Pontos idő: 2025 jún. 15 19:05

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6472 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 216  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mi fotóztuk
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 07 21:59 
Tag (2398)

Id:4319(N)
pusi írta:
Frászt kapok a hollók hangjától. Nagyon kísértetiesnek tartom. Nagy kár Holci, hogy nem mentetted el a hempergős képet. :(

Igen, nagyon bánom. Az az egyik bajom, hogy nem tudom, hogyan kell menteni.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil  

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 07 21:34 
Tag (79748)

Id:4315(N)
Frászt kapok a hollók hangjától. Nagyon kísértetiesnek tartom. Nagy kár Holci, hogy nem mentetted el a hempergős képet. :(

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 07 13:38 
Tag (9881)

Hely: Budapest
Id:4297(N)
holsderteufel írta:
Elképesztő dolgot láttam az előbb az Észt vaddisznó-kamerán: az egyik holló hanyatt dobta magát a havon, meghengergőzött, majd egy perc mulva megismételte ugyanezt. Ilyet madártól még sohasem láttam, hogy lábaival az ég felé kalimpál. Lehet, hogy tetszett neki a friss hó?

El kellett volna mentened a képet. Biztos nagyon klassz lehetett, a varjúfélék nagyon okosak, de még én sem láttam ilyet madártól.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 07 12:11 
Tag (2398)

Id:4296(N)
Elképesztő dolgot láttam az előbb az Észt vaddisznó-kamerán: az egyik holló hanyatt dobta magát a havon, meghengergőzött, majd egy perc mulva megismételte ugyanezt. Ilyet madártól még sohasem láttam, hogy lábaival az ég felé kalimpál. Lehet, hogy tetszett neki a friss hó?

Vissza a tetejére
  OfflineProfil  

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 06 09:30 
Tag (2398)

Id:4226(N)
Akkor ő egy szomorkodó, egyedülálló mezei-veréblány lehet, a nyaka tájékán lévő sötétebb partedli egy erre utaló jel szerintem.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil  

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 06 08:41 
Tag (4201)

Id:4218(N)
holsderteufel írta:
pusi írta:
Még egy képet találtam oldalról, de nem munkát akartam adni, ne gyötrődjetek rajta, mert őkelme megvár minket. Türelmesen ül az ágon.
Kép

Szervusz Pusi, ő egy veréblány. Bizonyára nem egyedül volt, legfeljebb őt ültette oda a többi veréb őrködni. Ha egyedül volt, akkor lehet gondolkozni rajta, hogy ki az; szerintem többen lehettek és akkor nincs kétségem, hogy veréb.

Szia, Holci! :-)
De jó, hogy segítesz nekünk. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 06 08:28 
Tag (79748)

Id:4217(N)
holsderteufel írta:
pusi írta:
Még egy képet találtam oldalról, de nem munkát akartam adni, ne gyötrődjetek rajta, mert őkelme megvár minket. Türelmesen ül az ágon.
Kép

Szervusz Pusi, ő egy veréblány. Bizonyára nem egyedül volt, legfeljebb őt ültette oda a többi veréb őrködni. Ha egyedül volt, akkor lehet gondolkozni rajta, hogy ki az; szerintem többen lehettek és akkor nincs kétségem, hogy veréb.

Holci, ő tök egyedül volt, éppen ezért fényképeztem le. Ráadásul hagyta is, nagyon nyugodtan ült.
Egyébként nem győzöm csodálni a verebeknek azt csodálatosan időzített felröppenését. Mi az a jel, aminek alapján ők ezt ilyen pontosan tudják csinálni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 06 07:43 
Tag (2398)

Id:4215(N)
pusi írta:
Kép

Vissza a tetejére
  OfflineProfil  

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:49 
Tag (4201)

Id:4202(N)
pusi írta:

Nagyon izgat őkelme, nagyon kíváncsi lennék. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:27 
Tag (79748)

Id:4199(N)
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:24 
Tag (9881)

Id:4198(N)
Ennek a barna buksisnak is enyhén villás a farka, tehát szerintem cinege nem lehet. De kicsit bajban vagyok, mert a könyvemben lévő egyik verébre sem hasonlít, bár az alkata nagyon verébszerű.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:20 
Tag (79748)

Id:4197(N)
Bocsánatot fogok tőle kérni, és előkaparom valahonnan a többi fotóját, és a madárhatározót is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:16 
Tag (4201)

Id:4194(N)
halacs írta:
pusi írta:
Kis barna buksi a verebek kategóriában szerepel nálam. Nem kéne elgondolkoznom????

