2012. március 10. volt az első tavaszi nap, amikor már látható volt, hogy megindult az élet a halastavakon és egyre több réce, és liba tette tiszteletét.
A fotók távoliak, rossz minőségűek, inkább csak azt szolgálja a beszámoló, hogy milyen madarakat lehet látni az évnek ebben a szakaszában.
A lilikek nyári ludak tömege nem újdonság, mivel ők eddig is jöttek-mentek, ki a szántóra, be a tóra egy általam ismeretlen menetrend szerint. Állítólag van koreográfia, de mivel ugyanannyian húznak be, mint ki, ezt nehéz lehet tudományosan alátámasztani.
Messziről lehet hallani, hogy jönnek, mert mondják, hogy lilik, lilik…. ))

Aztán amikor meglátják az embert, van pánik, és rájönnek, hogy jobb lett volna csendben maradni.

Pucolás,!!!!!!!

Még sok helyen megmaradt a hó, hiába van március 10. A teteje megolvad, és ezen az olvadt rétegen remekül lehet járni. Ha esetleg beszakad, az szívás, mert legalább térdig ér. .-)

Ők nem mennek, hanem jönnek és tudnak vízen járni.

Azért érdemes figyelni a lilik csapatokat, mert néha kincset talál az ember köztük. Az idén már sikerült egyszer elkapnom őket, most csak egy példány, de az gyönyörű. Vörösnyakú lúd, szép feje van.

Vörösnyakúnál gyakoribb, ősszel sokat láttam, nagy csapatban, a csörgő réce. Ő is nagyon szép, sajnos ezt a fotó most nem adja vissza. .-((((

A madárvilágban a természet szépség tekintetében a hímekkel bőkezűbben bánt.

Tavaly tavasszal elég sok nyílfarkú récét láttam, de levegőben még soha. A vízen lötyögve is szép, de így alulról nézve le sem tagadhatná, hogy ő ki.

A következő fazonokkal még soha nem sikerült találkozni, ez az első alkalom, és bár messze vannak, mindig nagy élmény egy új fajt megismerni.
Olyanok, mint az UFÓ-k a különleges kis pofájukkal. A szárcsa is ájultan nézi, hogy milyen szépek. Nagyon jó lenne egyszer közelről is látni. Ott a helyszínen nem figyeltem eléggé, nem tűnt fel, hogy nem akárki, azt hittem, csak 3 sirály.

Tehát ők voltak a kisbukó hímek, de a levegőben is láttam, aki szerintem tojó.

Ő pedig a kisbukó hím.

Volt nagybukó is, sajnos nagyon távol. A fehér a fiú, a barna a lány.

A halastavak mögött van a Hortobágyi Halgazdaságnak egy horgásztava. Madár szempontból nem nagyon érdekes, mert nagy a forgalom, de nagyon szép maga a tó.

Most egy vöcsökpár volt a tavon. Kapcsolatuk laza, összefutottak, aztán mindkettő ment a maga útján.

Folyamatosan lehetett látni a rétisasokat. Egyiknek alumínium gyűrűje volt, de ez a Hortobágyon nem ritkaság.

Teljesen kimeríti a zaklatás fogalmát, amit a sirályok művelnek.

Este ismét horgásztó: