Ma délelőtt rengeteg kecskebogyó fazont láttam. Az, aki kimegy a határba, és nem a meleg szobában punnyad, hanem odakint vagánykodik a mínusz tízben, hátha lefagy a füle, az valami ilyesmiket lát:
Nem kell meghatározni, csak hangulatot hoztam, hátha valaki nem odakint tekergett. Egy biztos, nincs benne gólya. Tehát rendszertanilag a nemgólyák fajtájába tartoznak.

Ilyen baromi hideg van. Az őzeknek is leesett az álla, hogy mit mászkál az, akinek nem muszáj ebben a hidegben. A balszélső őzi odakiabált, hogy:
"Normális Margit????!!!!!!!!
Most jönnek a ludak. Szerintem nekik nem itt kellene lenni. Abszolút a tájba nem illő fazonok. Ennek utána kell járni, hogy mi a fenét csinálnak itt a kukoricatarlón, miért nem vonulnak melegebb vidékre. (Karcsitól meg fogom kérdezni)
Nem tudom, hogy mennyire megalapozott szakmailag az én feltételezésem, de úgy gondolom odafagyott a fenekük a tarlóhoz, azért maradtak itt.

Itt vártam december a darvakat, és itt szedtem a darutollat.

Van, aki nem fázik, és a hónalját szellőzteti, mint ez a szürke, de a komája ugyancsak meglapul, és "jobbra nézek-balra nézek", nem-e jön a halőr.

az aki szép..............................................

...ködben és szürkeségben is szép.....
Fentiek vonatkoznak a galambokra is, valamint az ölyvhöz hasonló gyönyörűségre, aki amikor meglátott, idegességében összehavazta a fejét.

Egy pici fán, sok jó kis madár elfér, egy kép közelebbről (nem kell meghatározni, de bögyösek és vörös a bögytartójuk), végül a zárókép: "..menni kéne, menni kéne..." (Képzelt riport...)

Ugyanezen a fán, középen nagy szerelem van kialakulóban:

nem kell meghatározni, de nem ősz van

nem tom ki lehet

Ezzel vége a Hortobágynak, darvaknak nyoma sincs, csak a hangjukat hallom, de ez hallucináció
Debrecen felé az út mellett már megint megszállás van. Egy szép fenyőizé, természetesen egy kép hátulról, mielőtt Baby reklamálja, valamint egy fickós fazon a többieknek.

Vegyes bazár a szomszéd fáról, de az a csapat:

..végül ott hatan bizakodóan néznek a jövőbe.
ha valaki mégis úgy dönt, hogy határozzunk, szerintem őket lehetne: