Pontos idő: 2025 jún. 16 11:45

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1133 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Állati hirek és érdekességek a nagyvilágból
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05 19:34 
Tag (79752)

Id:61368(N)
ebpiaf írta:
Ember, állat és gép kötelékrepülése - videó

Sokféle válfaja létezik a kötelékrepülésnek, azonban talán egyik sem annyira különleges és meghökkentő, mint amikor egy ember vezette repülő szerkezet szárnyal együtt madarakkal. Egy francia fiatalember, Christian Moullec tökélyre fejlesztette ezt a világon egyedülálló "free style" ember-állat-gép produkciót, rendszeresen elkápráztatva az európai repülőnapok közönségét.
Csatolmány:
Apácaludakkal kötelékben.jpg

A cikkben az első videón 3 daru, 9 lúd repül együtt.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil Privát üzenet küldése  

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05 19:25 
Tag (9881)

Hely: Budapest
Id:61366(N)
Ember, állat és gép kötelékrepülése - videó

Sokféle válfaja létezik a kötelékrepülésnek, azonban talán egyik sem annyira különleges és meghökkentő, mint amikor egy ember vezette repülő szerkezet szárnyal együtt madarakkal. Egy francia fiatalember, Christian Moullec tökélyre fejlesztette ezt a világon egyedülálló "free style" ember-állat-gép produkciót, rendszeresen elkápráztatva az európai repülőnapok közönségét.
Csatolmány:
Apácaludakkal kötelékben.jpg
Apácaludakkal kötelékben.jpg [ 141.64 KiB | Megtekintve 4694 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 21:53 
Tag (2781)

Id:61299(N)
Szörnyűség! Mindenben igazat adok Editnek! Nincs visszaút! Az ember végtelen dölyfösségében
azt hiszi, hogy mindent megtehet, a következményekkel meg nem számol!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 21:38 
Tag (9881)

Id:61293(N)
Sajnos, szomorú tény, hogy egyetlen pingvint és jegesmedvét sem mentettem még meg. Mindenki, aki él, fogyaszt. Venni, venni, venni!!!! Tehát gyártani, gyártani, gyártani!!!! Lehetőleg sokat, sokat, olcsón. Így lehet kiszipolyozni a Földet. Olyanok vagyunk, mint a hernyó testébe oltott darázslárvák. Csak míg ők, miután a hernyót felfalják belülről, felnőnek, és otthagyják a kiszipolyozott, szerencsétlen testet, amin felnőttek. Mi nem tudjuk itthagyni. Halálra zabáljuk magunkat ebből a szerencsétlen, haláltusáját vívó Földből. És azt hisszük, minden rendben. Egy-két emberöltő, és még a gazdagok is megértik majd. Akinek több pénze lesz, annak tovább lesz ivóvize. De aztán már nem lesz, aki felhozza neki a föld alól.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 21:09 
Tag (7035)

Id:61281(N)
Bíztam benne, hogy írtok valami megnyugtatót, de persze tudtam, hogy csak hiú ábránd. :(

Ditke inkább közelítsd meg úgy, hogy ha sok (soksok) ilyen ember élne, mint Te, vagy akik pl ebben a fórumban vannak, talán nem így lenne. Nehogy már magadat hibáztasd! Te a jó oldalon állsz!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 20:10 
Tag (9881)

Id:61263(N)
Én azt hiszem, el fognak átkozni minket. Ha egyáltalán rájönnek, hogy mit tettünk.

Azt hiszem, ezt én nem tudom visszafordítani. Akik meg tudnák, nem akarják. Mert éppen ott táncolnak az aranyborjú előtt, és vakok és süketek, és a szívük helyén arany és olaj van. Azt hiszem, nincs remény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 19:10 
Tag (2398)

Id:61256(N)
Nem fogod megváltani a világot.

Mindenért fizetni kell, mi most éppen teljesen kiraboljuk a Földet, de rövidlátásunk miatt ez mellékesnek tűnik. Szeretteink, unokáink nem hiszem, hogy a mai kor halandóit imáikba fogják foglalni, legfeljebb úgy, hogy bocsáss meg Uram nekik, azért, amiket elkövettek.

