Pontos idő: 2025 aug. 02 23:43

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 55  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Technikai kérdések, válaszok, gyakorló pálya
HozzászólásElküldve: 2010 nov. 19 11:07 
Tag (4504)

Hely: Lengyeltóti, Somogy megye
Id:120341(N)
Szia Admin! A gépemen a Faststone Capture program van ,az előző segítséggel kapcsolatban,Avatar ,kép feltötés, a leírás alapján végeztem,a képet nem töltötte be:(( Csatolmány hozzáadásánál ,kiírta túl rövid az üzenet...új könyvtárat sem tudok létrehozni,kérem a segítséged !

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 19 10:32 
Tag (19678)

Id:120331(N)
Snagyi, örülök, hogy sikerült. :clap:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 19 10:09 
Tag (18669)

Hely: Székesfehérvár
Id:120330(N)
Most már csak gyakorolgatnom kell, ha üres lesz a gépem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 19 10:07 
Tag (18669)

Id:120329(N)
Sziasztok. Babykám azt hiszem sikerült. A Mediaplayert levettem a felére és a CF program második ablaka csinálja a téglatest mentést.
Kép
Kép
Köszi a segítséget, az 5.3-at meg megkeresem.
:lol: :dance: :whistle:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 23:46 
Tag (19678)

Id:120315(N)
Megvan!
Snagyi! az 5.3-as verziót töltsd le. Mi ezzel kezdtük az ipart űzni. :mrgreen:

http://www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 21:15 
Tag (9881)

Hely: Budapest
Id:120274(N)
Nem tudom, hogy ilyenkor érdemes-e mégegyszer megnyitni, amit menteni akarsz (amikor csak üres képet ment egyébként a program). Van, ahol ez segít, kétszer megnyitni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 20:33 
Tag (19678)

Id:120268(N)
Snagyi!
A vírusirtót ki ne kapcsold!

Ha az első két ikonra kattintasz, akkor egész képernyőt ment. A harmadik ikonra kattintva tudsz akkora "adagot " menteni a képernyőről, amekkorát akarsz.
Pirossal bekarikáztam.
Kép

A mediaplayernél annak beállításával lehet a probléma.
A WMP-ben kattints az eszközökre>> majd a beállításokra>> teljesítmény>>majd a video gyorsítást állítsd teljesről közepesre.

Valahol ...valahol meg kell lenni nálam a FC régi verziónak, ami biztos, hogy teljesen ingyenes. Megkeresem,de tudom, úgy elmentettem valahova- hogy el ne vesszen-, hogy magam sem találom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 19:54 
Tag (18669)

Id:120265(N)
Kedves baby, most kérem a segítségedet.
A gépem nem engedi letölteni a technikában megadott faststone programot. Kerestem egy másikat, amit le tudtam tölteni, bár azt írta, hogy free, kiderült, hogy csak 30 napos és nem egészen azonos a beállítások megjelenítése, mint amit ajánlottál. Ennek ellenére beparamétereztem a leírtak alaján és készítettem is képeket, de nem tetszenek. Teljes képernyőt vesz le,eszközsorokkal, meg minden egyéb sorral együtt, nem csak a képet. a Mediapleyeresekről meg üres képernyőt. Azt sem tudom, gombokkal, vagy az úszóablak felhasználásával csináljam.
AVG vírusvédő van a gépemen, ki merjem kapcsolni, hát ha megengedi az ajánlott programot betölteni?
Szóval most teljes csődben vagyok.
Holnap jönnek az unokák, két napig nem ülhetek a géphez, legfeljebb esetleg holnap este, ha elmennek itthonról talán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 12:08 
Tag (14573)

Hely: Kecskemét
Id:120223(N)
Ez egy kicsit nehezebb, de kovetkezo lepeskent meg lehet probalni.

2010 november 17., szerda 00:00
Microsoft Photo Story 3 letöltése ingyen - Izgalmas, figyelemfelkeltő videók fényképekből Microsoft Photo Story 3 letöltése ingyen - Izgalmas, figyelemfelkeltő videók fényképekből

A Photo Story egy ingyenesen letölthető szoftver, amelyben fényképei mozgatásával és nagyításával érdekes mozgóképet készíthet, emellett feliratokat, zenét és kísérőszöveget adhat a képekhez...

