.Olyan édes.
Ha tudsz csinálni jót, akkor avval majd mit kell csinálni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 18 21:18 
Tag (79752)

Id:123617(N)
snagyi1 írta:
Kérek szépen segítséget.
Avatart szeretnék feltenni, van egy képem, ami 100x81 ,ez a PU-s méret, az eredeti 274x222.
Milyen módszerrel kell akkorát csinálni belőle, ami az avatarhoz kell?
PicUpl-al nem lehet?. Ez lenne az.
Kép
Köszi a segítséget.

Nagyi, ez elvileg jó méret:

Kép

Nem túl szerencsés képet választottál. Nincs ez meg valahol jobb minőségben? Így lekicsinyítve, nem nagyon látszik. Ha valahol megvan, én szívesem megszerkesztem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 18 20:25 
Tag (18655)

Id:123614(N)
Kérek szépen segítséget.
Avatart szeretnék feltenni, van egy képem, ami 100x81 ,ez a PU-s méret, az eredeti 274x222.
Milyen módszerrel kell akkorát csinálni belőle, ami az avatarhoz kell?
PicUpl-al nem lehet?. Ez lenne az.
Kép
Köszi a segítséget.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 17 18:57 
Tag (19678)

Id:123505(N)
Azért nekem is vannak jó ötleteim... :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 17 17:22 
Tag (79752)

Id:123470(N)
Kép

Azt hiszem sikerült felrakni egy FSC-t, és nem kértek érte pénzt. Baby által ajánlott oldalról, összehoztam Mackó által leírt útmutatással. L

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 22:41 
Tag (79752)

Id:123371(N)
baby63 írta:
Ennek elvileg ingyenesnek kell lenni.

http://www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

Köszi, letöltöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 22:30 
Tag (19678)

Id:123368(N)
Ennek elvileg ingyenesnek kell lenni.

http://www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 22:27 
Tag (79752)

Id:123366(N)
baby63 írta:
Pusi, a régi verzió szerintem még mindig ingyenes. Nem azt telepíted?

30 napig ingyenes. Majd holnap Gyurmával előkapartatom a régit a lomtárból.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 21:11 
Tag (19678)

Id:123356(N)
Pusi, a régi verzió szerintem még mindig ingyenes. Nem azt telepíted?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 19:59 
Tag (79752)

Id:123346(N)
Sikerült eltüntetnem. Nagyon jó dolgokat csináltam ma, holnap jön Gyurma, lesz dolga. :mrgreen: Az esti ténykedésem nem kis munka lesz neki helyreállítani.

Feltelepítem újra a FSC-t úgy, ahogy a gyakorlóban leírtad.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 19:50 
Tag (6949)

Id:123344(N)
pusi írta:
Nem tudok képet menteni az FC-vel. Gondolom nem jó az új Windows-hoz. A gyakorlóban remekül leírta Mackó, hogyan kell telepíteni, beállítani, de azt nem tudom, hogy előtte töröljem-e a régi FastStone-t, vagy sem? Úgy gondolom, hogy igen, de akkor, hol is kell ezt, hogy teljesen eltűnjön?

Ha az ikon fenn van asztalon, akkor az azt jelenti, hogy a Windows 7 elfogadta.
Az utolsó előtti ablaknál állítsd To Editor-ra.
Ekkor az elmentett kép előtte az editorba kerül, és innen meg tudod mondani, hogy hova kerüljön.
Idáig sem müködik?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 dec. 15 18:11 
Tag (79752)

Id:123329(N)
Nem tudok képet menteni az FC-vel. Gondolom nem jó az új Windows-hoz. A gyakorlóban remekül leírta Mackó, hogyan kell telepíteni, beállítani, de azt nem tudom, hogy előtte töröljem-e a régi FastStone-t, vagy sem? Úgy gondolom, hogy igen, de akkor, hol is kell ezt, hogy teljesen eltűnjön?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]