Vissza a tetejére
  OfflineProfil  

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 18:54 
Tag (9881)

Id:61252(N)
Jaj Istenem. Le vagyok sújtva, és borzasztóan szégyellem magam. A puszta létemmel egy csomó állat halálát okozom. Mennyivel szebb lenne minden, a Föld emberek nélkül. Ezek az ártatlanok semmit sem vétettek. Mi pedig elvesszük az élőhelyüket, és meggyilkoljuk őket könyörtelenül.
Igen, persze, már a könyökünkön jön ki, hogy klímaváltozás van. És? Hát ez ezt jelenti. Ártatlan kis életek pusztulását nap mint nap, ezrével.
Eszembe jut az a videó is, ami egy jegesmedvéről készült, aki élelmért indult el a tengerbe, és úszott, de soha többé nem talált partot. Mert minden elolvadt. És amikor végre egy kis jégszigetre keveredett 2 nap úszás után, ahol megtermett rozmárok tanyáztak, az éhség rávitte őt, hogy megtámadja őket. Persze lecsapták, azt hiszem, eltört a gerince, ott le is feküdt, és meghalt. És ez is miattam van. :cry:
Rengeteg élet szárad a lelkemen. Mit tegyek?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 18:23 
Tag (18845)

Id:61243(N)
Elképesztő!!
Eddig csak hallottunk arról hogy mi lesz, most már itt van, és ez még csak a kezdet.
Nagyon szomorú vagyok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 17:51 
Tag (7035)

Id:61240(N)
Ettől most teljesen összerogytam. :( Persze, tudjuk, hogy globális felmelegedés, meg eltűnnek a jégtakarók, de amikor így szembesül az ember vele...borzasztó. Én amúgy is nagyon félek ettől, mi lesz ezzel a Földdel? Meg az állatokkal? :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 17:47 
Tag (7035)

Id:61237(N)
Úristen! :cry: :cry: :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 14:09 
Tag (6949)

Id:61234(N)
Pingvin fiókák fagytak halálra az Antarktiszon a viharos esőzésekben

Újonnan született pingvin fiókák 10 ezrei fagytak halálra az Antarktiszra lecsapó heves esőzéssel kisért viharban. A tudosók úgy gondolják, hogy a Adelie pingvinek létszáma ez eddigi állomány 80 %-ra fog csökkenni valószínüleg, és ha ezek a felhőszakadások folytatódnak a faj 10 éven belül el fog tünni.

A császár pingvinek úgyszintén veszélyben vannak.

Csatolmány:
2009-12-04_131739.jpg
2009-12-04_131739.jpg [ 91.41 KiB | Megtekintve 4154 alkalommal. ]

Az eső eláztatta ezt a kis pingvint, mert a tollai még nem alakultak ki, amelyek képesek lepergetni a vízcsppeket.

Az elmúlt 50 évben az Antarktisz átlaghőmérséklete 3 C fokkal emelkedett, és ennek következtében az eső gyakrabban fordul elő, mint a havazás.

Az Adelie pingvinek vékony pihetollakkal születnek, és 40 napig tart, amíg kialakulnak a vízcseppek lepegetésére is alkalmas fedőtollaik. A felhőszakadások idején a fészkelőhelyeken a szüleik megpróbálják megvédeni őket a testükkel. Ha azonban a szülők éppen elmentek halat fogni, vagy áldozatul estek egy ragadozónak, a kicsik átáznak az esőben, és a kihüléstől elpusztulnak.

"Mindenki a gleccserek olvadásáról beszél, már hosszú ideje, de a rendszeres esőzés az Antarktiszon egy teljesen új jelenség, melynek következtében a pingvin bébik valóban halálra fagynak."- mondja Jon Bowermaster kutató, aki nemrégiben tért vissza az Antartktiszról.

Csatolmány:
2009-12-04_134211.jpg
2009-12-04_134211.jpg [ 66.36 KiB | Megtekintve 4145 alkalommal. ]

Kihült, nedves és haldokló pingvinek az Antarktiszon

'A szakadó esők egyre gyakoribbak lettek itt az elmúlt 5 évben. Láttunk olyan Adelie pingvin fiókákat, akik 6 napon keresztül dideregtek a folyamatos viharokban.

'Ha hó esett volna, a hó lepergett volna a vékony pihetollakról, tehát nem lett volna probléma, de a kis pingvinek az esőt nem tudják elviselni. Olyan a testük mint egy dzseki, amelyik a havat lepergeti, de tartós esőben viszont egy idő múlva átázik.

