Pontos idő: 2025 jún. 17 12:15

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6472 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 216  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mi fotóztuk
HozzászólásElküldve: 2009 aug. 18 08:45 
Tag (18845)

Id:47377(N)
Pusi, már értem, hogy miért nem tudsz otthon ücsörögni, én sem tudnék, ha ilyen szépségeket láthatnék nap, mint nap.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 18 08:37 
Tag (79757)

Id:47373(N)
margo írta:
Pusi, meseszépek a fecskék, hol fotóztad őket?

Vasárnap láttam őket. Ez a Kondás-tónál a les bejárata. Egy pallón kell bemenni egy fa házikóba, és a palló mellett van egy nádfal. Azért, hogy ne vegyék észre a madarak a tó felől érkezőket. Sajnos csupa lyuk már, mert a fotósok nem viselik, hogy ha valahova nem tudják bedugni az objektívet. A házikónak van 6 kis ablaka, ahol meg lehet figyelni aránylag észrevétlenül, hogy mi történik a tavon.

Az egyik ablakból pl. ezt látjuk: ludak, récék, és rengeteg daru, de ez csak töredéke a jelenlévőknek.
Nagyon nagyra nagyítható.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 18 08:11 
Tag (18845)

Id:47360(N)
Pusi, meseszépek a fecskék, hol fotóztad őket?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 18 08:06 
Tag (4201)

Id:47358(N)
Pusi! Őket dugosgattad eddig? Gyönyörűek. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 18 07:09 
Tag (79757)

Id:47346(N)
Kata, nem szemrehányásként mondom, csak megijedtem, hogy leléptél.
Nagyon jó unokázást!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 17 21:27 
Tag (766)

Id:47320(N)
margo írta:
Pusi, a gólyázásra is csak nagy nehezen tudtam rábeszélni, pedig nagyon szeretne többet itt lenni a fórumon, de nagyon lekötik a gyerekek, unokák stb.

Köszönöm Margó a hozzászólásodat! :) Pusi! Margó szívemből beszélt, de igérem, most hogy vége a gólya szezonnak, többet leszek feen, de a héten, és a jövő héten is nálam lesz a kis unokám, aki még csak másfél éves, és hát ő még nagyon sok törődést igényel, tényleg nincs most túl sok időm! Igyekezni fogok! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 17 21:21 
Tag (766)

Id:47318(N)
pusi írta:
Katát rég láttuk. Róla jutott eszembe.

Szia Pusi itt vagyok! :) Nem tüntem el, csak általában a magyar gólyás topikig jutok el. ;) Igazán jól esett, hogy gondoltál rám, eszedbe jutottam ezekről a kis imádni való madárkáról!
A fecskés képekkel lenyűgöztél! Na meg persze a többiekkel is, na de a fecskés képek! Igazad van, nagyon nagy arcok, imádom őket! Gratulálok a képeidhez! :clap: :clap:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 17 20:40 
Tag (4201)

Id:47300(N)
gin írta:
Csajok nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni.

Tegnap láttam a parkban egy madárkát - előtte még sosem. Szürkésbarna hát, szinte már fehér has, viszonylag hosszú hegyes csőr, hátul a nyaka vörös, arca fekete és amikor elrepült, akkor láttam, hogy a feneke sárga. Kicsivel nagyobb a rigónál, 2 lábon ugrál és nagyon élesen hangosan azt mondja: csipcsipcsipcsip, ami már inkább csattogás. Ki lehet Ő?

Gép természetesen nem volt nálam, pedig mellette ott volt az egyik örvös galamb és egy harkály is. :twisted:

Sajnos a dolog érdemi részéhez nem tudok mit mondani, Ditkének biztosan igaza van, de én pl. épp tegnap közöltem az én drága párommal, hogy mekkora öröm lenne az neki is, ha lenne egy könnyű kis gépem, amit csak úgy magammal hurcolászhatnék mindig egy kis retikülben. :-)
(Tanultam tőletek, a retikült majd csak a gép után hozom szóba. :lol: :lol: :lol: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 17 19:12 
Tag (9881)

Hely: Budapest
Id:47278(N)
Gin, a leírásod alapján zöld küllőre tippelnék.
Csatolmány:
55 táblak.jpg
55 táblak.jpg [ 173.4 KiB | Megtekintve 4177 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 17 12:37 
Tag (7035)

Id:47217(N)
Csajok nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni.

