Pontos idő: 2025 jún. 15 19:15

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sopron és környéke
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 30 10:30 
Tag (2781)

Id:52187(N)
Soproni képek:Kép Kép KépKép Kép
Kerék Imre: Sopron
"Boltívek. Csipkés gót tornyok. Zegzugos utcák.
Ódon barna kapuk. Mustszagú pincehomály.
Tűztorony égbeszökő halványzöld fémkupolája.
Szivárvány-ablak ó zsinagóga falán."

Gyalogtúráztunk egy nap: Károly Kilátó, Szalamandra Tó, Gloriett

KépKép Kép

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 21:32 
Tag (2781)

Id:52130(N)
Még itthon ráakadtam Fertőrákos honlapjára, és olvastam a Mithras Szentélyről. Mint kiderült a Fertő- Hanság Nemzeti Park területén van , és csak szervezetten látogatható. Megrendeltem tehát az 1 órás programot. Jól tettem, mert a többi látnivaló egyedül is megnézhető.
A Mithras Szentélyt, római kori szentélyt 1866-ban fedezték fel. Perzsa katonák szentélye volt, akik rabszolgaként harcoltak a Római Birodalom határmezsgyéin. 1989- ig ,mivel kb 10 méterre
van, az országhatártól nem volt látogatható, így nem is foglalkoztak vele. 2001-ben a Világörökség részévé nyilvánították.
Kis villanyautóval mentünk ki a barlanghoz. Bent sajnos nem tudtam fényképezni.
Kép.Kép
Kép
A Kőfejtőt is megnéztük, itt engem a szitakötők foglaltak le teljes mértékben.Kép KépKépKép
A következő hely a Fertőrákosi kikötő volt. Máshol nem lehetett a tó közelébe férkőzni, mert annyira benőtte a nádas. Itt készítettem pár életképet.
Kép KépKép Még egy kis csoda Fertőrákosról. Legalább is nekem az volt. Ásványmúzeum. Magán gyűjtemény. Egy család 40 évi gyűjtő munkája .2000 db kalcit /CaCO3/ változatai + 500 db ősmaradvány. Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 15:58 
Tag (2781)

Id:52090(N)
Biciklivel mentünk Brennbergbányára. Az idő gyönyörű volt. Soproni tartózkodásunk alatt szinte minden éjszaka esett. A levegőt harapni lehetett. Szép kis tavakat látunk, sok sok madárkát, de nagyon gyorsak voltak. A bányászat emlékeivel van tele a környék. Érdekesség a templom ami alatt kocsma volt, és van ma is. / A világon két ilyen van, a másik Franciaországban/ 1759-ben itt nyitották meg Magyarország első Kőszénbányáját.
Itt fényképeztük a szitakötőt is. Még mindig elbűvölt a nászuk.
Kép KépKép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 14:38 
Tag (2781)

Id:52088(N)
Alsó- Ausztria egyik gyöngyszeme Baden. Ez volt a császári fürdőváros. kb. 22 forrást találtak, és mindegyikre építettek egy fürdőt. A városban gyönyörű régi épületek vannak. A parkokról nem
beszélek, mutatom: Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Ebben a házban írta Beethoven a kilencediket:Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 13:35 
Tag (2781)

Id:52082(N)
Hinterbrühl : itt található a Seegrotte. Eredetileg gipszbánya volt. Majd egy robbantáskor beömlött a víz, és elárasztotta. A II. világhaború alatt a németek kiszivattyúzták a vizet, és a Heinkei HE 162 "Salamander" vadászgépeket itt szerelték össze.
A háború után ismét elkezdték szivattyúzn , és két szintes tó alakult ki.A felső részen a bányászatnak, a repülőgépszerelésnek rendeztek be kiállításokat. Az alsó részen, létrejött egy 6200m2 -es tórendszer. Ezen csónakáztunk villanycsónakkal. Ha jól tudom, ez Európa legnagyobb földalatti tava. A víz ivóvíz tisztaságú, mivel ma is napi 50-60m3 vizet szivattyúznak ki. A napfény hiánya miatt nem alakult ki benne élet. Állandóan 8 fokos a víz hőmérséklete, és 9fokos a levegőé.
Kicsit a csónakban volt Titanik érzésem!!!
Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 12:37 
Tag (2781)

Id:52071(N)
Pár kép Laxenburgból: Kastély parkKép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Sopron és környéke
HozzászólásElküldve: 2009 szept. 29 11:18 
Tag (2781)

Id:52068(N)
Soproni nyaralásunk utolsó napján buszos kiránduláson voltunk Alsó-Ausztriában. Azért döntöttünk a busz mellett, mert lényegesen leegyszerűsítette a parkolást, keresgélést, belépők
beszerzését. Ráadásul idegenvezető volt az úton végig. Végre mind a ketten gyönyörködhettünk a bécsi erdő szépségeiben, mert végig ott vitt az út mellette.
Első állomás Laxenburg falucska, a császári család pihenőhelye. A főúri családok kúriái, ma jórészt wellness központok. Gyönyörű hatalmas park, évszázados fákkal, nyírt gyeppel, sok,sok madáretetővel. Hatalmas mesterséges tóval, amit a vízimadarak benépesítettek. Láttunk szürkegémet, kacsákat, hattyút. A tóra mesterséges szigetet építettek, és ezen épült a Franzensburg. II. Ferenc építette saját kincsesháznak. Soha senki nem lakta, de minden van benne: fogadó terem, koronázási, fegyver terem, háló, ebédlő...
Idézem az úti könyvet: A felsőbb rétegek utolsó próbálkozásai, mellyel kulturális hatalmukat kívánták megvédeni, akaratlanul is uralkodásuk végességének jelképévé váltak."
Kép Kép Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]