A Photo Story használata közvetlenebbé teszi mind a tanárok, mind a diákok előadásait. Ha földrajzot tanít, vetítsen le néhány térképet, fényképet az adott országról vagy tájegységről. Történelemórákra keressen képet történelmi személyekről, iratokról, épületekről, mutasson be állatokat, növényeket biológiából.

Az eredmény: egy pár perces videó levetítésével diákjai könnyebben ráhangolódnak az órára, és nagyobb érdeklődéssel fogadják a tananyagot. A Photo Storyval tanulói is lelke­sedéssel fognak felkészülni kiselőadásaikra.

A programmal készített videókkal színvonalasabbá teheti az iskolai rendezvényeket, ünnepélyeket. Ha diákjai filmet állítanak össze szalagavatójukra az osztály képeiből, annak garantált sikere lesz.
Használat

Nyissa meg a Start menüben a Photo Story 3 for Windows­t. A program egy varázslóhoz hasonlóan végigvezeti a filmkészí­tés lépésein:

1. Első lépésként hozzon létre egy új történetet, majd kattint­son a Tovább gombra. A program felajánlja a képek körüli fekete keret eltávolítását. Érdemes ezt a funkciót átugrani, mert gyakorlatban nem annyira zavaró a fekete keret. Ha mégis zavarja, később bármikor visszatérhet erre az oldalra.

2. Adja hozzá lejátszani kívánt fényképeit. Ezt megteheti a Képek importálása gombra kattintva, vagy egyszerűen húzza a képeket a Saját gépből a Photo Story ablakába.

3. Ha címet szeretne hozzáadni a képekhez, ezen az oldalon teheti meg. Effektusokat is választhat a kép alatti legördülő menüre kattintva. Érdemes effektussal ellátni azokat a képe­ket, amelyekhez címet rendel, így a felirat olvasható lesz.

4. A negyedik oldalon talán a legizgalmasabb funkciók találhatók. Kattintson az Előnézet… gombra filmjének megtekintéséhez. Ha módosítani szeretné valamelyik képen a mozgás kezdő­ és végpontját, kattintson a Mozgás testreszabása… gombra. Helyezzen pipát A mozgás kezdő és befejező pozíciójának megadása felirathoz, majd állítsa be a kívánt mozgást. Nagyon izgalmas lehet, ha egy nagy felbontású képen először egy részletet mutat meg, majd fokozatosan távolodik, hogy az egész kép látszódjon.

Bemutathatja így egy város elhelyezkedését egy országban vagy egy fontos személyt egy csoportképen. Ugyanezen az oldalon beállíthatja, hogy milyen hosszan jelenjen meg az adott kép. Ha figyelemfelkeltő videót akar készíteni, állítsa az időtartamokat rövidebbre, míg komolyabb eseményeken, például egy ünnepély díszleteként felhasználva állítsa hosszúra a képek megjelenítését, így azok nem vonják el a nézők figyelmét a szereplőkről.
Letöltés és telepítés

A program letöltéséhez látogasson el a http://www.microsoft.com/hun oldalra, és a keresésbe írja be: Photo Story. Az első találatra kattintva eljuthat a program letöltőoldalára.
Microsoft Photo Story 3 letöltése ingyen - Izgalmas, figyelemfelkeltő videók fényképekből

Egy mikrofon segítségével kísérőszöveget adhat képeihez. Mondja el azt, amit órán elmondana a képről. A felvétel előnye, hogy az órán a legprecízebb megfogalmazást hallhatják a diákok. A PhotoStory emellett a felvétel hosszához igazítja a képek megjelenítését, így minden kép annyi ideig látható, amennyi időt Ön is rászánt, és nem kell azokat kézzel beállítani. Ha szeretne, készíthet jegyzetet a képekhez.

Ezután kattintson a piros Felvétel gombra A kísérő­ szöveg elmondása közben kattintson sorban a képekre. Ha valamelyik képnél elrontotta szövegét, kattintson a Kísérőszöveg törlése gombra , és indítsa újra a felvételt az adott képtől.

5. A következő oldalon zenét adhat filmjéhez. Válassza ki azt a képet, ahonnan indítani kívánja a zenét, és kattintson a Zene kiválasztása vagy Zene létrehozása gombra. Ha kísérőszöveget vett fel képeihez, érdemes csökkenteni a zene hangerejét.

6. Az utolsó oldalon elmentheti elkészült filmjét. Ha pro­jektjét esetleg később módosítani kívánja, vagy más formátumba menteni, kattintson a Projekt mentése gombra.