Tegnap láttam a parkban egy madárkát - előtte még sosem. Szürkésbarna hát, szinte már fehér has, viszonylag hosszú hegyes csőr, hátul a nyaka vörös, arca fekete és amikor elrepült, akkor láttam, hogy a feneke sárga. Kicsivel nagyobb a rigónál, 2 lábon ugrál és nagyon élesen hangosan azt mondja: csipcsipcsipcsip, ami már inkább csattogás. Ki lehet Ő?

Gép természetesen nem volt nálam, pedig mellette ott volt az egyik örvös galamb és egy harkály is. :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:37 
Tag (6949)

Id:47157(N)
pusi írta:
Nem jó, hogy elkezdték a migrációt, mert akkor Koo szülei is felkerekedhetnek.

Pont erre gondoltam ma a tojó mai furcsa viselkedésével kapcsolatban. Lehet hogy úgy érzi, hogy indulnia kellene. Először általában a tojók kezdik a migrációt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:35 
Tag (6949)

Id:47156(N)
macko50 írta:
pusi írta:
Nem vagyok annyira járatos a Tisza-tónál, mint a Hortobágyon, még csak most kezdem felfedezni. Az a baj, hogy ott nagy a nyüzsgés. A halastavaknál viszont csend van, több a madár, bőven van nekik táplálék.

Ha lenne egy csónakom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egész pici. Motor sem kellene, csak két lapát.

Mackó, kb 10 perce olvastam én is Gittánál a jeladós sasokról. Láttad milyen kíméletesen gyűrűzték őket? Ugyanazon a honlapon vannak képek a gyűrűzésről.

Úgy gondolják, hogy a bekamerázott fészek lakói is elkezdték a migrációt Skóciában. Először a tojó tünt le augusztus 5-e táján, és most már a hím és a két kicsi is eltüntek. Megnéztem én is a gyűrűzés képeit, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Akit érdekel itt látható Rothes eddig megtett útja és a gyűrűzés képe is.

Itt pl. a Nethy nevü halászsas tavalyi elhibázott migrációja látható. A csatorna felett váratlanul elhibázta az irányt, és kirepült a tengerre. Szegény 4 napig repült egyfolytában, míg elfáradt és leszállt a vízre... Ez volt eddig a leghosszabb egyhuzamban halászsas által megtett regisztrált távolság :(

Csatolmány:
2009-08-16_212929.gif
2009-08-16_212929.gif [ 168.76 KiB | Megtekintve 4269 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:27 
Tag (79757)

Id:47154(N)
Nem jó, hogy elkezdték a migrációt, mert akkor Koo szülei is felkerekedhetnek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:25 
Tag (79757)

Id:47153(N)
Biztosan igazad van, mert azt írja a határozó, hogy 50-80 cm a nagy. Ez biztosan kisebb volt annál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:24 
Tag (6949)

Id:47151(N)
pusi írta:
gerzadett írta:
Még soha nem láttam " póling"-ot!
Ha legközelebb eljutok a Tisza-tóhoz, esküszöm más szemmel nézem a vidéket. Sajna nem sűrűn történik ez meg, de bízom benne, hogy meg lesz!

Nem vagyok annyira járatos a Tisza-tónál, mint a Hortobágyon, még csak most kezdem felfedezni. Az a baj, hogy ott nagy a nyüzsgés. A halastavaknál viszont csend van, több a madár, bőven van nekik táplálék.

Ha lenne egy csónakom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egész pici. Motor sem kellene, csak két lapát.

