Elhoztam Nektek Rómeo és Júlia történetét, ami Liától származik, de gondolom, ill. remélem sokunkat érdekel, én már napok óta kajtatok utána. A történet sajnos csak 2008-ig tart, de jó lenne tudni, hogy az utolsó 4 évben is Rómeo és Júlia költött-e, de most, hogy újra együtt vannak, én nagyon remélem! Gelu, talán Te többet tudsz mesélni nekünk!
ISNY: Rómeó és Júlia
Isnyben 2002 óta működik a gólyafészek életét bemutató webkamera. 2002-ben Romeónak és Júliának 3 fiókája volt, de májusban sajnos elpusztultak. A gólyapár 2003. március közepén találkozott újra Isnyben. (Előtte - május elején - Júlia Markhofban próbált letelepedni, de az ottani hölgy elzavarta...). Rómeó és Júlia 2003-ban két fiókát nevelt fel.
2003 végén Romeó a Bodeni tóhoz utazott, ott töltötte a telet (egyébként a Bodeni tó környéke a németországi „téli gólyék” kedvenc helye...), és 2004. február 8-án érkezett vissza Isny-be. Júlia 10 múlva szintén megérkezett . Három fiókát nevelgettek, de egy sajnos július elején elpusztult. Romeó 2004 őszén nem utazott el a Bodeni tóhoz, hanem Isny-ben maradt, és ott vészelte át a telet. Júlia 2005 január végén jelent meg újra Isny-ben. Április végén/május elején 4 fiókájuk született, szépen nevelkedtek, de május elején a nagy hideg miatt sajnos mind a négyen elpusztultak... 2005 őszén Romeo és Júlia is Isny-ben maradt és ott töltötték a telet, ami rendkívül hideg volt és nagy megpróbáltatást jelentett számukra.
(2006. március 25-én egyébként meglátogatta őket az egyik 2004-ben született fiókájuk, de "hely hiány" miatt nem tudott ott maradni, így továbbrepült, és végül Aulendorfban telepedett le, ő az a bizonyos Félix, aki 2006-ban az Antonia, 2007-ben pedig a Laura férje volt...).
2006 május elején Romeónak és Júliának 4 fiókája volt, de május 30-án a rendkívül hideg és viharos időjárás miatt mind a négyen sajnos elpusztultak.
2006 őszén Romeó Isny-ben maradt és ott telelt. Júlia elutazott, azt nem lehet tudni, hogy hová, de valószínűleg nem messzire, mert 2007. január 20-án megjelent Isny-ben (a gólyarajongók szerint nem bírta tovább a Rómeója nélkül). Három nagyon szép fiókájuk volt, de Pünkösd idején a rendkívül hideg időjárás miatt sajnos mind a 3 fióka, egyik-napról a másikra elpusztult... A gólyarajongók nem értették a dolgot, hiszen előző nam még egészségesnek és virgoncnak látták az összes fiókát. Azt sem értették, hogy a fiókák holttestét miért nem távolították el jó néhány napig az illetékesek... Jelenleg még mindketten Isny-ben vannak, bár közben október 11-én Júlia eltűnt néhány napra, de aztán újra megjelent...
Egyébként Isny-ben (és a rajongók körében) nagy elkeseredést váltott ki, hogy újra elpusztultak Rómeó és Júlia fiókái. Komoly viták folynak arról is, hogy a fészek igen kedvezőtlen, nagyon „huzatos” helyen van, célszerű lenne áttelepíteni, csak ez részben drága dolog, részben pedig nem biztos hogy az új fészket elfogadják-e majd a lakóik. A másik nagy vitatéma az, hogy kell-e, szabad-e a gólyákat etetni...Melyik módszer szolgálja jobban a gólyák, és az egészséges további életmódjuk, valamint a megfelelő utódok biztosításának az érdekeit...?!?
|