Microsoft Photo Story 3 letöltése ingyen - Izgalmas, figyelemfelkeltő videók fényképekből
Miben más, mint a Movie Maker?

A Windows Live Movie Makerben lehetősége van videókat is a történethez adni, többféle hatással láthatja el a címeket és feliratokat, valamint a program támogatja a szélesvásznú és nagy felbontású videók mentését. A Photo Story előnye a Movie Makerrel szemben viszont az, hogy teljes mértékben beállíthatja a kezdő és befejező pozíciókat, így a képeken jobban kiemelhet részleteket.

A Photo Story­ ban ezenfelül felhasználóbarát módon adhat narrációt a képekhez, akár zenével együtt is. A Photo Storyval készített videókat összefűzheti más képekkel és videókkal a Windows Live Movie Makerben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 18 11:34 
Tag (14573)

Hely: Kecskemét
Id:120216(N)
Nos, van egy olyan ingyenes program, amit en nagyon szeretek, mert okos, praktikus es csodalatos dolgokat lehet vele kesziteni. Sokat tud, tehat lehet vele jatszani, probalgatni.
Nem kell megijedni akkor sem, ha egy kepet elrontasz, mert az eredetit megorzi es az elrontottat siman torolheted. Lehet kicsinyiteni kepet, elesiteni, osszefuzni, kepet lopni, kezdo slideshowt kesziteni, kepeket csoportosan atmeretezni, uj nevet adni egy gombnyomasra. Stb.Jo szorakozast.

Photoscape

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 17 21:34 
Tag (19678)

Id:120162(N)

kell hozzá először is egy megfelelő méretű kép:
Maximális méret: szélesség 100 pixel, magasság 120 pixel, állomány mérete 48.83 KiB.

felhasználói vezérlőpult>>profil>>avatar szerkesztése>>feltöltés>>elküld

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 17 14:03 
Tag (19678)

Id:120083(N)
Szia, Gelu!
Az avatart ott tudod feltölteni, ahol Pusi mondta. A méretre vigyázz.

Az egy hozzászólásban feltölthető csatolmányok száma kettő.
A legjobb a jpg formátum, mert ez kisebb helyet foglal, mint a png. Túl nagy méretű képet ne csatolmányozz, hanem a külső képfeltöltővel tedd fel.(pick upload, esetleg direck upload. ) Ezeknek a leírását a "nem beszélgetős technikaiban megtalálod.
Szólj, ha segítségre van szükséged.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 17 13:21 
Tag (79911)

Id:120080(N)
Gelu írta:
Admin ,kérek információt miért nem tudok hozzáadni csatolmányokat,vagy kérelmezni kell a jogosultságomat?Milyen tipusú csatolmányok engedélyezhetők? ...........Kép a név alatt /Avatar/ ehhez is jogosultság kell ?Válaszod megköszönöm.

Szia Gelu!

Baby, nincs itt, majd délután válaszol, de biztos, hogy nem kell kérelmezni a jogosultságot. Valamilyen korlátozás van, de nem tudom pontosan.

Az avatart a felhasználói vezérlőpultban tudod a profilodnál feltölteni. Ezzel esetleg az lehet a probléma, hogy előre le kell kicsinyíteni. Úgy rémlik 120 pixel körül van a mérete.

Közben megnéztem. tehát 100 a szélesség, 120 a magasság.

(az enyém 90X90-es)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 17 12:51 
Tag (4504)

Id:120076(N)
Admin ,kérek információt miért nem tudok hozzáadni csatolmányokat,vagy kérelmezni kell a jogosultságomat?Milyen tipusú csatolmányok engedélyezhetők? ...........Kép a név alatt /Avatar/ ehhez is jogosultság kell ?Válaszod megköszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 19:46 

Id:119997(N)
Bikfic_ írta:
macko50 írta:
Videó készítése képekből

Válasz Bikficnek.

Köszönöm a segítségedet Mackó, akkor vasárnap, ha gondolod, adok egy telószámot, mert ugy egyszerűbb lenne...

A videón meg jól kibőgtem magam:(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 19:40 

Id:119996(N)
macko50 írta:
Videó készítése képekből

Válasz Bikficnek.

Köszönöm a segítségedet Mackó, akkor vasárnap, ha gondolod, adok egy telószámot, mert ugy egyszerűbb lenne...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 19:22 

Id:119994(N)
baby63 írta:
Kata!
A YT videót úgy tudod feltenni, ha a hsz ablak fölött rákattintasz a "video" felíratra, és közzé teszed a linket.