Mackó, kb 10 perce olvastam én is Gittánál a jeladós sasokról. Láttad milyen kíméletesen gyűrűzték őket? Ugyanazon a honlapon vannak képek a gyűrűzésről.

Úgy gondolják, hogy a bekamerázott fészek lakói is elkezdték a migrációt Skóciában. Először a tojó tünt le augusztus 5-e táján, és most már a hím és a két kicsi is eltüntek. Megnéztem én is a gyűrűzés képeit, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Akit érdekel itt látható Rothes eddig megtett útja és a gyűrűzés képe is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:18 
Tag (9881)

Id:47150(N)
Sziasztok. A csőr hossza alapján ez inkább kis póling szerintem, viszont a kis pólingnak sötét sávozás van a fején, ennek meg nincs, ha jól látom. Nem tudom, hogy a gyerek kis pólingnak van-e csíkozás a fején.
Csatolmány:
36 táblak.jpg
36 táblak.jpg [ 132.49 KiB | Megtekintve 4141 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:14 
Tag (79757)

Id:47148(N)
Ha megvársz, adok halat!

Csatolmányok:
halas.jpg
halas.jpg [ 90.64 KiB | Megtekintve 4124 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:12 
Tag (79757)

Id:47147(N)
gerzadett írta:
Ha legközelebb eljutok a Tisza-tóhoz, esküszöm más szemmel nézem a vidéket. Sajna nem sűrűn történik ez meg, de bízom benne, hogy meg lesz!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:07 
Tag (6949)

Id:47146(N)
gerzadett írta:
Pusi! Itt is gratulálok!!!!! :clap:
És én egy totálisan műkedvelő vagyok, azt szeretném kérdezni, hogy mit gondolsz ő csak átvonuló, vagy elképzelhető, hogy itt fészkelt, esetleg költött halászsasról van szó??????
Az olvastam, hogy rétisas viszonylag nagy számban van nálunk is, de halászsasról még nincs információm.

Ha ezt a sast két héttel ezelőtt kapta volna le Pusi, akkor egészen biztostan lehetett volna mondani, hogy itt töltötte a szezont. A hírek szerint azobnan néhány halászsas már elkezdte a migrációt, köztük például egy jeladós skót halászsas fióka is, amelyik már Franciaországban van. Tehát lehetett már egy olyan sas is, amelyik migráció közben itt tartott egy kis pihenőt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:04 
Tag (6427)

Id:47145(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 21:02 
Tag (79757)

Id:47144(N)
gerzadett írta:

Igen, elgondolni nem tudom, hogy Koo, hogyan fog az ágon enni úgy, hogy egyensúlyozik a sérült lába, valamint az ép lábával tartott hal miatt, és közben még tépni tudja a karmával tartott halat. Szegénynek nem lesz egyszerű! :think:

Én ezt nem tudom elképzelni sem. :( :(

A sirályokat nem tudom meghatározni, csak nagyon keveset, gyerekkori képek pedig még a határozómban sincsenek.
Megérzés alapján dankasirály. 10% az esély, hogy eltaláltam. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 20:59 
Tag (6427)

Id:47143(N)
Ők ugye növendék sirályok? :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 20:57 
Tag (79757)

Id:47142(N)
Elvileg ez egy póling. ...és vagy kis póling, vagy nagy póling.

Csatolmányok:
póling1.jpg
póling1.jpg [ 68.2 KiB | Megtekintve 4180 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 20:50 
Tag (79757)

Id:47140(N)
Ezek is aranyosak, de róluk majd bővebben, mert nagy műsort csináltak

Csatolmányok:
sirályok.jpg
sirályok.jpg [ 87.31 KiB | Megtekintve 4175 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 20:47 
Tag (6427)

Id:47139(N)
pusi írta:
gerzadett írta:
És én egy totálisan műkedvelő vagyok, azt szeretném kérdezni, hogy mit gondolsz ő csak átvonuló, vagy elképzelhető, hogy itt fészkelt, esetleg költött halászsasról van szó??????
Az olvastam, hogy rétisas viszonylag nagy számban van nálunk is, de halászsasról még nincs információm.