Én inkább barátcinegének gondolom, de közel sem biztos, hogy igazam van.

A barátcinegének fekete a sapkája. De akkor ez mi? Mégis veréb?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 22:13 
Tag (4201)

Id:4192(N)
pusi írta:
Kis barna buksi a verebek kategóriában szerepel nálam. Nem kéne elgondolkoznom????

Kép Kép

Én inkább barátcinegének gondolom, de közel sem biztos, hogy igazam van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 21:21 
Tag (79748)

Id:4178(N)

Kép Kép

Ez az övön aluli támadás képe, melyen az öngyilkos merénylő fazon, Holci után szabadon, hamvas héja. Kétségem sincs.
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 11:08 
Tag (19678)

Id:4158(N)
gin írta:
Pusi szenzációsak a képeid!!

A szöveg is haláli!! :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 05 11:02 
Tag (7035)

Id:4154(N)
Pusi szenzációsak a képeid!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 21:06 
Tag (4201)

Id:4107(N)
pusi írta:
Ezzel a buherálással az volt a gondom (szegény Forsterht lecsesztem érte), hogy döglött madarat csinált belőle. Szó sincs arról, hogy a produkciómat, ami egy rossz minőségű felvétel volt éppen, azt érte volna sérelem. Nehéz ezt elmagyarázni, biztosan velem van a baj. Valamit elveszített az a madár ezzel a túlélesítéssel, már nem is hasonlított arra aki ott gubbasztott az ágon, és ez esett rosszul. Túlreagáltam a dolgot. (na, ez egy trendi kifejezés volt!)

No, akkor ezt most asszem megbeszéltük, lépjünk is túl a photoshopoláson. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 21:01 
Tag (4201)

Id:4105(N)
pusi írta:
Teljesen igazad van Halacska. Nem is utálom tulajdonképpen, és használok is belőle egy picike részt. Sajnos lehetőséget ad olyan dolgokra, amelyeket nem tartok etikusnak. Pl. egy fogságban élő madarat közvetlen közelről le lehet fotózni és photoshoppal visszahelyezni a természetbe. Olyan tökéletesen, hogy észre sem lehet venni a csalást. Ez már hazugság, és nem tisztességes azokkal szemben, akik egy ritka madár után loholnak és lesnek rá hóban, hidegben.

Az ilyen módon manipulált képek természetesen tényleg csalások, ezeknek a természetfotózás műfajban nincs helyük.

pusi írta:
Nagyon sok gyönyörű kép van, de lélektelen. Egy nem manipulált képről, az aki kicsit többet jár ki a természetbe, meg tudja mondani, hogy milyen napszakban készült, hol állt akkor a nap, milyen volt az ég stb... Szó sincs róla, hogy utálnám, csak nem mindig etikus a felhasználása.

Persze, ebben tökletesen igazad van, és én sem félek a ködös, párás képektől, mert akkor az olyan, és ugyanolyan szép és igaz lehet, mint a szikrázó napsütésben készült. De pl. egy madár azonosításához azért pl. a ködös képhez gyakran hozzá kell nyúlni, de ilyenkor már nem a szépség és a pillanat varázsának a megmutatása a cél. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 20:56 
Tag (79748)

Id:4104(N)
halacs írta:
No, de a képeidnek többnyire nincs is szükségük photoshopra, legalábbis az itteni célokhoz, bár megvallom őszintén, amikor az ölyvedet (?) próbáltam azonosítani, én is buheráltam kicsit a képen, no de így sem jártam eredménnyel.