'Éjszaka a hőmérésklet nagyon lecsökken, és reggelre meghalnak, mert kihül a testük.

'A többi tengeri lények, pl. a fókák bundával születnek, ami megvédi őket, de a kis pingvineket nem védi semmi sem.

Csatolmány:
2009-12-04_135947.jpg
2009-12-04_135947.jpg [ 63.32 KiB | Megtekintve 4139 alkalommal. ]

Jon Bowermaster kutató modja : - "A pingvinek látványa amint meghalt kicsinyeik csontvázai között sétálnak, ez egyik nagyon komoly bizonyítéka a globális felmelegedés jelenlétének"

P. Dee Boersma a washingtoni egyetem biológi professzora a BioScience című lapban írt egy tanulmányt, mely szerint a globális felmelegedés a császsárpingvineket is fenyegeti.

Ő 2006 decemberében járt az Antarktisz déli részén, kevesebb mint két évvel utána, mint amikor a Pingvinek vándolrása című filmet forgatták, és az mondja, hogy a hely felismerhetetlen lett volna annak a számára, aki a filmet látta.

'Nem láttam császárpingvin kicsiket, nem volt befagyott jégmező, csak egy tucat jéghegy ezen a területen. Rendkívül sokkoló volt.' - mondja ő.

'Ez volt az első alkalom az expedició vezetőnk számára is, aki a 80-as évektől vezet expediciókat erre a területre, hogy úgy találta a területet, hogy azt nem borította jégtakaró.

'A kicsiknek semmi esélyük sem volt a túlélésre. Késő szeptemberben, amikor a kicsik csak növekedésük közepén tarthattak volna, egy óriási vihar sújtotta a területet. A császár pingvin kicsiknek, hasonlóan az Adelie pingvin fiókákhoz, nincs vízhatlan fedőréteg a testükön, és a jeges vízben nem tudnak életben maradni.

'Ezeknek a pingvineknek az esete is azt mutatja, hogy a a földünk klímájában egy nagy változás van folyamatban.

Athena Dinar mondja, hogy a Faraday meterológiai állomás mérései szerint 50 évvel ezelőtt 2 hóeséses napra jutott egy esős nap. Mára a helyzet megfordult, két esős napra jut egy hóeséses nap.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 03 23:03 
Tag (6949)

Id:61195(N)
Érdekes dolgok az állatok alvásáról :

"A delfinek mindig úgy alszanak, hogy az egyik szemük nyitva van, mert egyszerre csak az agyuk egyik fele alszik."

"Ha szükséges a csiga három évig is tud aludni egyfolytában."

"A kecskebéka sohasem alszik."

"Az elefántok csak két órát alszanak naponta."

"A madarak lehet hogy szundikálnak a fészkükben, de sohasem alszanak ott."

"A tatuk, az oposszumok és a lajhárok életük 80 %-át alvással töltik."

"A hangyák nem alszanak."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 22:55 
Tag (79752)

Id:61095(N)
Juka daru a Kondás tavon volt 30-án.

Csatolmányok:
2009-12-02_215319.jpg
2009-12-02_215319.jpg [ 89.56 KiB | Megtekintve 4261 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 21:51 
Tag (79752)

Id:61058(N)
macko50 írta:

Nagyon elkeserítő, és ezek szerint keresik az elveszett tojásokat. :( :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 21:39 
Tag (6949)

Id:61051(N)
Orkán volt az antarktiszi webkamerás pingvintelepen - nagy a kár

Gitta cikke a Webmadarász fórumon

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:32 
Tag (18845)

Id:60912(N)
Jah, persze el is felejtettem, MI nem is létezünk :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:30 
Tag (6949)

Id:60911(N)
margo írta:
macko50 írta:
margo írta:
Kiváncsi vagyok rá, kapsz e valamilyen választ.