Köszönöm Baby, most fedeztem fel a segítségedet:(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 18:16 
Tag (4504)

Id:119980(N)
Admin, macko50,köszönöm a választ:))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 15:17 
Tag (6949)

Id:119962(N)
Videó készítése képekből

Válasz Bikficnek.

Előrebocsátom, hogy nem akarok senkire semmit ráerőszakolni a videó készítéssel kapcsolatban.
Annak idején amikor az első videómat készítettem, majd a másodikat KOO-ról a kis sérült halászsasról

rengeteg megoldást kipróbáltam. A fenti videó pl. a muvee nevü videó készítővel készült.
Azután láttam Lia német gólyákról készült gyönyörű videóit, és kiváncsiságból megkérdeztem tőle, hogy
milyen videó készítőt használ, és legnagyobb megdöbbenésemere azt válaszolta, hogy a Windows Movie Maker-t.
Ezután döntöttem én is úgy, hogyha ezzel az eszközzel ilyen gyönyörű videók készíthetők, akkor nekem is megfelel. Természetesen létezik még 5-6 ingyen letölthető videókészítő, amelyel ilyen vagy olyan szempontból jobbnak itéltetnek, de én eddig ezzel az eszközzel is mindent meg tudtam oldani.

A szakma most az ingyenes video készítő progarmok közül pl. a

DVD Slideshow GUI

programot ajánlja, amelyet jómagam nem próbáltam ki. A Windows 7 Movie Maker-t nem tudom most kipróbálni, mert elszállt a Windows 7 operációs rendszerem, és csak hét végére lesz helyreállítva. Akkor kipróbóbálhatjuk közösen hogy ugyanabból a mondjuk 10 képből csinálunk egy videót, és amikor elakadsz segítek. Így szerintem könnyebb megtanulni.

Addig is itt egy rövid leírás :

Leírás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 13:37 
Tag (19678)

Id:119957(N)
Gelu írta:
Tudnátok segíteni? Csatolmány hozzáadásánál ,hányadik sor linkjét jelölöm be,Thumbnailgröbe mire állítom ?

Ebben a témában lépésről lépésre leírva megtalálod a segítséget.

viewtopic.php?f=24&t=307

Érdemes a második linket bemásolni, akkor lesz "kattintós" a kép. Akit érdekel kinagyítja, akit nem, könnyebben tud tovább görgetni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 13:23 
Tag (6949)

Id:119956(N)
pusi írta:
Érdekes, és tanulságos, mert vannak olyan képek, amelyek sokkal jobban mutatnak itt, mint a pps-ben, és vannak amelyeket már nem raknék videókba. Azt hiszem kicsiben a hangulat és tájképek jók, de egy olyan kép, mint a halat fogó bakcsó, itt jelentéktelen, pedig nagyban jó volt. A jégmadár viszont remekül mutat.
Visszajött a pps minősége, de nekem már azzal is gondom volt. Szóval ezt még külön meg kell tanulni, hogy mi való videóba és mi pps-be.

Tetszett a videó, tényleg megőrizte a pps hangulatát.

Valószínű hogy ezeknél a képeknél is lehetne javítani a hatást, ha nem közelítő, hanem távolító effektet használnák.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 13:21 
Tag (6949)

Id:119955(N)
Gelu írta:
Tudnátok segíteni? Csatolmány hozzáadásánál ,hányadik sor linkjét jelölöm be,Thumbnailgröbe mire állítom ?

Info-Balken pipa kikapcsolva
Én Thumbnailgröbe: 300-at szoktam beállítani
Ezután vagy a 2-ikat vagy a 4-et kell bemásolni a hozzászólásba, ettől függően lesz különböző méretü a hozzászólásba beillesztett képed.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 11:12 
Tag (4504)

Id:119946(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 10:48 
Tag (4504)

Id:119943(N)
Próba!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 16 08:10 
Tag (4504)

Id:119925(N)
Kép Sziasztok,jó reggelt! Próba !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 15 17:58 
Tag (79911)

Id:119872(N)
Érdekes, és tanulságos, mert vannak olyan képek, amelyek sokkal jobban mutatnak itt, mint a pps-ben, és vannak amelyeket már nem raknék videókba. Azt hiszem kicsiben a hangulat és tájképek jók, de egy olyan kép, mint a halat fogó bakcsó, itt jelentéktelen, pedig nagyban jó volt. A jégmadár viszont remekül mutat.
Visszajött a pps minősége, de nekem már azzal is gondom volt. Szóval ezt még külön meg kell tanulni, hogy mi való videóba és mi pps-be.