Fogalmam sincs, mert tavaly már láttam egyet, és akkor azt mondta Bence, aki természetvédelmi őr, hogy neki most nem kéne itt lenni, hanem északon kellene ülni a tojásokon. Ez most a második, és ha nem fészkelne itt, úgy gondolom nem lenne ilyen szerencsém, hogy egy év alatt kettő is összejön.
Viszont állandóan zaklatok mindenkit, természetvédelmi szakembereket, tanösvényeken túravezetőket, hogy láttak-e, de még senki nem mondta, hogy látott volna költési időszakban.
Szerintem még neki sem kéne itt lenni, ha átvonuló.

Akkor ez a kis ravasz halászsas, minden előzetes bejeletés nélül érkezett. Igazán nem szép tőle! :P
Annál nagyobb a tett-, szerencse-, elismerés, hogy el tudtad kapni a pillanatot a fényképező gépeddel.
Igen, elgondolni nem tudom, hogy Koo, hogyan fog az ágon enni úgy, hogy egyensúlyozik a sérült lába, valamint az ép lábával tartott hal miatt, és közben még tépni tudja a karmával tartott halat. Szegénynek nem lesz egyszerű! :think:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 20:44 
Tag (19678)

Id:47138(N)
margo írta:
Katának fogok szólni, hogy nézzen be ide, mert azt hiszem Ő nem nagyon szokott itt nézelődni, gyönyörű a fecske, így kinagyítva még tanulmányozni is lehet a pofikáját. :D

Mondd meg neki, ez nem szép! Mert itt sok gyönyörűséget láthat!

Tetszik a bakcsó gyerek, de a fecske mérges pofija a legaranyosabb!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 19:51 
Tag (18845)

Id:47130(N)
Pusi, megint mennyi szépséget hoztál nekünk, Katának fogok szólni, hogy nézzen be ide, mert azt hiszem Ő nem nagyon szokott itt nézelődni, gyönyörű a fecske, így kinagyítva még tanulmányozni is lehet a pofikáját. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 18:12 
Tag (79757)

Id:47126(N)
Még tegnapi Tisza-tavi élmények, bakcsó gyerek, kócsag szeme, és fecske Katának, mivel szereti őket.

Csatolmányok:
bakcsó2.jpg
bakcsó2.jpg [ 117.43 KiB | Megtekintve 4382 alkalommal. ]
bakcsó3.jpg
bakcsó3.jpg [ 102.39 KiB | Megtekintve 4382 alkalommal. ]
kócsag.jpg
kócsag.jpg [ 41.44 KiB | Megtekintve 4383 alkalommal. ]
fecske.jpg
fecske.jpg [ 85.31 KiB | Megtekintve 4382 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 14:50 
Tag (79757)

Id:47108(N)
gerzadett írta:

Fogalmam sincs, mert tavaly már láttam egyet, és akkor azt mondta Bence, aki természetvédelmi őr, hogy neki most nem kéne itt lenni, hanem északon kellene ülni a tojásokon. Ez most a második, és ha nem fészkelne itt, úgy gondolom nem lenne ilyen szerencsém, hogy egy év alatt kettő is összejön.
Viszont állandóan zaklatok mindenkit, természetvédelmi szakembereket, tanösvényeken túravezetőket, hogy láttak-e, de még senki nem mondta, hogy látott volna költési időszakban.
Szerintem még neki sem kéne itt lenni, ha átvonuló.

Azokat a gyenge minőségű képeket azért pakoltam fel, mert nagyítható és látszik rajta, hogy ez a hallal történő megkapaszkodás elég nehéz feladat. Sokat billegett ő is, mielőtt nekilátott volna a halat tépkedni. Evés közben is többször kibillent az egyensúlyából.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16 11:11 
Tag (6427)

Id:47097(N)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6472 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 216  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]