Én is, az sem baj ha nem volt igazunk. A lap hírének jót tenne, ha ezek után futna még egy kört az ügyben.
Biztos a darányaiak majd megkérdezik Karcsit, hogy szerinte el van-e törve :) és akkor mi is megtudjuk majd :)

És biztos hogy a jó választ kapjuk majd? :lol:

Nem tudom :) Írnak róla ők is, de nem szúrták ki a gólya farkát, elsiklottak felette. Most már biztos hogy nem kérdezik meg, mert kitudódhat hogy mi vettük észre :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:26 
Tag (18845)

Id:60909(N)
macko50 írta:
margo írta:

Én is, az sem baj ha nem volt igazunk. A lap hírének jót tenne, ha ezek után futna még egy kört az ügyben.
Biztos a darányaiak majd megkérdezik Karcsit, hogy szerinte el van-e törve :) és akkor mi is megtudjuk majd :)

És biztos hogy a jó választ kapjuk majd? :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:23 
Tag (6949)

Id:60907(N)
margo írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:11 
Tag (18845)

Id:60903(N)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 02 00:07 
Tag (6949)

Id:60901(N)
anna írta:
Jól látszik a különbség !

Én biztosra veszem, hogy megsérült. Első pillanatban nem tünt fel, de ahogy Gerzadett mondta, és jobban megnéztem, rögtön én is úgy éreztem, hogy a hátsó része hiányos. Beírtam, biztos reagál rá valami szakértő, legfeljebb nem ad igazat :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 23:58 
Tag (6949)

Id:60899(N)
margo írta:
Összehasonlításképpen.
1.kép. Magyar gólya
2.kép. Isnyi gólya, aránylag friss fotó.

A te gólyád oldalt áll, és nem párhuzamosan a kép síkjával, mint a fotón szereplő gólya. Egy hasonló fotón, amikor a gólya teste párhuzamos a kép síkjával így néz ki egy gólya, és egyiknek sincs úgy megtörve a farka, mint ezé, hanem egyenes.

Csatolmány:
2009-12-01_225314.png
2009-12-01_225314.png [ 491 KiB | Megtekintve 4196 alkalommal. ]

Mindegy, én már beírtam, legfeljebb égek egyet :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 23:46 
Tag (6232)

Id:60896(N)
Jól látszik a különbség !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 23:37 
Tag (18845)

Id:60890(N)
Összehasonlításképpen.
1.kép. Magyar gólya
2.kép. Isnyi gólya, aránylag friss fotó.

Csatolmányok:
2009-12-01_222940.jpg
2009-12-01_222940.jpg [ 93.06 KiB | Megtekintve 4142 alkalommal. ]
2009-12-01_223238.jpg
2009-12-01_223238.jpg [ 61.32 KiB | Megtekintve 4138 alkalommal. ]
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 22:31 
Tag (6949)

Id:60861(N)
Szerintem nagyon sok tolla hiányzik. Én úgy látom, hogy nem csak a faroktolla, de a szárnytollainak egy része is hiányzik. Valószínüleg áramütés érte, de életben maradt. Hogy ezzel a tollazattal mennyire képes repülni nem tudom, de ennyire hiányos tollal már kórházba szoktak kerülni a gólyák. Egészen biztos, hogy a jelenlegi tollazata nem lett volna alkalmas az Afrikába történő repülésre, tehát azért maradt, mert a hiányzó tollai miatt nem tudott elrepülni.
Ez az úgynevezett "Józsi szaladj már ki, hozzál három képet, és írj róla valamit!" című riport, közben a riporternek gőze sem volt róla, hogy hogy néz ki egy egészséges gólya :(

A linken látható gólya, ugyan fekete gólya, és szerintem így ránézésre talán még több tolla is van, mégis kórházba került.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 21:51 
Tag (18845)

Id:60829(N)
Kissé furcsa, persze az is lehet, hogy a beállása nem jó, akkor lehetne igazán eldönteni ha nyugalmi állapotban lenne, amikor teljesen leengedi a farktollait.
Egyébként remekül néz ki, jó lenne még hallani felőle, remélem lesznek olyan jó emberek akik majd etetik őt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 21:33 
Tag (6427)

Id:60817(N)
pazs3 írta:
gerzadett írta:
Nekem úgy tűnik, mitha a farok tollai hiányoznának, vagy nem?????? :shock:

Lehet, hogy igazad van. Elég kurtának tűnik.

Margó, Pusi, vagy Mackó véleménye kellene, ők nagyon otthon vannak a témában. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én nem, de én is nagyon rövidüllöm!
Nincs meg az a szép "kajak" alakja egyik képen sem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 21:16 
Tag (2781)

Id:60809(N)
gerzadett írta:

Lehet, hogy igazad van. Elég kurtának tűnik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 dec. 01 21:12 
Tag (6427)

Id:60807(N)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1133 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]