Remélem ez az utolsó téli kirándulás, és legközelebb majd érzik a tavasz illata)
Madarak sajnos eltűntek, illetve nagyon bosszantó módon matatnak a nád tövében, és eszükbe nincs feljebb mászni, pedig még a szél sem fújt.
Menetben, a madárkórház nagy volierének a tetején biggyeszkedik a szexmániás. Egy egerészöly is megmutatja a hátsó felét. Gondolom, hogy egerész, mert jó kis töltött galamb formája van.

Halastavaknál merész vállalkozásba kezdtem, járt utat ott hagytam a járatlanért, és még mindig mennék, mennék, ha nem tudnám, hogy ugyanennyit vissza is kell jönni. Talán nem is túl jó ötlet hóban kezdeni a felfedezést a tavak környékén, mert nem árt tudni, hogy az úton megy az ember, vagy pedig a befagyott víz jegén. Majd tavasszal indulok el erre felfedező körútra, és meg sem állok az Ohati-erdőig.

Vissza már ismerős minden bokor:

Távolban Ohat, és valahol Holci erdője. A befagyott tavon lábnyomok, ha lenne kurázsi én is kipróbálnám. Gyönyörű kilátás lehet néhány méterrel beljebb.

A felhozatal madárból egy tojó kékes rétihéja (neki legalább jók az ismertető jelei) és egy szárnyas a levegőben, aki leszólt, hogy lilik. Néhány hónappal ezelőtt még a fényképezőt sem emeltem fel ha csapatostól jöttek, most pedig határtalan az öröm:

Irány haza, volt jobb nap, remélem lesz is, vagy még ilyen sem. Látogatóközpont tujafáiról megléptek a baglyok. Jogos, mert ha nincs kamera, akkor nincs szereplés sem. Kis csapat a fogadó után pár házzal a patika nyírfáján telepedett le, másik részük pedig szemben a csárda felújítási munkálatait felügyeli. Nem alszanak, figyelnek!

Utóbbi méltán vág elégedett képet:

sikerült elérni a versenysúlyát:
Szemben a kontyos kunyhó, itt ettük a slambucot és ittuk a pálinkát. A gólya pedig áttelepedett a kútágasra.

Gyönyörűséges, biztosan egészséges, ha ide fel tud szállni, csak azért nem ment el, mert jól főznek a madárkórházban. Gondolom ott kapta a gyűrűjét is. Nagyon alaposan tisztálkodott. Nem csak szex, hanem tisztaságmániás is lehet. Nem is rossz februárban gólyát bámulni a kútágason. Mármint a gólya volt a kútágason.

Ennyi.

Remélem legközelebb eredményesebb lesz az utam.