Ezzel a buherálással az volt a gondom (szegény Forsterht lecsesztem érte), hogy döglött madarat csinált belőle. Szó sincs arról, hogy a produkciómat, ami egy rossz minőségű felvétel volt éppen, azt érte volna sérelem. Nehéz ezt elmagyarázni, biztosan velem van a baj. Valamit elveszített az a madár ezzel a túlélesítéssel, már nem is hasonlított arra aki ott gubbasztott az ágon, és ez esett rosszul. Túlreagáltam a dolgot. (na, ez egy trendi kifejezés volt!)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 20:47 
Tag (79748)

Id:4103(N)
Teljesen igazad van Halacska. Nem is utálom tulajdonképpen, és használok is belőle egy picike részt. Sajnos lehetőséget ad olyan dolgokra, amelyeket nem tartok etikusnak. Pl. egy fogságban élő madarat közvetlen közelről le lehet fotózni és photoshoppal visszahelyezni a természetbe. Olyan tökéletesen, hogy észre sem lehet venni a csalást. Ez már hazugság, és nem tisztességes azokkal szemben, akik egy ritka madár után loholnak és lesnek rá hóban, hidegben.
Nagyon sok gyönyörű kép van, de lélektelen. Egy nem manipulált képről, az aki kicsit többet jár ki a természetbe, meg tudja mondani, hogy milyen napszakban készült, hol állt akkor a nap, milyen volt az ég stb... Szó sincs róla, hogy utálnám, csak nem mindig etikus a felhasználása.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 20:23 
Tag (4201)

Id:4098(N)
pusi írta:
Tehát tényleg őszapó.
Nincsenek pályázatos ambícióim, a képek technikailag nem jók, csak érzelmileg. Teljesen meg vagyok azzal elégedve, ha megnézitek.

Jobban oda kellene figyelni, vinni állványt, kiválasztani a legideálisabb expozíciót, de akkor egész délelőtt 1-2 képet tudnék készíteni.
Ha a madár jön, gyorsan pitty-putty elkapni és kész. A másik lehetőség, ha beülök a photoshopba, de az már nem az igazi. Sok olyan képet látok, amelyik gyönyörű, de tudom, hogy asztalnál készült.

Ezek a madarak ritkán várnak türelmesen arra, hogy tökéletesen beállítsunk egy gépet, jó részben a gyakorlaton, eltökéltségen no és a szerencsén is múlik egy-egy kép. :-)
És tudom, hogy utálod a photoshopot, de én azért általában mellette vagyok. Sokat dolgoztam képekkel, a párom meg ma is, a szakmájához tartozik, és bizony egy jól megbűvölt képből valóban a jót hozza ki, és ha már látod, hogy be kellett avatkozni, akkor a képszerkesztő nem ért eléggé a képfeldolgozáshoz. :-)

No, de a képeidnek többnyire nincs is szükségük photoshopra, legalábbis az itteni célokhoz, bár megvallom őszintén, amikor az ölyvedet (?) próbáltam azonosítani, én is buheráltam kicsit a képen, no de így sem jártam eredménnyel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 20:01 
Tag (79748)

Id:4094(N)
Tehát tényleg őszapó.
Nincsenek pályázatos ambícióim, a képek technikailag nem jók, csak érzelmileg. Teljesen meg vagyok azzal elégedve, ha megnézitek.

Jobban oda kellene figyelni, vinni állványt, kiválasztani a legideálisabb expozíciót, de akkor egész délelőtt 1-2 képet tudnék készíteni.
Ha a madár jön, gyorsan pitty-putty elkapni és kész. A másik lehetőség, ha beülök a photoshopba, de az már nem az igazi. Sok olyan képet látok, amelyik gyönyörű, de tudom, hogy asztalnál készült.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:56 
Tag (79748)

Id:4093(N)
Örülök, ha tetszett és legalább így kimozdultatok a szobából. Szerintem is őszapó, de én nem merem..... majd jön Edit....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:55 
Tag (9881)

Id:4092(N)
Pusi, Te egy kincs vagy!
Az iwiwen van egy klub, a Föld bolygó megóvása, ő hirdeti, hogy még két hétig lehet valamilyen fotópályázatra képeket küldeni. Nem érdekel? Szerintem pályázhatnál... Ha akarod, elküldöm a hirdetményt.
....
Halacska, ráhibáztál, de ezt Pusi is tudja, azért írta így: nem ősz van. És az is lehet, hogy nem apó, hanem anyó. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:52 
Tag (4201)

Id:4091(N)
Ez a madárka szerintem mégis őszapó, Aegithalos caudatus.