Tetszett a videó, tényleg megőrizte a pps hangulatát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 15 15:05 
Tag (6949)

Id:119868(N)
pusi írta:
Lehet, hogy nem nekem való ez a mozis műfaj és maradok a fotóknál.

Pusi,

a problémakör, amit felvázoltál nagyon sokrétü. Az eredmény file mérete sajnos mindíg függ a felbontástól, minél nagyobb a felbontás annál nagyobb lesz. A jó minőségü videókat valóban nem lehet email-ekben küldözgetni, de vannak olyan videó megosztók (pl. mejuba), ahova hosszabb videókat is fel lehet tölteni, de ha jól tudom a youtube is megengedi a 100 Mb-ot és a 10 percet.

A Movie Maker-el kapcsolatban én is a Windows Movie Maker-ről beszéltem. Én is azt tapasztaltam hogy csak egy "bizonyos" minőséget tud előállítani, de a zenével és az effektekkel egész jó hatás érhető el.

Utólagos engedelmeddel megpróbáltam kb. 2 órai munkával egy videót csinálni az Évszakok című pps-edből. Lehet hogy nem full HD, de az élményt és a hangulatot visszaadja szerintem. Persze lehet más zenét is választani, ez csak egy kisérlet volt, és még így sem olyan rossz, pedig FC-al loptam le a képeket :

Eredeti

Léteznek olyan programok is, amelyekkel PPS-ből HD videót lehet konvertálni, sajnos ingyen verziót nem találtam közöttük. Áruk 50 és 150 dollár között mozog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 15 08:26 
Tag (79911)

Id:119838(N)
Mackó, Windows Movie Maker fent van, már nem emlékszem miért nem boldogultam vele, de sokszor próbálkoztam, meg sem jelent a kép. Utána kipróbáltam a pps-t és semmi gond nem volt, belerakni sorban a képeket, beállítani az effekteket, alá a zenét, és kész. Gondolom elvileg nem bonyolultabb a Movie Maker sem.

Az ami gondot jelent a kép megjelenése. A két elkészült pps-ben iszonyatosan torzak a képek. Megnéztem, hogy milyen méretarányú az ablak, ahova a képeket berakom, és ugyanolyan méretarányra szerkesztettem én is.

Sajnos ez másképpen jelenik meg. Hunorék olyan elnyújtott, lapos gólyák lettek egy nagyméretű monitoron, hogy az borzasztó. Nem tudom, hogyan lehet ezt fixálni, hogy úgy jelenjen meg, ahogy elkészült. A másik gond a minőség. A technikai tanácsoknál ajánlották a 800X600-as képeket. Ezt azonnal felülbíráltam, és sokkal nagyobb felbontásban csináltam meg, amiből lett egy 40 megás pps, ami kezelhetetlen, küldhetetlen stb... Végül az 1000X750 méretet próbáltam meg, ami viszont rossz minőséget eredményez. Az eredetileg pengeéles képek, és életlenekké váltak, hiszen a monitor nem ilyen felbontásban adja vissza.
Gondolom a Movie Maker készítésénél a fő szempont, hogy olyan képeket kell válogatni, ami egy hangulatot ad vissza, és nem az a lényeg, hogy sikerült egy jó fotót készíteni egy madárral, hiszen ez úgysem jön át, a pici képeken.
Lehet, hogy nem nekem való ez a mozis műfaj és maradok a fotóknál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 07 20:40 
Tag (19678)

Id:119158(N)
ebpiaf írta:
Snagyi, ha emlékeim nem csalnak, a makovi gólyákról is lehet FastStone Capture-rel képet rögzíteni.

Nem csalnak.
A FC-ral lehet menteni róla.

Snagyi, ha nincs meg ez a programod, akkor a "Technikai- nem beszélgetősben" megtalálod honnan tudod letölteni, illetve hogyan tudod használni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 nov. 07 20:31 
Tag (79911)

Id:119156(N)
snagyi1 írta:
Véletlenül nem tudja valaki lehet-e MediaPlayer-el lejátszott dologból képet lementeni? A makovi gólyákról nincsen képem, mert
nem jön elő semmiféle mentési mód.

Ha oda kattintok a mozilla is összeomlik, de van amikor újra kell indítanom a gépet. Mutunak simán bejön.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1633 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 55  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]