Csatolmányok:
x6vjh.jpg
x6vjh.jpg [ 11.06 KiB | Megtekintve 8316 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:46 
Tag (4201)

Id:4090(N)
Pusi! Megint csak csodásak a képek, és nagyon örülök, hogy legalább te ilyeneket tudsz lekapni. :D :D :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:14 
Tag (18845)

Id:4087(N)
Pusi! Te aztán fáradhatatlan vagy! Szerencsénkre :D
Meseszép a táj, persze a madarak is, de így hirtelen ránézésre, most csak az jutott eszembe, mit ehetnek szegények, ebben a cudar időben. Sajnálom őket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 19:10 
Tag (19678)

Id:4086(N)
Fél órán keresztül néztem a képeket!
Csuda jók! Igazi téli hangulat!
Jól összefagyhattál!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 04 18:30 
Tag (79748)

Id:4082(N)
Ma délelőtt rengeteg kecskebogyó fazont láttam. Az, aki kimegy a határba, és nem a meleg szobában punnyad, hanem odakint vagánykodik a mínusz tízben, hátha lefagy a füle, az valami ilyesmiket lát:

Nem kell meghatározni, csak hangulatot hoztam, hátha valaki nem odakint tekergett. Egy biztos, nincs benne gólya. Tehát rendszertanilag a nemgólyák fajtájába tartoznak.

Kép Kép Kép

Ilyen baromi hideg van. Az őzeknek is leesett az álla, hogy mit mászkál az, akinek nem muszáj ebben a hidegben. A balszélső őzi odakiabált, hogy:
"Normális Margit????!!!!!!!!

Most jönnek a ludak. Szerintem nekik nem itt kellene lenni. Abszolút a tájba nem illő fazonok. Ennek utána kell járni, hogy mi a fenét csinálnak itt a kukoricatarlón, miért nem vonulnak melegebb vidékre. (Karcsitól meg fogom kérdezni)
Nem tudom, hogy mennyire megalapozott szakmailag az én feltételezésem, de úgy gondolom odafagyott a fenekük a tarlóhoz, azért maradtak itt.

Kép Kép Kép

Itt vártam december a darvakat, és itt szedtem a darutollat.

Kép Kép Kép

Van, aki nem fázik, és a hónalját szellőzteti, mint ez a szürke, de a komája ugyancsak meglapul, és "jobbra nézek-balra nézek", nem-e jön a halőr.

Kép Kép Kép

az aki szép..............................................Kép...ködben és szürkeségben is szép.....

Fentiek vonatkoznak a galambokra is, valamint az ölyvhöz hasonló gyönyörűségre, aki amikor meglátott, idegességében összehavazta a fejét.

Kép Kép Kép

Egy pici fán, sok jó kis madár elfér, egy kép közelebbről (nem kell meghatározni, de bögyösek és vörös a bögytartójuk), végül a zárókép: "..menni kéne, menni kéne..." (Képzelt riport...)

Kép Kép Kép

Ugyanezen a fán, középen nagy szerelem van kialakulóban:

Kép Kép Kép

nem kell meghatározni, de nem ősz van :shock: Kép nem tom ki lehet :shock:

Ezzel vége a Hortobágynak, darvaknak nyoma sincs, csak a hangjukat hallom, de ez hallucináció :( :( :( :( :(
Debrecen felé az út mellett már megint megszállás van. Egy szép fenyőizé, természetesen egy kép hátulról, mielőtt Baby reklamálja, valamint egy fickós fazon a többieknek.

Kép Kép Kép

Vegyes bazár a szomszéd fáról, de az a csapat:

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
..végül ott hatan bizakodóan néznek a jövőbe.

ha valaki mégis úgy dönt, hogy határozzunk, szerintem őket lehetne: Kép Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6472 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 216  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]